צריכה ייעוץ

mclm2

New member
צריכה ייעוץ

לפני מספר ימים התווכחתי עם מישהו שעובד איתי שיושב באותו חדר איתי במשרד. קצת רקע על הבחור - יש לו אגו ענק, הוא מסרב לקבל ביקורת וישר מתחמם ומתלהט. הויכוח הגיע לטונים רמים ואני לקחתי את זה קשה (אני גם רגישה וגם בהריון). הבחור התלהט ברגע שהוא העיר לי על משהו שעשיתי ולא חשבתי שזה קריטי כמו שהוא חשב. הוא טען חוץ מזה שאני לא משתפת אותו מספיק במשהו שאנחנו אמורים לעבוד ביחד. יש בזה משהו ואם השיחה היתה מתנהלת בשקט, הייתי קשובה. אבל נפגעתי מאד מהטונים העצבניים ומההתקפה והחזרתי בהערות על האגו והתפרצות יתר שלו. עברו מספר ימים מאז ואנחנו לא מדברים. מחליפים מילים בודדות בענייני עבודה כשחייבים. אני מאד רגישה ולוקחת את זה מאד קשה. לא ישנה בלילה ובוכה. איני מעוניינת להתנצל כי אני חושבת שהוא התנהג בצורה מגעילה ולא רוצה להיות זאת שמתקפלת קודם... מצד שני, נורא קשה להמשיך לעבוד כך באותו חדר, האוירה די מגעילה וזה לא עובר כשאני מגיעה הביתה. מה עלי לעשות? תודה רוית

2- הדרך האפשרית להפשרת הקרחון ביניכם היא שיחה

אין צורך להתנצל,אך את יכולה לפנות אליו בצורה ישירה וכנה ולומר לו: עלינו לדבר...,ואז ,לדבר עימו גלויות,להסביר את הרגשתך הלא טובה מהדו-שיח עימו,לומר שאת חשה שניתן היה להתנהל אחרת,שמאז השיחה את מוטרדת אישית,שאת יודעת שהיגזמת "קצת" בתגובותייך כלפיו,אך גם לא הבנת מדוע הוא היה קשה איתך בשיחה...,ושאת רוצה גם לשמוע את דעתו על השיחה,ונכון שהיית צריכה לשתפו במה שלא שיתפת....,וכך הלאה.כלומר,לקחת חלק באחריות תוך בדיקה מה דעתו,ולתת לו להיתבטא מבלי להתווכח,אלא למצוא מתוך דבריו פיתרון "ליישוב הסכסוך" בכך שתאמרי שכנראה כל אחד מכם היגזים בתגובותיו,או לא הבין נכון את הצד השני,ושאת רוצה שמערכת היחסים תמשיך להיות טובה כמקודם,כי זה חשוב לך גם אישית וגם לעבודתכם המשותפת.... אם תהיי ישירה ואמיתית,תקחי חלק במה שקרה על עצמך,תאפשרי לו לומר את הצד שלו,ומשם תבנו הבנה הדדית - כך תוכלו לעבור את המשוכה ולהשלים.בהצלחה.

גרא.

New member
mcim2,אחד מתפקידי מנהל היחידה שבה אתם עובדים

היא לדאוג לכך שהאינטראקציה והתקשורת בין העובדים תהיה תקינה.אחרת עלולה עבודתם להפגע,ולגרום נזק למטרות האירגון,ולמטלותיו.הסכסוך שאת מתארת,לא יצליח להפתר בשיחה ביניכם,עקב המטען הרב שהצטבר. ומכאן שעל שניכם לפנות ביוזמתכם,או בהוראה לפנות להנהלה,בכדי ליישר את ההדורים.המשך עבודתכם יחד באותו החדר,עלול להתפתח לעימות הרבה יותר חריף,כשבכל מקרה,שניכם אינכם מרוכזים/ממוקדים בעבודה.

למעלה