צריכה עזרה בבקשה!

15ענבלוש

New member
צריכה עזרה בבקשה!

מי שלא זוכר ולא יודע יש לי קוקטייל נקבה להאכלת יד בת שנה היא גדלה בתנאים טובים (מגיל 3 שבועות) אולי בקרוב אביא לה זכר. אני צריכה עזרה בקשר לאילוף. אני משחקת איתה מידי פעם,היא מדברת איתי בשריקות ויש מילים שהיא מבינה (למשל:די, בואי,נשיקה), אציין גם שאותי היא אוהבת במיוחד משאר המשפחה והוצאתי אותה כבר מספר פעמים על הכתף היא אפילו התעופפה קצת וחזרה אלי הביתה. אני מעוניינת ללמד אותה לדבר. כיצד עושים זאת? כמה זמן? אילו מילים יהיה לה יותר קל לומר? כמו כן אני רוצה שהיא תשחק במשחקים ותעשה פעלולים פשוטים. איך? איזה אפשר? צריך לציין שהיא פחדנית ופוחדת מחפצים חדשים וממש נכנסת לקריזה. יש איזה ספר מומלץ או אתר לאילוף קוקטיילים? תודה רבה מענבל.

geva

New member
לצערי...

לצער ולפי הידוע לי קוקטילים אינם מסוגלים ללמוד לדבר.....

linus2k

New member
יכולים

יכולים לדבר מילים מועטות תצטרכי להתאמץ מאוד :))) בהצלחה

15ענבלוש

New member
בטח שיכולים! :)

אני מוכנה להתאמץ אודיע לכם כשאצליח מישהו יודע על ספר או אתר שיכולים לעזור לי? תודה

שמעי.................

שמעי קוקטליים זה תוכי כמעט ובלי יכולת דיבור אבל יכולת שריקה מצויינת נסי ללמד אותה לדבר מילים קצרות מאוד כמו למשל די בואי את יודעת כאלה קטנות לא ארוכות כמו לא יודע מה נסי להיתרכז איתה כמה שיותר בדיבור שאת משחקת איתה דברי איתה על מה שאתן עושות רואות את יודעת כאל בנאדם רגיל

תותי 12123

New member
הם כן יודעים

הקוקטייל שלי בן שנה וחצי ולא האכלת יד עשה זואת: אני דיברתי בטלפון עם חברה ואמרתי הרבא פעמים סרט ואחרי זה. תמיד יש לו מין שריקה כזו שהוא צריך צומת לב ואני מחזירה לו באותה שריקה והוא אמר סרט בהתחלה חשבתי שאני חולמת אבל הוא אמר כמה פעמים את המילה וכך אני יודעת שקוקטיילים יודעים לדבר

talkk

New member
כמו שאמרו לפניי...

קוקטיילים הם לא ממש דברנים. זה ממש לא נפוץ לשמוע קוקטייל מדבר... ואם הוא מדבר אז זה לא ברור בכלל, ומילים מאוד קצרות בעלות הברה אחת אולייייי שתיים. עם זאת, קוקטייל טוב בשריקות, ויודע לזמזמן מנגינות שלמות. אם את בכל זאת מנסה ללמד אותו לדבר, קודם כל, אל תחזרי על מילה אחת המון המון המון פעמים. זה לא מבטיח שהוא יבין את זה. מה שהסבירו לי, זה לקשר בין דברים. למשל בבוקר להגיד לו בוקר טוב לאט וברור מספר פעמים. כשאת אוכלת למשל להגיד לו בתאבון, בערב להגיד ערב טוב, וכל מיני דברים שהוא מתעסק איתם להגיד לו ת'שם שלהם, וכאלה דברים. אני כל הזמן מדברת עם התוכי שלי,אבל הוא עוד לא בן שנה בכלל... לגבי אילוף לטריקים. הייתה לי פעם קוקטיילית, שמתה לי כשהיא הייתה בת 4, והיא מתה לפני שנתיים, הקיצר, היא ידעה כל מיני פעלולים וגם הקוקטייל הקודם שלי ידע כל מיני דברים: להסתובב במקום לפי פקודה, לעשות שלום עם הרגל, ללחוץ את היד, שאני זורקת לו משו והוא רץ אחריו, לקחת קוקייה ולשים אותה כמו שרשרת, שאני קוראת לו - הוא עף אליי וגם אני בדיוק בשנייה שהוא מגיע אליי אני הולכת, הוא ימשיך לעוף עד לכתף שלי, אני שמה לו יד, לא משנה איפה, והו אצריך להגיע אליה, התוכי הנוכחי שלי (פיונוס מקסימליאן) יודע גם להתפהך על הגב כבקשה לליטופים, והתוכי הנוכחי שלי גם יודע שכשהוא רואה אותי, הוא מותח ת'צוואר...חחחחחח חמוד.... אבל כל הדברים האלה זה עניין של המווווווווון תרגול, וזה לוקח המוווון זמן, כי תוכים מאבדים את העניין בדברים מאוד מאוד מהר, ותוך כמה דקות כבר התרגיל משעמם אותם וצריך לעבור למשו אחר, וגם הזמן של אילוף ביום הוא מאוד קצר... כי יכולת הריכוז שלהם מאוד מוגבלת. נגיד אני מקסימום אילפתי אותו לטריקים וכאלה 20 דקות ביום. כי היה לו קשה, והוא כבר לא ביצע ת'פקודות, וגם כל תרגיל מבצעים ממש מעט פעמים, וישר עוברים למשו אחר! וגם אם הוא לא עושה את התרגיל כמו שצריך, עדיין עוברים הלאה, כי הוא לא מבצע את התרגיל, והוא גם לא מקבל חטיף אז נמאס לו... אם את רוצה לדעת איך אילפתי ת'תוכי לכל אחד מהדברים האלה, תגיד ואני אכתוב... טל

חן 007

New member
אני רוצה לדעת איך אילפת אותם לכך...

את יכולה לרשום בבקשה....

15ענבלוש

New member
וואי מגניב!!!

אשמח מאוד לדעת איך לימדת אותו את הדברים האלו. ומה לתת בתור חטיף כי גרעינים היא מקבלת כל הזמן סתם כפינוק מה יכול להיות מיוחד במיוחד?

למעלה