צריכה יעוץ קל

Black Bimba

New member
צריכה יעוץ קל

היי, אני רוצה להתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב, או גג באוקטובר 12 אם אצטרך מכינה. בתיכון ניגשתי למתמטיקה 3 יחידות וביחידה האחרונה נכשלתי, מעבר לכך הבגרות באזרחות גם נכשל, אבל יש לי אנגלית 4 יחידות בציון 90, ושאר התעודה בציונים סבירים. השאלה שלי היא, מה אתם חושבים - אם אתחיל ללמוד כלכלה ומנהל / טכנולוגיית מידע / כל תואר אחר - הרי מה שלא אבחר, יידרשו קורסים במתמטיקה. האם כדאי לי לחכות לשנה הבאה ובינתיים לחפש מכינה/רענון במתמטיקה (כי אני חלשה במקצוע)? או להתחיל ללמוד קורס אחרי קורס ובמקביל לחזור על המתמטיקה? האם תמיד הקורסים הראשונים בתואר הם של מתמטיקה? - אני מתכוונת ללמוד במכללת ר"ג או בפתוחה, עם עדיפות לר"ג. אין לי פסיכו', ידוע למישהו על מכללה אחרת שתקבל אותי על סמך הנתונים שלי (לאחר מכינה)? אודה לתשובתכם

NEO83

New member
אתה משווה

מתמטיקה של הנדסאים למתמטיקה של תואר ראשון? מה שאתה לומד בסמסטר הראשון הם כבר צריכים לדעת ולשכוח.

NEO83

New member
אם את ממש גרועה במתמטיקה

וממש לא זוכרת כלום יכול להיות שתצטרכי רענון לפני, אם את זוכרת משהו אני ממליץ לך להתיישב עכשיו על תרגילים ולפתור אותם.

ממליץ להתחיל בסמ' א'...

(חורף / אוק' 12). לדעתי, המכינה לא תורמת יותר מדי. ממליץ למצוא מורה פרטי למתמטיקה אבל בעיקר לשבת וללמוד. ממליץ להתקבל לאונ' ולא למכללה, אלא אם זו אחת המכללות במקומות הראשונים (המכללה למנהל, הבינתחומי).

למעלה