צריכה ייעוץ...

צריכה ייעוץ...

שלום, זהו נושא שמטריד אותי כבר כמה זמן. יש לי חברה טובה שהתגלתה כשקרנית פתולוגית. היא המציאה חיים שלמים שלא קיימים. שיקרה לגבי גילה,תאריך הלידה שלה,מחלות,אמא שלה,אבא שלה..וכו'.שיקרה להמון אנשים והבין היתר לי. יש לציין שאף פעם לא ביקרתי בביתה או היכרתי מישהו שקרוב אליה כי תמיד היה לה תירוץ טוב למה אי אפשר. אני האמנתי להכל. זה באמת היה נשמע אמיתי ומוחשי. ידוע לי שהיא בדיכאון עמוק. לא ידוע אם היא עוברת טיפול. את השקרים חברה אחרת שלה סיפרה לי ואני הייתי המומה. מאז שגיליתי ,אני לא בקשר איתה.לא כי אני כועסת אלא כי אני לא יודעת מה להגיד לה ובעיקר איך לפנות אליה. אני יודעת שהיא לא עשתה את זה כדי לפגוע באף אחד אלא כנראה כדי למלא חסכים נפשיים של עצמה. היא עדיין מאוד חשובה לי והייתי רוצה לדבר איתה.עכשיו השאלה שלי היא מה לומר לה? האם זה הגיוני לשאול מישהו כזה למה שיקרת? אשמח אם מישהו יתן לי גם הסבר מורחב על המחלה,איך מגיעים למצב הזה של המצאת חיים שקריים? בין היתר גם כיצד ניתן לטפל בה. תודה מראש ניק הנקניק101

sharpantie

New member
עד כמה שהצלחתי

להבין ממקרים דומים אחרים שעלו כאן, אין טעם לעמת שקרן פתולוגי עם השקרים של עצמו. הוא סתם יכעס יתעצבן ואולי יתרחק ממך. אולי היא גם תמשיך להתאמץ להוכיח לך שלא שיקרה. איך להמשיך את הקשר איתה? על זה גרא בטח יתן לך תשובה יותר טובה ממני.

גרא.

New member
ניק הנקניק101,יש כמה סבות לשקרנות פתולוגית.

מהי בדיוק בעייתה של חברתך,קשה לדעת מבלי להכיר אותה,את הרקע ואת הנסיבות.אחת האפשרויות שלא בהכרח מתאימה למצבה של חברתך,היא מה שמכונה "תסמונת מינכהאוזן".פרטים,בקשור.

זה לא המקרה...

היא המציאה שהיא חולה במחלה קשה...(לא אפרט בינתיים מה)...כשהיא בכלל לא היתה חולה בה. היא לא פגעה בעצמה או באף אחד אחר.

גרא.

New member
ניק הנקניק,כנראה שלא עיינת בקישור.אדם הממציא

מחלה קשה,שבעטייה הוא מתאשפז בבית חולים,וזוכה לטיפול רפואי מסור,סובל מהתסמונת הזאת.

היא עדיין גרה עם ההורים...

וכשהכרתי אותה היא הייתה עדיין קטינה... אמא שלה לא ידעה שהיא מספרת את השקרים האלו..ואמא שלה כמובן יודעת שהיא לא חולה אז אני בטוחה שהיא לא דרכה בבית החולים. המחלה שהיא המציאה זאת מחלה מסובכת שלוקח תהליך ארוך לאבחן אותה וגם לטפל בה.היא לא יכולה להמציא את זה ברגע וללכת ולאשפוז. זאת מחלה שיושבים בבית החולים שנים עד שהיא נפתרת,והיא הייתה הרבה בבית (בטענה שהיא לא רוצה לקבל טיפול שזה יותר מדי סבל).צריך שהמחלה תיהיה בתיק הרפואי ומאושרת ע"י רופא כדי שהתייחסו אליה ברצינות בבית החולים במידה והיא מחליטה ללכת לבד לבית החולים.

למעלה