צריכה לדעת דחוף

ש ל י ק

New member
צריכה לדעת דחוף

הילד מתלונן על כאבים חזקים באזור הפטמות, נגעתי בהם ונחרדתי מהנוקשות והנפיחות, כידוע הוא לוקח ריספרדל (1/2 כדור) ולפני שאני מעלה לעוד 1/2 אני חייבת לדעת זה מסוכן? יש צורך להפסיק במיידי את הריספרדל? לעזאזל כבר עם התופעות לוואי האלה....

חגית35

New member
אולי עלה לו הפרולקטין

עליך לגשת לרופא שנתן את הטיפול מיידית, ואם הוא לא פנוי אז לרופא ילדים שיפנה אתכם לבדיקת פרולקטין בדם ייתכן ויידרש בירור אנדוקרינולוגי. יש הנחיות ברורות לגבי כמה שעות אחרי ההתעוררות מותר לעשות את בדיקת הפרולקטין בדם כי יש הבדלים ברמות שלה בדם מרגע ההתעוררות בבוקר ובמשך 3 השעות אח"כ. בכל מקרה ייתכן בהחלט שזה מהריספרדל, נשמע מאוד הגיוני היות שזו אחת מתופעות הלוואי של גודש בפטמות אפילו אצל בנים ואף נזילת חלב כמו גם בשמנה באיזור הבטן (כרס או בטן בצקנית) אגב, גם שאר התרופות האנטיפסיכוטיות מעלות פרולקטין.

שלי../images/Emo24.gif

כך היה לשי לפני שבועיים עם התרופה שהוא קבל במינון גבוהה התחילו לו לחצים בחזה וגם בכל האיזור של הציצי היה כמו אבן חזק כאבי תופעת נסענו לבית חולים ברמבם ושם הרופא אלי שחר בדק אותו ומיד נתן לו משהוא להוריד את הניפחות והפסיק את הטיפול הכדור הזה עשה בלאגן באי שקט שלו ולחצים בראש .עכשיו שי מטופל בתרופה אחרת והוא חזר לעצמו יותר רגוע ושקט זה היה מפחיד מאוד

סמדר 21

New member
שלי,

כמו חגית אני ממליצה לך גם לבצע את הבדיקות דם, זה מתאים לתופעה של הריספרדל, לא ממליצה לך להפסיק את הכדור לבד על דעת עצמך.

חגית35

New member
ציטוט התשובה מהפאנל:

"שאלה: כיצד יכול להשפיע שימוש רב שנים בריספרדל על עקרות אצל זכרים ועל השמנה. תשובה: בדרך כלל אם יש מצב שגורם ליציאת חלב מהחזה צריך להפסיק את התרופה. יש לוקים שלוקחים את התרופה הזאת הרבה שנים ואין להם את הבעיה. לגבי פוריות – אין צורך לדאוג. אבל אם יש עליה במשקל צריך להפסיק את התרופה ולנסות תרופה אחרת. "

ש ל י ק

New member
תודה על ההתייחסות

בנתיים הנוירולוגית והרופא ילדים הרגיעו אותי שהילד בשלבי התפחות של גיל ההתבגרות וכל הזמן חלים שינויים בגופו, בכל מקרה מחר הוא יעבור בדיקת דם לפרולקטין בתקווה שהכל יהיה בסדר כי הרופאה מחזיקה מאוד מהרספרדל ואף ביקשה להעלות כן מינון בעוד 1/2 כדור. שוב תודה.......

למעלה