צריכה לפרוק...

חמוטל26

New member
צריכה לפרוק...

אני בשבוע 31+1 ב"ה!
ופתאום שמתי לב שככל שהזמן עובר ואני מצליחה להחזיק את ההריון, ביחד עם תחושת השמחה
הגדולה והכרת התודה, מתגברת גם תחושת האשמה על זה שילדתי מוקדם את ידידי'ה ישראל.
אני יודעת שזו לא אשמתי. אני יודעת שאף אחת לא חושבת לפני ההריון הראשון שאולי יש לה אי ספיקת צוואר
ומבקשת שיתפרו לה אותו ואני יודעת שכמו שזה שעכשיו אני מצליחה להחזיק את ההריון זה לא בדיוק בזכותי,
אני לא עושה שום דבר מיוחד חוץ מלשכב (מה שעשיתי גם בהריון הקודם), ככה גם הלידה המוקדמת ממש לא
היתה באשמתי. ואני גם באמת מאמינה ששום דבר הוא לא מקרי והכל קרה וקורה ויקרה בדיוק כפי שה' יתברך רוצה.
אל תבינו לא נכון, אני מודה על כל יום שעובר ואני לא יולדת ואני מקווה בע"ה להחזיק עוד 3 שבועות לפחות,
אבל אני פשוט לא שולטת בזה וככל שאני יותר שמחה, ככה אני גם יותר מרגישה אשמה וכשאני מסתכלת על ידידי'ה ישראל,
על החיוך המקסים שלו וחושבת על כל מה שהוא עבר, רגשות האשמה רק מתחזקים
מקווה שלא האבתי על שמחת החג שלכן, פשוט הייתי חייבת לשתף מישהו..
ובאמת שיהיה הרבה הרבה חג שמח לכולנו

מזדהה איתך מאד...

תיארת בדיוק את מה שהרגשתי כשהזרקתי כל יום קלקסן בהריון השני, סופרת שבוע אחר שבוע עד שבוע 38 ב"ה, ורואה את רינה מתמודדת עם הקשיים שלה.

ואחרי הלידה, ההרגשה הזו רק התעצמה... כאשר ראיתי מה זה אומר ללדת תינוק במועד, להחזיק, ללטף, להניק ולתת לו את כל החום שבעולם דקה אחרי הלידה, לקחת אותו הביתה אחרי יומיים לעריסה שלו. כל מה שלא זכיתי להעניק לביתי הבכורה.

אני יכולה לספר לך מה אני חשבתי, אם היא נולדה מתי שנולדה, כנראה זה חלק מהתפקיד שהקב"ה נתן לה בעולם, כי בודאי אי אפשר להאשים אף אחד. כנראה כך טוב לה, למבנה האישיות שלה, לתפקידה בעולם ולחיים שהיא צריכה לחיות.

אני יודעת שזה לא מעודד, אבל לפחות אני מזדהה...

tuvia444

New member
אני כל כך מכירה את התחושה הזאת,

זה כאילו שכתבת את כל מה שברגשתי לפני יותר משנה בהריון של בתי הקטנה.
הפחד מצד אחת והשמחה על המשך ההריון וכן נקיפות מצפון על הלידה המוקדמת שהיתה אצל אחיה בשבוע 27.
זה בדיוק המקום לשתף גם לפני חג הפורים.

שה' יתן להריונך להמשיך ככל האפשר ושתצאי הפעם הביתה בידיים מלאות.
כיף לשמוע שאת עדיין סוחבת.
סחיבה קלה ופורים שמח.

למעלה