צריכה חומר ל...

צריכה חומר ל...

אתמול, מעט לפני שנרדמתי, עלה לי רעיון לשיר/סיפור/דיאלוג, שיתבסס על סוג של דיאלוג ביני לבין מילה: הרעיון המרכזי הוא אנלוגייה בין: אהוב/ה רומנטי/ת-מילה פונקציונאליות של אהוב/ה-משמעות סמנטית של מילה הדגמה לא פיוטית במיוחד: שירה: מילה, מילה- בואי הנה! בך אני בוחרת! מילה: הבלים! לא בי את בוחרת, אלא במה שאני מייצגת עבורך. אינך דואגת לי- את דואגת לשיר, למה יבינו, לא לי... הרעיון הוא שהאנלוגייה תחדד תוך כדי ההתפתחות דברים בנוגע לשפה, ואהבה.. ובכן- ממכם אני מעוניינת כל חומר על סמנטיקה וגו´ שיוכל לתת לי רקע מתאים, כי עם השכלתי הנוכחית, לא אוכל לעמוד באתגר הזה בהצלחה... תודה מ-
! (על-בסיס "תודה מראש"..)

מוגג

New member
האם קראת את סיפורו של עגנון?

יש לו סיפור בו הוא הולך לחפש חרוזים לאהובת ליבו הוא פונה למילים שיעזרו למצוא חרוזים כדי להעניק שיר לאהובת ליבו. זה מה שאני זוכרגע.. בכולופן הלקח הוא: (לא לא לא להתפתות וכו´) שיר יוצרים מהלב ולא עושים. משהו כזה. אני אנסה למצוא.

shellyland

New member
אני רוצה לחזור על מה שמוגג אמר:

שיר יוצרים מהלב ולא עושים

לא מסכימה.

ראשית, עוד לא החלטתי בכלל על הפורמט שבו אני רוצה לבטא את הרעיון. שנית, גם בכתיבת שירים וגם בקומפוזיציה אני לא חוסמת לא את הראש שלי ולא את הלב כשיש לאחד מהם מה להוסיף ליצירה. (וגם לא את הרגל חס וחלילה!) לא מגבילה את עצמי. ואם נדמה לי שאני צריכה ללמוד בשביל להטיב ליצור- אלמד! [אם את מעוניינת- אשלח לך שיר, ועליו נתדיין.]

אין מאמרים?

חבר´ה, עלה לי קצה של רעיון ואני צריכה קצת חומר בנושא שיבהיר לי שאין לי רעיון... בבקשה? ויעל, אגב: המון תודה על העבודה. אני לומדת אותה ודרכה... [כצפוי, יש לא מעט מושגים זרים לי..] הנושא מעניין אותי נורא (כשהייתי בכתה ח´ כתבתי לעצמי עבודה שניסיתי ליצור בה "לקסיקון" של דרכים להגדרה של דברים/ דרכים לתקשורת. אם אתם רוצים לצחוק בטירוף- אימרו לי ואתן לכם חומר טוב..
) וכשאסיים להבין מה שבאפשרותי להבין, אולי אסלף פה תקציר/סיכום ואת דעתי.
אשמח אם תשלחי לי עוד עבודות שלך. [גם בנושאים אחרים]

shellyland

New member
אולי תסלפי את הסיכום ואת דעתך

באופן אוראלי במפגש הקרוב?

לא!!! שגם היושבים בנכר יוכלו לקרוא

וחוץ מזה - ערכה של המילה הכתובה (אפילו שזה רק ברשת)

אין בעיה, אגב..

מתי כנראה יבוא. ולגבי ה"מצחיק בטירוף"- אחפש את המסמך.. [למרות שזה יהיה מביך לעילא. :])

למעלה