צריכה עזרה בבקשה

צריכה עזרה בבקשה

שלום לכולם. אדם הקרוב לליבי נגמל לפני 7 שנים מהתמכרות לאלכוהול. לפני כמה ימים הוא נכנס לדיכאון שהיה שרוי בו לפני שהתמכר לאלכוהול. שאלתי היא- איך אני יכולה לעודד אותו ולגרום לו להיות קצת יותר אופטימי ולעזור לו? תודה לכל מי שיענה לי
 

ארטור

New member
האם הואצ הולך לאי. אי? .......

אלכוהוליסטים אנונימים יכול לעזור בבעיות הקשור לאלכוהוליזם רשום באתר פגישות בעברית
 
הוא הולך ל-AA

השאלה היתה איך אני יכולה לעזור לו להתגבר ולהתמודד
אני פונה אליכם עם שאלה זו מכיוון שאתם מכירים את הבעיה וחשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי...
 
../images/Emo24.gif לעתים "להיות"

היא התשובה לכל. למדי על מצבי דכאון, קראי מעט, הביני מה עובר על האנשים הלוקים במחלה זו שהיא מחלה ככל מחלה אחרת ולא "לקוי נפש" כפי שרבים נוטים להתייחס אליה. העובדה כי את לצידו, העובדה כי את מוכנה להקשיב, להיות שם. לחבק כשצריך, לנגב דמעה כשצריך. דעתי האישית? לעתים צריך רק להיות. לא לדבר. לא לבקש. לא לעודד. להיות. לתת להבין כי כלום לא השתנה וכי המצב יחלוף כשם שחלף בעבר. להאמין. לתת תקווה. אם הוא בטיפול תומך - התייעצי עם המטפל שאלי כיצד ניתן לסייע כי המטפל הוא זה היודע מה קורה עימו. לי אין מספיק אנפורמציה על האיש ולכן איני יכולה לתת יותר משקל ל"מה" רק ל"איך" ואנחנו נשמח לשמוע ולתמוך - גם בך, יקירה.
 

ארטור

New member
תבדקי בשבילך אל-אנון או נר-אנון...

אלה קבוצות לעזור בני זוג, הורים ומשפחות של מכורים: אלכוהוליסטים בהצלחה
 
../images/Emo85.gif שלום לך, וברוכה הבאה,

שלום לך כלה קלילה, את בוודאי יודעת כי עובדת היות האדם נקי מחומרים להם היה מכור בעבר - אינה הופכת אותו ל " לא מכור" אלא ל"מכור נקי" קרוב לוודאי שישנה סיבה או טריגר אשר גרם לידידך להתדרדר שוב למצב דיכאוני. פר הגדרה - דיכאון הינו מחלה, ירידה בהפרשת חומרים במוח או חסר בהם הגורם לירידה במצב הרוח ובתיפקוד. לכן, קודם כל יש לטפל במחלה ובגורמיה - הן מבחינה רפואית והן בשיחות תמיכה. העובדה כי בעבר היה במצב דומה רק מוכיחה כי אפשר לצאת ממצבים כאלה. אופיו של דכאון הוא כי הוא בא בהתקפות, לעולם אין לדעת מתי יגיע. טיפול נכון - יכול להביא להחלמה מ ל א ה. העובדה כי את איתו, תומכת ומקבלת, יש בה תרומה אדירה לשיפור מצבו. הוא בהחלט יכול לבוא אלינו למעגל הקסמים, להשמיע, לשמוע. אנחנו כאלה מין דובים, שמחבקים את כולם. אנחנו כאן גם בשבילך. היי חזקה, והיי איתו. אנחנו עם שניכם.
 
תודה לכל מי שהגיב ../images/Emo140.gif

באמת רציתי להגיד לכם תודה גדולה מעומק ליבי על התשובות הנפלאות שנתתם לי. אז ככה. הבנאדם שקרוב לליבי עבר גמילה והוא משתתף קבוע כקבוצת- התמיכה של ה"אלכוהוליסטים-אנונימיים" וגם אני באה איתו למפגשים שנתיים של הקבוצה עם הוריי. בכל מקרה- שוב, רציתי להגיד תודה לכל מי שהגיב, כי אתם מבינים במצבים האלו (אני בטוחה שהתנסתם בהם בעבר) ויודעים מה עובר אדם בדיכאון. בהצלחה בעתיד
 
למעלה