צריכה לפרוק

צריכה לפרוק

אחרי ivf ראשון וסה"כ שנתיים של טיפולים... משום מה משכנו ומשכנו עם ההזרעות עד שהגענו לivf .. אני בת 37 אוטוטו ובעלי עם בעיית זרע בינונית (מורפולוגיה 2 אחוז והתנועתיות והכמות ככה ככה + וריקוצלה) כל חודש מקוים מחדש וכל חודש מתרסקים מאכזבה.. לא האמנתי שנגיע לivf אבל הנה גם אנחנו נכנסנו למעגל... הייתי אופטימית לגבי הטיפול הזה כי אמרו לנו שיש עוברים טובים.. היו 12 ביציות, 6 הופרו באיקסי ושני עוברים הוחזרו. הייתי בטוחה שיקפיאו לפחות אחד נוסף אבל מסתבר שאף אחד לא שרד (לדברי הרופא שלי - השאר התפרקו ביום השני). הייתי מופתעת... כל ה 10 ביציות הלכו לפח? 4 עוברים לא התפתחו..? אבל האמנתי בשניים שבתוכי ואפילו הרגשתי כל מיני תחושות של "הריון" מדומות, בדיעבד.
אתמול קיבלתי את תוצאות הבטא.. פרוגסטרון גבוה, אסטרדיול גבוה מאד... בטא 1.2 >. שוב ושוב אני מסתכלת בתוצאות ולא מאמינה. איך זה יכול להיות שאפילו אחד לא התפתח?
ולמרות שאמרתי שלא נורא אם לא יצליח נמשיך וננסה... אני מרוסקת. עצובה... אין לי כוח לעוד כמויות של הורמונים. ואין בי כרגע טיפת אופטימיות. איך יכול להיות שאף עובר לא התפתח?? איך יכול להיות שאין לי אפילו אחד קפוא? מה זה אומר אם בכולם היה צריך איקסי?
זקוקה לעידוד...עיצות.... משהו...
אה, וחג שמח.

2% מרפולוגיה

גם אצלנו.. עשינו 5 החזרות בהן נקלטנו פעם אחת לכימי. א"כ עברנו למיון זרע ועל ההחזרה הראשונה נקלטנו (לצערי נפל בשבוע 6) וגם בהחזרה הבאה אכ נקלטנו (לצערי כימי, אבל זה כבר עניין אחר.. לפחות הייתה התקדמות ונקלטנו).
בנוסף מ 50% הפריות בערך, הגענו לזה שכמעט כולן הפרו, ואחוז עוברים שהתפתחו טוב גבוה משמעותית.

אגב המרפולוגיה 2%, ובחלק מהבדיקות בהתחלה אף היה 3%, אבל כשבאו למצוא זרעים טובים בהגדלה, לא מצאו מספיק, וחלק מהביציות הופרו עם זרע בדרגה 2. מה שמרמז שהמרפולוגיה שלנו בפועל אף נמוכה יותר.

החיסרון זה העלות הגבוהה- 4 אלף , וחוסר השתתפות הקופה. אך בחלק מהמקרים זה חוסך סבבים נוספים. אז כדאי לשקול.
ניתן לעשות בדיקה מקדימה כדי לדעת אם מיון זרע יעזור או לא.
אנחנו עשינו מיון (דילגנו על בדיקה) אצל ברטוב, אבל יש מכון נוסף בארץ שעושה- mfc.

מרגישה שדוחפת פה הרבה בנות עם זרע בעייתי (לבעל) למיון זרע אבל זה באמת בגלל שמאמינה שזה משפר משמעותית אצל חלק ניכר מהזוגות. אצלנו זה שיפר וגם אצל עוד בנות פה (כמובן שיש גם זוגות שזה לא עזר להם).

אגב, מיהרתי להניח שהזרע אשם.. אבל כדאי

שתבקשי דוח עוברים ותצרפי פה, כך ניתן לראות בשלות ביציות וכו'.

לול2012

New member
היי חדשהפה2012

אפשר לשאוך מה עשית כדי לשפר את ההפריות?
מיון זרע?
&nbsp
&nbsp

Laceweaver

New member
תתעודדי, סבב 1 לא אומר הרבה

גם אנחנו משכנו הרבה זמן עם הזרעות, והגענו ל-IVF עם ציפיות גבוהות כי לכאורה חוץ מבעיית זרע קלה "הכל בסדר" אצלנו... וגם לנו היה סבב ראשון מאכזב, מתוך 12 ביציות רק 2 הפריות ושני עוברים לא משהו שלא נקלטו

הייתי בטוחה שזהו, הביציות שלי זקנות וגמורות... אבל בשני הסבבים הבאים היו יותר ביציות, יותר הפריות ואפילו שני עוברים שהצליחו לשרוד ליום 5 והוקפאו. זה עניין של למצוא את הפרוטוקול שמתאים לך אבל גם הרבה עניין של מזל.
אגב גם אנחנו מאותגרי זרע (מורפולוגיה 5%, תנועתיות נמוכה) אז כל ההפריות עם איקסי, זה פשוט מה שעושים כשהזרע עצלן ולא נכנס לביצית מיוזמתו.

בכל מקרה מוקדם מדי להתייאש אחרי סבב אחד... קשה אחרי שלילי, אבל היה לך מספר יפה של ביציות, היו עוברים טובים אז יש מקום לאופטימיות.
מאחלת לך שהסבב הבא יהיה האחרון שתצטרכי

טיפול ראשון הוא עניין של ניסוי

עדיין לא יודעים איך הגוף שלך יגיב ומה ידרבן אותו להוציא יותר ביציות איכותיות.
כשהתעוררתי מההרדמה גיליתי לאכזבתי שנשאבו רק 2 ביציות. הייתי ממש מאוכזבת. שתיהן היו לא בשלות והבשילו יום אחר כך. הייתה הפריה אחת, עובר אחד שנקלט ואחר כך הדופק הפסיק בשבוע 13. (יותר נכון קצת יותר משבוע לפני זה).
בהפריה השניה היו 9 ביציות ושוב לא בשלות. כבר הספדתי את המצב שלי אבל שוב כולן הבשילו והיו 6 הפריות. צריך לזכור שהפריה אין משמעה עובר.. ממש לא. קודם כל נעשית הפריה ורק אחר כך מגלים איך התפתחו העוברים.
כשבאתי להחזרה היו 3 עוברים והרופא שאל אותי כמה להחזיר. אמרתי ישר ששניים. אני בת 37 אמנם אבל כבר נכנסתי להריון ולא רציתי הריון שלישיה.
עובר אחד נקלט וברוך ה' מתפתח לו בבטן שלי ונזכה לראות אותו בעוד כחודשיים וחצי.

לעניין מיון זרע, לבעלי יש מורפולוגיה 0% אבל בהגדלה, במיון, התגלו 17 זרעים באיכות מצויינת (איכות דרגה 1). בהפריה השניה ההבדל היחיד היה שעשינו מיון זרע.
מבחינתי זה עשה את ההבדל וגרם לנו להצליח.

נשאר לנו עובר מוקפא מאותו סבב שנחזיר בעזרת ה' כשהילד יגדל קצת. אם חלילה לא יצליח - אין לי ספק שגם לסבב הבא נעשה מיון זרע.

למעלה