צריכה מידע על

צריכה מידע על

רופאים מומלצים שמנתחים וריקוצלה . להפתעתי ! ואחרי שבעבר כבר הלכנו למומחים הכי טובים שתחום האורולוגיה ופריון הגבר והם פספסו או טענו שיש וריקולצה קלה ביותר באשך אחד(ואף אחד לא חשב לשלוח אותו ל-US
),היום, אחרי שהרופא מיחידת IVF בבי"ח שלח את בעלי לעשות US אשכים התברר שיש וריקוצל בשני האשכים ובדרגה בינונית . מה תגידו על זה ? אז צריך להתחיל לחשוב לכיוון ניתוח או איזה פתרון. מבקשת מידע והמלצות ואשמח לסיפורי הצלחה אופטימיים

עמית@

New member
לא תמיד הניתוח עוזר.

לנו (למרות שיש ואריקוצלה בשני הצדדים) הומלץ לא לנתח, זה תלוי גיל ותלוי מצב הזרע.

kasa

New member
דנדוש, סליחה על הבורות, אבל אם

איכות הזרע היא כזאת שמאפשרת להפיק הפריות, והעוברים הם באיכות טובה, ויש מה להחזיר, ובמילא אתם בטיפולי הפרייה - מה זה משנה כרגע שיש וריקוצל ? (אלא אם כן, ההפריות הן על הפנים...) בד"כ עושים את הניתוח על-מנת לשפר את איכות הזרע, ולפני IVF. למה זה הכרחי להעביר אתכם עכשיו מסלול כזה ? והערת אגב, וריקוצל אכן יכולה להחמיר עם השנים. כך שבהחלט ייתכן שבעבר היא היתה 'רק' קלה, וכעת היא הוחמרה במיקצת. לגבי המלצות: יודעת שדר' רן לין נחשב מצויין. דר' מדג'ר נחשב גם למעולה בתחום.

אז זהו שאיכות העוברים

לא משהו בכלל והם לא מתפתחים , נתקעים , נעצרים אחרי מס' תאים וכנראה שזאת הבעיה ובגלל זה לא הצלחנו עד כה. ואם הניתוח יעזור כך שלא נצטרך בכלל הפריות ? היתכן?אני מרשה לעצמי לפנטז

kasa

New member
זה בכלל לא פנטזיה...

לפעמים לא צריך הפריות אחרי ניתוח... (אשלח לך במסר עם מי תוכלי לברר). מה'זותומרת "נתקעים" ? באיזה שלב ? (למיטב זכרוני היו אצלכם גם 8 תאים, לא ?) ניסיתם לגדל בלסטוציסטים ולא הצלחתם ? איפה הם נתקעו ?

קצת אחרי 8 תאים הם נתקעים

בכל המחזורים שעשיתי תמיד היו יותר הפריות יום אחרי השאיבה ממס' העוברים שהיו תכלס כשהגעתי להחזרה, ז"א חלק נתקעו . לגבי בלסטוציסטים , אין לנו כל כך מה לגדל , מס' העוברים ואחוז ההפריות הולך ופוחת מטיפול לטיפול ובקושי 3 רק לאותה החזרה ואין מה להקפיא אפילו, אז לא מגדלים לבלסטו במצב כזה . כדי לגדל לבלסטו צריך נתוני פתיחה של יותר עוברים. במחזור האחרון באיכילוב ( לפני שעברתי לאסה"ר )הקפיאו שניים , שטרחתי והעברתי אותם בתרמוס לאסה"ר ובסוף ביום ההחזרה כשהפשירו ראו שהם לא שווים כלום ,ממש גרועים. בקיצור מצב פרקקט
בנוסף עשיתי כל בדיקה אפשרית אצלי , היסטרו וכו' יש לי רירית שנעה בין 10מ"מ ל-12 מ"מ , הוסיפו לי דבק ביולוגי עשו לי אסיסטד הצ'ינג , לקחתי אספירין , כדי לנסות להתגבר על "בעיית השרשה" שכנראה לא קיימת בכלל . אז המסקנה המתבקשת היא שיש בעיה בעוברים . גם לא היה לי אף הריון כימי שיכול להעיד על איזה עובר שהתפתח מעבר לשלב בלסטוציסט .

עמית@

New member
המצב אצלנו דומה מאוד, וצריך להיוועץ

במומחה, מכיון שיכול להיות שזה בכלל לא יעזור, וסתם יגרום סבל לאיש ועיכוב בטיפולים.

כמובן שנוועץ

אנחנו אמורים לחזור לרופא ששלח אותנו לבדיקה , עם כל התשובות ושם תתקבל ההחלטה . רק שפשוט קבלנו את התוצאה היום ב-ארבע אחרי צהריים (של ה US )וכל כך התלהבנו שמצאנו איזה שהיא הסבר לבעיה והתחלנו לפנטז
.

פונדו

New member
ישנו פיתרון נוסף - צינתור

לנו יש בעייה דומה לשלך: וריקוזצלה ומבחינת התפתחות העוברים ומספרם. בוריקוצלה טיפלנו ע"י צינתור - טיפול יחסית חדש, חלופי לניתוח, שהוכיח את עצמו במיקרים רבים. הצינתור נעשה בבלינסון - דר' גת, נמצא בבניין הפריה חוץ גופית או באסף הרופא - דר' פאר, מח' אנגיו 08-9779843. שניהם מאוד מומלצים, בבלינסון התהליך מעט יותר חדשני. אנחנו טיפלנו באסף הרופא עקב עיצומים בבלינסון לפני שהתחלו עם ה- IVF. אנחנו לאחר שתי הפריות (שלושה חודשים מהצינתור) ועדיין אין תוצאות. העניין הוא שהצינתור אמור להשפיע ולעלות את איכות הזרע רק לאחר חצי שנה מהפרוצדורה. חשוב לדעת שהצינתור הרבה יותר מדוייק מניתוח. אשמח לעזור. פונדו

אשמח לקבל פרטים על התהליך

באסף הרופא , אני שם פרסונל וגם מטופלת ביחידת IVF שם . תודה ואני מקווה שבשבילכם לתוצאות עוד 3 חודשים

פונדו

New member
התהליך קצר מאוד

כל הפרוצדורה ארכה כשעה. מדובר בהכנסת צנתר דרך וריד בצוואר (בהרדמה מקומית בצוואר) אל האשך, תוך כדי צילום רנטגן. חסימת הוריד הבעייתי ע"י חומר מיוחד. כך הוריד נסתם ולא יוצר חום יתר באשך. תוך שעתיים שוחררנו הביתה. הפניה אל דר' פאר נעשית עם הפנייה מרופא מומחה, טופס 17 ואולטרסאונד אשכים. לפני הצנתור הוא ביקש בדיקות דם נוספות. הצוות שם מאוד אנושי ונחמד. פונדו

פונדו

New member
אין מה לדאוג

לא ידוע לרופאים על סיכונים מיוחדים. לא היו כאבים מלבד בנקודה בצוואר בה הוחדר הצנתר. זמן החלמה - יומיים בבית ו-14 יום ללא פעילות גופנית. צלקת של 2 מ"מ שנעלמת עם הזמן. לפי מה שהבנו מפרופסור מומחה לפריון הואריקוצלה משפיעה על איכות הזרע ביכולת התהפתחות והשרשה של העוברים, לכן חשוב לטפל בה גם לעתיד למרות שכרגע מטופלים ב- IVF. אל תהססי לשאול עוד שאלות. פונדו

אני מאוד מודה לך

עזרת לנו מאוד . אני בהחלט מקווה שזה ישפר את מצב העוברים שלנו וגם את שלכם. המון המון בהצלחה.

רחל5

New member
האם מכבי נותנת טופס 17 לאסף הרופא?

פונדו, היינו אצל ד"ר פאר לפני כמה חודשים באיכילוב. הוא סיפר לנו על הנסיון שלו באסף הרופא, התרשמנו, ורצינו לעבור את התהליך איתו באיכילוב. עד שזזנו, הוא עזב את איכילוב... (הוא עבד שם יום בשבוע). יש לך מושג אם מטופלי מכבי יכולים לקבל טופס 17 לפרוצדורה הזאת באסף הרופא? (באיזו קופה אתה?) דרך אגב, יש אפשרות לעבור את הצינתור גם בהדסה עין כרם. בזמנו נאמר לנו שיש "השתתפות עצמית" של 4000 ש"ח. בדקתי במחירון משרד הבריאות, ולמיטב הבנתי, עלות הטיפול כולו כ- 4700 ש"ח... השתתפות עצמית עלק. שאלה נוספת לי - דר' פאר הסביר לנו שבבילינסון נעשית "אמבוליזציה" והגישה לוריד נעשית דרך המפשעה, מה שהבהיל קצת פחות את בעלי (אך לא מומן ע"י קופ"ח מכבי). האם עכשיו גם הם עושים צינתורים דרך וריד הצוואר? האם עכשיו יש מימון לחברי מכבי?

פונדו

New member
אנחנו חברים בכללית

לצערי אין לי מושג אם מטופלי מכבי יכולים לטפל באסף הרופא. מכיוון שזה בי"ח ממשלתי אני מניחה שאין בעייה. בבלינסון , בי"ח של הכללית, האימבוליזציה היא למעשה תהליך דומה רק החומר שהחדירו לחסימת הוריד הוא שונה ואכן התהליך נעשה דרך המפשעה. לבעלי לא הייתה כלל בעיה עם החדירה דרך הצוואר למרות גובהו (נושק ל- 2 מ') הם פשוט התבדחו איתנו וחיפשו צנתר יותר ארוך....
המלצתי היא לחדש את הקשר עם דר' פאר כי בבלינסון לא מחלקים מתנות ככה סתם. וכמובן לגמור עם זה כדי שמפה המצב רק ישתפר. מאחלת בהצלחה פונדו

לי מ ו ר

New member
כעקרון, מה שהוסבר לנו

לפני הניתוח של האיש הוא: שהניתוח אמור להכפיל או לשלש את כמות הזרע. בעלי נותח אצל רן לין ברמב"ם. הוא טען שהוא ממליץ על הניתוח רק למי שאחריו יגיע לספירות טובות אשר יחסכו את ההפריות. בכל מקרה הסיכוי לשיפור הוא של 50% בלבד. אצלנו לא היה כל שיפור. רופא הפריון שלי אומר שהוא ראה מעט מאוד גברים שהיה להם שיפור משמעותי.

סנונית 1

New member
בעלי עבר ניתוח וירקוצלה באיכילוב

הניתוח ערך כחצי שעה היו קצת כאבים באשכים אחרי זה אבל לא משהו נורא וזהו. משחילה שאלה תוך כמה זמן ניתן לראות אם יש שיפור בזרע?

עמית@

New member
נהוג לבצע בדיקה אחרי 3 חודשים

(מחזור ייצור הזרע אורך כ3 חודשים מההתחלה ועד הסוף, לכן מקווים לראות שיפור אחרי 3 חודשים)

למעלה