צריכה עזרה דחוף!!!!

צריכה עזרה דחוף!!!!

כתבתי פה קצת מיזמן, ולאחר יסורים רבים החלטתי לשתות תרופות וללכת לפסיכיאטרים. התחלתי לא מיזמן טיפול ברספרידל ורסיטל ממש לפני כמה ימים. הבעיה היא שזה רק הגביר לי את החרדות. האם טיפול התחלתי בתרופות אמור להגביר את החרדות לפחות בתחילת הטיפול? אני אובדת עצות, אני מסוגלת להיתקע על מחשבה אחת שמכניסה בי חרדות להמון המון זמן, וזה לא משתחרר. אני לא מתפקדת בגלל מחשבות על חנק. אני תמיד חושבת שאני נחנקת מגופים זרים אם הם נמצאים לי על יד האוכל, או שאם במקרה אכלתי ארוחה, ולאחר מיכן שמתי לב שהיה על יד הצלחת שלי קליפה של גרעין או כול גוף זר אחר שהיה יכול לגרום לי לחנק, אז אני מתחילה לדמיין שנחנקתי למוות מאותה הקליפה של הגרעין הזה, וכול העניין של הדמיון והמציאות מתערבבים לי. קשה לי לחיות בצורה כזאת. למרות שאני תמיד משתדלת לנקות טוב טוב את השולחן לפני שאני אוכלת, אבל יש מצבים שאני לא שמה לב לקליפה של גרעין או כול גוף זר אחר, ורק שאני מסיימת את האוכל אני שמה לב אליו, ואז אני נכנסת לתסביכים וחרדות שהגרעין נכנס לי לאוכל בטעות ואני נחנקתי למוות, והחיים שאני חיה זה רק אשליה ולא אמיתי, כי למעשה נחנקתי מהגרעין ואני מתה. אני תמיד בספקות. ספק חיה ספק מתה? אני לא בטוחה שאני בחיים ואני גם לא בטוחה שאני מתה. האחיזה שלי במציאות חלשה מאוד. המחשבה הזאת מחסלת אותי. אם לדוגמה אני נמצאת בגבול סכנה, ולמרות שלא קרה דבר על פי ההגיון, בראשי אני כבר מתה .. ואולי ההגיון מטעה, אולי ההגיון הוא שאני נחנקתי ולא ההפך. גם שאני שותה קפה או קולה ומניחה את כוס הקפה או כוס הקולה על השולחן ושוב שותה, ואז מגלה שעל יד הספל של הקפה או או על יד הספל של הקולה היה קליפה של גרעין, החרדות הופכות לממש חזקות כי אני חושבת שאיכשהוא הגרעין נכנס לי לשתיה ואז שתיתי את הקפה או הקולה עם הגרעין בטעות, ונחנקתי למוות.. החרדות ממש חזקות והמחשבות עוד יותר. אני רוצה גם לשלב טיפול CBTאני לא יכולה להמשיך ככה. נמאס לי. זה כול כך קשה. אובחנתי כסכיזופרנית ואוסידית. וזה לא רק בחנק, גם אם אני עוברת בכביש ובטעות הרכב היה קרוב אליי אני מדמיינת שנדרסתי ואני מתה בכלל, ואני נמצאת בבית קברות ומבקרים אותי בהלוויה של עצמי. מה עושים????????

vorel

New member
לא הייתי ממליץ לך

לשתות תרופות, הם יעשו לך נזק יותר מאשר תועלת...... זה סמים

Nescafe3

New member
תגובה ליוצאת מדעתי 1 ולVOREL

יוצאת מדעתי1 יקרה, אכן ידוע שתרופות נוגדות חרדה עלולות במקרים רבים להגביר את החרדה בהתחלה. זה אמור להסתדר לבד, תני לזה זמן. אל תקשיבי לVOREL - הוא מתנגד נחרץ לתרופות, אין לך מה לחשוש מטיפול תרופתי. אני באופן אישי גם התחלתי טיפול תרופתי לא מזמן. VOREL יקר, זה לא בסדר שאתה שוב מלחיץ ומייאש אנשים במצוקה בתגובה נחרצת: "התרופות יעשו לך יותר נזק מתועלת". מאיפה אתה יודע? ההשלכות של תגובתך יכולות להיות קשות!!! מה אם יוצאת מדעתי 1 תילחץ ממך ותפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמה בגלל דיעותיך הקיצוניות?! אתה אפילו לא ניסית תרופות בעצמך!!! אגב, אתה עדיין חייב לי את המחקרים שאמרת ש"תשפוך לי בפנים" ובבקשה ממך תפסיק להפחיד אנשים. אם אתה רוצה להגיב נגד תרופות - אני מכבד את דעתך - אבל תעשה זאת בצורה עדינה ומושכלת. להזכירך, אתה לא איש מקצוע (ואפילו איש מקצוע לא היה אומר דבר כזה גם אם הוא היה מתנגד לתרופות).

edit6

New member
ליוצאת מדעתי-מחשבות ותרופות

יוצאת מדעתי יקרה, א. לכל אחד יש מחשבות מוזרות. ההבדל בין אלה שיש להם או סי די ואלה שאין להם הוא: 1. המחשבות לא מרפות ממי שיש לו או סי די, ואילו אנחנו, "אנשי האו סי די", נכנסים ללופ ולסחרור. 2. מי שאין לו או סי די לא מייחס חשיבות למחשבות האלה ועובר הלאה. במפגש הפורום שבו השתתף ד"ר אורינג הוא הדגיש את נושא ייחוס המשמעות. אם לא נייחס משמעות למחשבות האלה הן לאט לאט יקטנו, יפחתו וייעלמו. זהו תהליך. אחת הטכניקות שעוזרות היא טכניקת ארבעת הצעדים של גפרי שוורץ [פירוט בסוף דברי]. יש גם טכניקות אחרות ולא פחות טובות. יש גם ספרים שמלמדים איך לעשות זאת למשל "די לאובססיה" של עדנה פואה. והכי חשוב- יש מטפלים בשיטת הCBT שהתמחו במקרים כאלה. ב. לגבי תרופות. אם צריך, אז לוקחים תרופות. יש להיזהר מקיצוניות. כמו שבדלקת ריאות, או באנגינה יש לקחת אנטי -ביוטיקה, גם במקרים של או סי די, אם זה נחוץ , יש לקחת תרופות. לקחתי בעבר תרופות. אמנם זמן קצר כי אני אלרגית, אבל התרופות עזרו לי להתחיל ולהיחלץ ממחשבות . בהתחלה עלתה רמת החרדה שלי והגיעה לגבהים, אבל תוך זמן קצר היה שיפור ואפילו גדול. יכול להיות שאילו הייתי יכולה להמשיך ולקחת תרופות היה השיפור שלי מהיר אפילו יותר ממה שהוא. בעזרת מטפל שיודע להתאים את עצמו למטופל ,שימוש בצמחי מרפא,שימוש בשיטת ארבעת הצעדים, שימוש בשיטת נשימות מהנחיר השמאלי, האזנה לקלטות של ד"ר אליצור, והקפדה רבה על עיסוקים מענינים ועוד, מצבי הולך ומשתפר. להלן תיאור שיטת ארבעת הצעדים:[ פירוט גם נמצא בקישורי הפורום ובאתר של אנטיתזה שתרגמה את המאמר של שוורץ. אם את קוראת אנגלית בקלות אזי פירוט השיטה ודוגמאות רבות נמצאות בספרו BRAIN LOCK] שיטת ארבעת הצעדים מבוססת על דיבור עצמי- self talk הנה השלבים : אנחנו אומרים לעצמנו- 1. שמי X ואני סובל\ת מאו סי די...[ זהו שלב ההכרה בבעייה] 2. האו סי די שלי מתבטא ב... 3.וזה העיקר- עיקרון 15 הדקות. לנסות במשך 5-10-15 דקות לחשוב על משהו אחר. להתחיל ב5 דקות ולעלות במשך הדקות בהדרגה. לדבר בטלפון, לבשל [ לי בישול מאד מאד מאד עוזר], לכתוב, לצייר [ציור אצלי כמו בישול], לקרוא או כל עיסוק אחר שיכול "לשאוב אותך" לתוכו. להגדיל את משך ההתנקות ממחשבות האו סי די עד כמה שיותר. התחלתי ב15 דקות ועכשיו אני מנותקת מהאו סי די לפעמים ימים שלמים. [ אבל כפי שכתבתי אני נעזרת בדברים נוספים] 4. לומר לעצמך- וכאן נכנס עניין הפרשנות והמשמעות- המחשבות האלה הן שטיות והן תהליך כימי שטותי שמתרחש במוח שלי ואין לייחס לו שום חשיבות. חשוב להתמיד בפעילות זאת ולחזור עליה פעמים רבות. כל טוב באיחולי רגיעה וחג שמח באיכפתיות ובהבנה אדית.

אשמח להפניות והמלצות של מטפלים בCBT

אני רוצה לעבור טיפול כזה. אשמח אם תאמרי לי מה אופן הטיפול הזה? איך זה מתחיל? מה עושים בטיפולים האלו? תודה לכול העונים.

edit6

New member
CBT ומטפלים

בקישורים של הפורום תוכלי למצוא רשימה של מטפלים וגם הסבר לגבי הCBT http://www.tapuz.co.il/tapuzForum/main/links.asp?id=15&catId=11574 ושוב כל טוב אדית ניתן גם לפנות אלי במסר פרטי או באי מייל [email protected]

אמא11

New member
היי לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני חושבת שכדאי לך להתיעץ עם הפסיכיאטר שמטפל בך לגבי טיפול CBT, כי איני יודעת כיצד הטיפול משפיע אם אובחנת גם כסכיזופרנית. אני מניחה שיש חשיבות לחלוקה עד היכן זה OCD והיכן זו סכיזופרניה (במחשבות ובדברים שגורמים לך סבל). חשוב שתדעי שהרסיטל משפיע רק אחרי כמה שבועות ולא מיד. זה די מתסכל בדרך כלל, שעד שמישהו מחליט לפנות לטיפול תרופתי אחרי הרבה היסוסים, והנה מתחילים לקחת והימים עוברים והשיפור מתמהמה. צריך סבלנות. המון סבלנות כדי לעבור תקופת ביניים זו. את יכולה לבקש מהרופא שלך כדורי הרגעה רק לתקופה הזו (עד שהטיפול ישפיע). בהצלחה וחג שמח תמי

למעלה