צריכה כוחות

צריכה כוחות

שלום,
מתנצלת מראש על שגיאות כתיב או בלגן בשורות, לא נוח לי מהפון.
מקווה שפניתי לפורם שיכל לכוון אותי מעט...
אנסה ממש לקצר,
לפני כשנה לקחתי את ילדיי ועזבתי את בעלי. מאז אני מגדלת לבד והוא בא לקחת אותם לעיתים סופי שבוע.
לא התגרשנו, לא התחלנו תהליך, אני לא מתייעצת, לא בודקת ומבחינתי.... הכל היה כבר טוב יותר כשעזבתי. זכיתי לשקט הנפשי שלי. הרגשתי הקלה למרות שלגדל ילדים לבד זה לא פשוט בכלל כפי שאתם בוודאי כבר יודעים.
לא בדקתי מה מגיע לי או מה מסכנת מבחינת הזכויות שלי על רכוש וכו...
מבחינתי זה היה או להשתגע או לסכן את מה שמגיע לא מגיע במידה ומתגרשים ואני בחרתי לשמור על השפיות שלי ועזבתי.
מורכב...
אני בשלב שאני רוצה להתקדם הלאה אבל מרגישה שאין לי כוחות נפשיים,
מרגישה צורך בתמיכה, עידוד, הכוונה. מרגישה שצריכה לדבר עם איש מקצוע שירים אותי ולא יודעת למי ולאן לפנות.
אומרים לי שאני אמיצה וחכמה ואני .... בסהכ מרגישה שנסתי על נפשי ושלא היה שם שום מעשה של אומץ או חוכמה.
אני משדרת שאני חזקה. לילדים ולסביבה אך מבפנים רוצה להתפרק לרסיסים...
האם לפנות לייעוץ זוגי למרות שאין לי כוונות לחזור אליו בכדי לפתור נושאים לא ברורים בזוגיות הזאת שהייתה לי? אולי זה יעזור לי בהמשך כשאחליט לעשות צעד לכיוון גירושין?
האם לפנות ליועצת סוציאלית?
פסיכולוג?
מה עושה ולמי פונה כדי להרים את עצמי מהקרשים נפשית וגם כדי לקבל הכוונה להמשך הדרך?
תודה מראש

ddd456

New member
תשובה חלקית

הכל שאלה של כמה כסף יש לך.
עו"ד את צריכה לפחות כדי לדעת מה הזכויות שלך.
פסיכולוגית, לפי מה שאת מתארת, כדאי. זה יקר. אבל בחרי מישהי שמתמחה בעזרה במצבים כאלו.
אני חושבת שיש ייעוץ חינם בנעמת/וייצו. אני לא יודעת כמה הוא שווה, כדאי לברר.
אולי מישהו פה השתמש בעזרתם ויכול להגיד לך
בהצלחה!

ממליצה על טיפול פסיכותרפויטי

יש דרך קופות החולים השונות במחירים מסובסדים
יעזור לך מאוד, אם תהיי מחוייבת לתהליך לא פשוט

בהצלחה

אימון אישי

מתאים למי שיודע שהוא רוצה לשנות מצב מסויים ולא יודע מאיפה להתחיל או שלא מסוגל להזיז את עצמו לעשות את הצעד הבא.
&nbsp
היתרון של אימון אישי הוא שהוא קצר מועד (10 עד 15 מפגשים) ומוכוון מטרה. אם את מחפשת משהו עמוק יותר, לדבר עם מישהו כל שבוע לגבי רגשות וכו' לטווח ארוך יותר, אז אכן טיפול פסיכולוגי עדיף.

כל השאלות נכונות

והרבה עניין של כסף.

יש מגוון אפשרויות פרטיות - שעולות כסף רב - עו"ד לנושא הגירושין (למרות שכיום יש צורך בגישור בשלב ראשון), פסיכולוג לנושא הרגשי

במקרה וכסף הוא אישו -
יש מסגרות לדלי התקציב -
דרך קופת החולים - עובדים סוציאליים + פסיכולוגים
ודרך היחידה לסיוע משפטי במשרד המשפטים - עו"ד לעניין גירושין

או - חבר/ה, ידיד/ה שאיתם אפשר להתייעץ

הצלחה !

בדד1

New member
יש גם משהו חינמי

חברה או שתיים שמלוות אותך כבר המון שנים
שאת יכולה לשאוב מהן עידוד
ואחרי זה לטפל בענינים הכלכליים שלך והפן הגירושי

יועצת סוציאלית ( את בטח מתכוונת לעובדת סוציאלית מהרווחה) ?!
לא הייתי בונה על היעוץ שלהן יותר מדי

מצד שני את יכולה לפנות לנעמ"ת או לויצ"ו ושם תקבלי ייעוץ משמעותי יותר

עד כאן הכל חינם, כל תהליך נוסף, (בתי משפט, אימון אישי שאני לא חסיד גדול שלו, ייעוץ כלכלי, )יעלה לך כסף

Toujour

New member
ככה,

א. נכון, אפשר לבקש ייעוץ מעורכת דין בויצו, תבררי איפה הסניף הקרוב למקום מגורייך, הן לא לוקחות כסף (כמעט) ונותנות לך לפחות פגישה אחת של ייעוץ. אישית לא הגעתי רחוק יותר מפגישה אחת שם, כי אז עוד לא הייתי בטוחה בעצמי עם הפרידה וזה.
ב. הסיוע המשפטי. אם את מרוויחה מעט מאוד את תמיד יכולה להגיש בקשה לסיוע משפטי, הם בודקים את התלושים שלך, ומקצים לך עורך דין מטעמם שמייצג אותך בתביעת הגירושין, מזונות, משמורת.. כל מה שתחליטי. בד״כ אלו עורכי דין מנוסים. ממליצה לך על אישה. זה לא עולה לך כלום חוץ מאגרה של כ-70 ש״ח.
ג. טיפול. מאוד יכול לעזור במצבים כאלה. אפשר לפנות דרך הקופת חולים שלך ולברר מהן האופציות שם, בד״כ זה עולה גרושים יחסית למחיר המלא, או בכלל לא. תבדקי איתם. ממליצה על פסיכולוג או פסיכואנליטיקן.
ד. המרכז לטיפול במשפחה במחלקת הרווחה בעירייה. יש שם עו״סיות נחמדות בד״כ אבל הן בעיקר עושות שיחות שבועיות, ומנסות לעודד אותך וללוות אותך ולייעץ לך. אפשר גם לבקש סיוע כספי ברווחה.
המון המון בהצלחה.. תרגישי טוב. מזדהה עם הקושי מאוד.

איצקו1999

New member
מבין לליבך

לא פשוט לעבור את מה שאת עברת ועוברת היום, אני בעבר הייתי במצב נפשי מאוד קשה, לא הייתה לי ברירה והחלטתי לבחור " בחיים" נסי לחשוב על מה שכתבתי כמה ימים.
בהצלחה יקירתי.- עצה עולה כסף אבל שווה זהב.

למעלה