צריכה ייעוץ...

infatuation

New member
צריכה ייעוץ...

יש לי בעייה עם הוריי. אני מרגישה שהם פשוט משתלטים לי על החיים. הם מכתיבים לי מתי ללכת לישון מתי לקום. מה לעשות בזמני החופשי.. ועוד בחופש. (אני בת 17) הם לא מבינים שדווקא עכשיו שיש לי תקופה לחוצה בלימודים לקראת בגרויות אני ממש צריכה את החופש הזה... אני כל הזמן מתווכחת איתם ומבקשת שיפסיקו ושאני כבר מספיק גדולה כדי לדעת מתי ללכת לישון ומה לעשות בזמן החופשי שלי. וגם אם אני רוצה להיפגש עם בחור הם לא מסכימים שאני יעשה זאת לבד. לא הגיע כבר הזמן??? הם משגעים אותי. אני כל הזמן עצבנית בגללם. זה הגיע לידי כך שאני אפילו רבה עם חברות שלי. מה לעשות? איך להסביר להם? איך לגרום להם לרדת ממני?

gesus

New member
כולנו עברנו את זה../images/Emo54.gif

או עדיין עוברים את זה. כל עוד ההורים שלך לא כולאים אותך בחדר ונותנים לך לאכול רק דייסה ירוקה המצב שלך נורמלי (כמובן שצריך לשמוע דוגמאות נוספות כדי לקבוע זאת).את בגיל כזה שההורים עדיין מגוננים עלייך לא משנה כמה את חושבת שאת עצמאית. יכול להיות שאת באמת צודקת ולמרות שההורים שלך לא עושים לך שום דבר על גבול התעללות בקטינים הם עדיין מגזימים. אם זה המצב את צריכה לפתור את זה ביחה משותפת איתם שבה את קודם כל תסבירי להם את הבעיה שלך איתם והם כנראה יגידו לך שהם חושבים שאת קטנה מדי ולהם יש יותר ניסיון חיים. יכול להיות שהם בנדוקה זו צודקים אבל פה יש לך אפשרות להוכיח אחריות ובגרות כשתציעי להם שיבחנו אותך פועלת בדרכים בוגרות.

חןYA

New member
האם זה אותו דבר עם האחות הגדולה

או אולי את הראשונה שמנסה לפרוץ החוצה? אולי יש להם טראומה ממשהו שקרה לאחותך? הרי תחשבי על זה : חייבת להיות להם איזושהי סיבה להתנהגות החונקת הזאת. ובינתיים עד שתלבני את העניין איתם- קחי אורך רוח ,אל תתכסחי איתם ולמה תשאלי? יש לי ניסיון מר בכסח עם ההורים ואילו אחותי הצעירה עברה את זה יותר בקלות . או שהיא פשוט הציבה אותם בפני עובדה או בגלל שהיא הקטנה ונגמרו להם הכוחות להתכסח עם הילדים

גרא.

New member
יש לך הורים המתנהגים בדיוק כמו כל

ההורים לנערות ונערים מתבגרים..כך זה קורה בכל בית בו יש מתבגרים..בדרך כלל מאד קשה להורי מתבגרים להשלים עם העובדה שילדיהם גדלו,כבר אינם זקוקים להם כמעט,למעט בגיל הזה, מקום לישון, וקצת/הרבה כסף..קשה להורים שתמיד אמרו לילדיהם מה לעשות, לפתע להרגיש שהם אבדו,ומאבדים מכוחם ההורי. קשה להם לקבל שהם כבר לא כל כך רלוונטיים..ולכן הם,כמובן בצורה גורפת, ממשיכים לנסות לכפות את הסמכות ההורית שלהם,ההולכת ונחלשת..מצד שני, את מנערה מתבגרת בשלבים הסופיים של התבגרותך, חשה יותר ויותר את אי הנוחות בנסיון של הורייך לכפות את עצמם, שעה שאת מרגישה שאת יודעת ומסוגלת להתמודד עם מרבית הבעיות בחייך, לבדך.למעט כמובן,מקום לינה וכסף.גם זה לעיתים כבר לא בעייה, אם וכאשר את עובדת ומרוויה כסף משלך.לכן למרות שזה לא נעים, לא נוח, מעצבן, מבאס,ומה לא,נסי לקחת את זה קצת אחרת, כשאת יודעת שכל זה יגמר,יחסית די מהר..כשתלכי לצבא, או כשתצאי מהבית ותתחילי בחיים עצמאיים.

למעלה