צריכה ייעוץ

• פותח הנושא H 2 1
  • פורסם בתאריך

H 2 1

New member
צריכה ייעוץ

אני נורא מצטערת על הניג'וס- אבל אני פשוט לא מצליחה לגבש החלטה!! (בקשר לתואר ראשון). אני רוצה ללמוד תחום מסוים שיביא לי אפשרויות תעסוקה רבות, ולעסוק בתחום בו ניתן להתפתח להרבה כיוונים... נראה לי שהכי הרבה סיפוק תביא לי עבודה עם אנשים, ולא לשבת מול המחשב כל היום, או להיות סגורה במעבדה. לכן, התלבטתי בין רפואה, שמעניינת אותי (אבל אני לא בטוחה שרוצה לעבוד בבית חולים), לבין תואר דו חוגי פסיכולוגיה-ביולוגיה. אני פחות נוטה לכיוון הרפואה פשוט כי לא נראה לי שזה מקצוע שכדאי ללמוד אם לא בטוחים בזה- דרושה המון השקעה הן בלימודים והן בהמשך הקריירה. יחד עם זאת, האם תואר דו חוגי שכזה יתן לי את מה שאני מחפשת? בהנחה שאמשיך לתואר שני לפחות... ושאלה אחרונה- האם יש הבדל בין תואר בפסיכוביולוגיה לבין תואר דו חוגי פסיכולוגיה וביולוגיה. זה אותו הדבר? מה נותן יותר אופציות לעתיד? מצטערת שזה ארוך, ותודה מראש על העזרה.

פסיכוביולוגיה

לא מומלץ לבחור ברפואה כשאין בטחון מלא שזה הדבר שברצונך לעשות.כדאי לשקול במקרה כזה פניה ליעוץ או לותר על רפואה. תואר דו-חוגי בפסיכולוגיה וביולוגיה כמוהו כלימוד פסיכוביולוגיה. בחירת מסלול זה תאפשר לך בסוף לימודי התואר הראשון לחזור ולקבל החלטה מחודשת על בסיס ידע הרבה יותר נרחב על שני התחומים. תוכלי להמשיך לתואר שני במדעי החיים ולהתמחות באחד מתחומים רבים, ובאותה מידה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה ולהתמחות באחד התחומים. כך נשארות בפניך אופציות לא מעטות פתוחות לשלב הבא.וכדאי לקרא את החומר שצרפתי לך להבהרת התמונה.

H 2 1

New member
תודה על החומר, ועוד שאלה

לפי מה שהבנתי התואר באוניברסיטת תל אביב של מדעי ההתנהגות עם דגש על מדעי המוח אינו זהה לתואר פסיכוביולוגיה שבאוניברסיטה העברית. בתל אביב לומדים בעיקר על המוח בעוד שבירושלים לומדים תואר רגיל בביולוגיה- כך שיש יותר אפשרויות למשיך בתואר שני, שלאו דווקא קשורות למדעי המוח. האם זה נכון?

פסיכוביולוגיה

התוכנית מבוססת על תוכנית לימודים דו-חוגית של מדעי החיים ופסיכולוגיה. נוספים לה מספר קורסים מיוחדים לצורך פיתוח הידע ושיטות המחקר במדעי המוח. ניתן להמשיך לתואר שני הן במדעי החיים והן בפסיכולוגיה.

fighter21

New member
אני לא מכיר אותך

אבל אם את מסוגלת להתקבל לפסיכולוגיה וביולוגיה זה פשוט אדיר- שילוב ממש מעניין! שני תחומים שמשפיעים ומושפעים אחד מן השני (משלבים הרבה תחומים-הנפש-הרוח, הכימיה, הביולוגיה, הפיסיקה), וקרוב לוודאי שפריצות דרך בתחומים הללו יושגו כאשר יבינו את אופי הקשר בין התחומים האלה... בעזרת הכימיה אפשר לחזק את דברי פרויד ואם משלבים את זה גם עם לימודי סיוציולוגיה זה בכלל מצויין. בהצלחה..

למעלה