צריכה ייעוצכם

drony

New member
צריכה ייעוצכם

שלום אני חדשה בעניין אך מפעים אותי לראות איך אנשים מושיטים יד לעזרה ואיך שיש כ"כ הרבה אוזניים קשובות. זה יפה לי. רציתי לשאול את מי מכם הבקיא (מי פחות ומי יותר) בחוקי ביטוח לאומי לגבי הלנת שכר לנשים בהריון. מעבידיי לא משלמים לי בסדירות החל מאוגוסט ומזרימים לי אלף ש"ח פה ואלף ש"ח שם, וכבר חייבים לי מעל ל-5000 ש"ח. יש לי הרגשה שהם גם לא שילמו עלי לביטוח לאומי מאוגוסט/ספטמבר ואני חוששת שבגלל זה עלול ביטוח לאומי לעכב לי את מענק הלידה (אני באמצע חודש שביעי להריוני בע"ה) מעבידיי ירדו למחתרת ואין לי איך להשיגם כי הם לא עונים בשום טלפון או פלאפון וגם לא מגיעים למשרד כך שאיני רואה אותם, וכשאני מצליחה לראותם/לשמעם הם מבטיחים לי הבטחות שקריות על כך שהכסף יוזרם לחשבוני אך לא עושים זאת. וכן רציתי לדעת איך מחושבת ריבית פיגורים שאני רוצה לגבות מהם. למי ולאן אני פונה? אם מי מכם יודע אשמח מאוד לדעת תשובה בהקדם, כי כל העניין כבר מרתיח אותי. בתודה מראש, רוני

המוזרה

New member
אנמי לא מומחית, אבל

האם תלושי המשכורת שלך מלאים? אם תלוש המשכורת שלך הוא על 100% משכורת - לא אמורה להיות לך בעיה עם ביטוח לאומי. כי התשלום מחושב עפ"י תלושי המשכורת. אם את חברת הסתדרות את יכולה בהחלט לשאול שם ולבקש סיוע משפטי (זה חינם לפי מיטב ידיעתי) בהצלחה.

drony

New member
תודה nutmeg

יש מוסד שנקרא בית דין לעבודה שם, למרבה האירוניה, יש לי קשרים ויש לי עילה לתביעה, אבל לשם אפנה רק כמוצא אחרון, כי אני לא רוצה לתבוע אותם עד שאהיה ממש משוכנעת שהם לא ישלמו לי את המגיע לי. נחכה ונראה. תודה

למעלה