צריכה עזרה דחוף !!

Miss Lola11

New member
צריכה עזרה דחוף !!

שלום לכולם, חבר שלי אמריקאי גר בארץ כמעט שנה, היה חצי שנה בתוכנית דרך הסוכנות היהודית בשם "מסע", אחרי התוכנית הובטחה לו עבודה באולפן הקלטות בארץ. הבוס שלו לא מעוניין לתת לו ויזת עבודה ונתקלנו בבעיות במשרד הפנים. הם עושים לו בעיות לקבל ויזת תושב זמני או ויזת עבודה אם דברים לא יסתדרו הוא יאלץ לחזור לארה"ב בעוד 3 חודשים. כתוצאה מזה אני חושבת על אופציה לנסוע איתו ללמוד שם או לגור שם איתו, מדובר או בבוסטון או בניו יורק, בתחום העיצוב גרפי. האם יש דרך כל שהיא שאני יכולה לבוא איתו? האם יש אירגונים שממנים חלק מהלימודים, מלגות, או משהו שיכול לעזור לי לבצע את התהליך הזה? אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל... אשמח לעזרתכם תודה רבה לולה

Nobilis

New member
לא ברור

אם הוא היה בתוכנית דרך הסוכנות היהודית הוא אמור להיות זכאי חוק השבות. למה שלא יבצע עליה ויקבל אזרחות ישראלית?

Miss Lola11

New member
הוא רוצה

היינו במשרד הפנים עם כל המסמכים הנדרשים אבא שלו יהודי אמא שלו לא אבל הוא התגייר שהוא היה ילד עבר ברית ונחשב כיהודי. אבל במשרד הפנים עושים בעיות ואומרים שזה יכול לקחת עד שנה בינתיים אין לו איך לעבוד ללא אישור עבודה והכסף עומד להיגמר.

eladts

New member
לפי חוק השבות הוא זכא לאזרחות ישראלית

גם אם רק אביו יהודי. אני אישית מכיר כאלו שרק אביהם יהודי, מעולם לא התגיירו וקיבלו אזרחות ישראלית בלי בעייה. אם במשרד הפנים עושים בעיות, יש ארגונים שיתנו סיוע משפטי למקרים כאלו.

Y B Normal

New member
תתחתנו

אבל גם תהליך של קבלת גרין כארד עבורך יכול לקחת יותר מ-3 חודשים.

למעלה