צריכה יעוץ ועזרה

מיטל2117

New member
צריכה יעוץ ועזרה

שמי מיטל הדס מגיל 17 חולת אפילפסיה היום בת 36 והמחלה כאילו פרצה חזק יותר אושפזתי לאחרונה באוגוס והוסיפו לי לטגריטל גם למיקטל הזיכרון שלי ממש ממש גרוע הכתיבה שלי לא ברורה ולפעמים קשה לי לשלוף מילים אני מזה חמישה חודשים לא עובדת בבית להתחשב שבמשך שנים גם אחרי לילה קשה של התקף הייתי מסוגלת לקום לעבודה בתור סייעת גננת עם כול הקושי היום המצב שלי לא טוב אני חיה בפחד שכול יום גם עם התרופות יכולה לקבל התקף . בהתחשב שיש לי ילד בן חמש שהיה נוכך לקמה התקפים וגם הוא בחרדה עצומה אני מפחדת לישון בלילה כדי לא לקבל עזרה . צריכה יעוץ ועזרה תודה

museMe

New member
היי מיטל

אני לא כזה מבין גדול באפילפסיה - מלווה אותי מזה כשנה - אבל כמה דברים שאני רוצה לשאול ולהגיד... קודם כל - הכי חשוב - זה שתשני טוב. מנסיון. יש לך התקפים מתוך שינה? (לא כל כך הבנתי ממה הנבוע פחד לישון), אם אין לך התקפים תוך כדי שינה אני ממליץ לך ממש בחום להתיעץ עם רופא על תרופות שיעזרו בשינה, בייחוד עם למיקטל, שממני הדיר שינה במשך חודש וחצי. הזיכרון שלי נפגע מהתרופות (לקחתי כמה תרופות תוך זמן קצר) אבל לא חשתי בהחמרה מיוחדת עם הלמיקטל. הכי חשוב קודם כל שתדעי למצוא את הרופא שייתן לך את המענה הטוב ביותר, את השלווה (כי חרדה וחצץ לא עוזרים בכלל לבעלי אפילפסיה), ושתשני טוב. הלוואי ויכלתי לעזור עוד קצת, אני מרגיש שההודעה די ריקה מתוכן, אבל אני מאחל לך המון הצלחה, ושתגיעי לאיזון הכי מהר שאפשר עם כמה שפחות תופעות לוואי ותחזרי לשגרה במהרה. לילה טוב :)

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה

יש לך מושג מה קרה לאחרונה שגרם למחלה להתפרץ בעוצמה רבה יותר? האם שינית מינון או שהתחלת לעבוד בעבודה חדשה שמלחיצה? למה את מפחדת לשיון בלילה, ההתקפים שלך בשינה. לגבי הילד כדאי לדבר איתו ואולי גם להקריא לו את הספר גברת אפילפסיה מאת שי דננברג. הספר מסביר על המחלה בצורה ברורה ומותאמת לילדים בגיל של הבן שלך.

us8

New member
לילדים

גם לי יש ילדים קטנים שהם ראו אותי בהתחלה הם נלחצו ובכו אני דיברתי אתם והסברתי להם שמתי שזה קורה לי עוד מעט אני יחזור לעצמי ולא צריך לבכות. עכשיו הם מקבלים את זה יותר בקלות ורק מספרים לי שזה קרה לי. ועצה אליך אל תחשבי ותפחדי שזה יבוא לך, כי תמיד שאני חושב ל זה יותר מידי ומפחד שזה יבוא לי זה זה בא לי. המון בריאות.

guligirl

New member
בנושא הכתיבה

כשהייתי על טגרטול היתה לי בעיה דומה. הידיים שלי רעדו כל הזמן והתקשתי לכתוב. למיקטל גרם לי לראייה מטושטשת וחוסר שיווי משקל. כפי שהתברר לי מנסיון מר, יש אפשרות להגיע למצב של "מנת יתר" מלמיקטל, גם אם את לוקחת את אותו המינון במשך שנים. אני ממליצה לך בחום לדבר עם הניורולוג שלך ולהתייעץ איתו לגבי שינוי המינון ואף אולי שינוי התרופות שאת לוקחת. חבל שגם תסבלי מתופעות לוואי שמפריעות לך בחיי היומיום ובאותה עת עדיין תחווי התקפים. המון בריאות ובהצלחה.

למעלה