צריכה המלצה...

• פותח הנושא dgd
  • פורסם בתאריך

dgd

New member
צריכה המלצה...

אני רוצה לקנות לחבר שלי דיסק ג´אז... אני לא מתמצאת כל כך בג´אז ואשמח להמלצות מכאלה שכן.

תראי,

אם הוא לא כ"כ מתמצא בג´אז, תוכלי לקנות לו אחד מעשרות האוספים שיש בחנויות. אם הוא כן, תבדקי לאיזה סגנון הוא מתחבר. ההמלצה האישית שלי: birds of fire- mahavishnu orchestra the leprachon- chick corea michel petrucciani- music diana krall- look of love מקסימום- הוא תמיד יוכל להחליף

ramihann

New member
המלצה עקרונית

אז ככה: אם הוא כבר חובב ג´אז, הדבר הכי גרוע זה לקנות לו דיסק אוסף. במקרה כזה עדיף לקנות לו שובר לרכישת דיסקים באחת מחנויות המוסיקה (ג´אז באוזן זו, כמובן, ההמלצה הטבעית). אם הוא עדיין חדש בתחום - דיסק אוסף זה רעיון לא רע, מעין "ארוחה של טעימות", בתנאי שהדיסק כולל מבחר קטעים מסגנונות שונים. אם הוא בעניינים והטעם הכללי שלו נוטה לכיוון המיינסטרים, דיאנה קראל זו בחירה מעולה - גם זמרת מדהימה, גם פסנתרנית מעולה עם סווינג יוצא מן הכלל, וגם יפהפיה מהסרטים... מה גבר צריך יותר מזה? באותו כיוון - הזמרת סטייסי קנט. הדבר הכי טוב שיצא מהאיים הבריטיים בשנים האחרונות. אם הוא בקטע של נוסטלגיה ותחילה ההיסטוריה של הג´אז - חשוב מאוד לרכוש עבורו אוסף מרוכז של החמישיות והשביעיות המוקדמות של לואי ארמסטרונג. זוהי אבן-דרך בסיסית ביותר לכל מי שמתעניין בג´אז. באותו כיוון (ההמלצה הפרטית שלי) - סידני בשה. אמן שאינו נופל מלואי ארמסטרונג בשום מובן, אך עקב אישיות שונה לחלוטין לא זכה לאותה דרגה של הערכה. כל מה שמעבר לשנות ה-40 (לדעתי בלבד) - רק למתקדמים שיודעים מה הם אוהבים ומה הם רוצים. ברכות.

seafox

New member
לפי דעתי דיסק למתחיל בג´אז

שיהיה birds of fire ממש לא מומלץ... בתור התחלה צריך ללכת על קליל. herby hancock-cantaloupe island. michel petrucciani-conversation. weather report-heavy weather. כל דיסק של ג´ון קולטריין,ביל אוונס,צ´ארלי פארקר,דיזי גילספי,count basi...

dgd

New member
תודה לכולם על ההמלצות

רשמתי את השמות. עד יום רביעי אני אקנה הדיסק (whatever it will be ) ונראה אם הוא יאהב.

למעלה