צריכה הכוונה

orush15y

New member
צריכה הכוונה

שלום, אני כרגע מחפשת מקצוע ללמוד אבל קצת הלכתי לאיבוד בתהליך, ואשמח לייעוץ שיוכל להכווין אותי למה שמתאים לי. אני מתעניינת ברפואה, גוף האדם, איך הגוף פועל, איך בכלל דברים פועלים, אני טובה במתמטיקה, ולא כ"כ במקצועות הומניים, אני אוהבת גם אומנות, ויש לי דמיון מאוד פורה.. בגלל שאני אוהבת מגוון רחב של דברים אני לא מצליחה להתמקד... אני אוהבת כימיה אבל אני לא כ"כ טובה בזה, למדתי סמסטר אחד של כימיה באוניברסיטה העיברית ובסמסטר השני לא הצלחתי לזכור את החומר, ואת חלקו הגדול גם לא הכי הבנתי.. לרפואה אני לא מצליחה להתקבל, אבל מצד שני מה שמושך אותי ברפואה זה הידע ולא העיסוק, אני רוצה לעזור לאנשים אבל להיות רופאה זה לא התחום שלי, אני מעדיפה את מאחורי הקלעים, הפיתוח, המחקר, להמציא את התרופה ולא לטפל במחלה.. חשבתי על רוקחות, אבל זה המון כימיה ואני מפחדת להכשל בשנית... אני חושבת על מקצועות הנדסה, אבל דיי התפזרתי כשהתחלתי לברר... אני צריכה הכוונה, מישהו שמכיר ויודע להצביע על איפה לומדים מה, ומה עוסקים באמת בתחום..

היי, תגובתי לשאלותייך:

את מעוניינת ברפואה, ולא בעקבות תנאי קבלה לאוניברסיטאות נורא קשה להתקבל, זאת תופעה מוכרת. היום ישנן הרבה תכניות לימוד אשר באות כפתרון, כלומר תכניות אלו עם דרישות סבירות, ולאחר סיומן ניתן להתקבל לרפואה באוניברסיטאות על סמך ציון גמר ולעשות השלמות. כמו כן, לא חייב להיות רופא כדי לעזור לאנשים (כפי שאת אוהבת), כלומר, ישנם הרבה מקצועות שמתבססות על עזרה, כמו פיזיותרפיה, מדעי התזונה, הפרעות בתקשורת, פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית ועוד וכל התחומים הללו דורשים מחקר, פיתוח ועוד. את מוזמנת לשאול שאלות ואענה בשמחה! בהצלחה לך

orush15y

New member
תודה

בררתי על פיזיותרפיה במספר מקומות ואמרו לי שאני לא יצליח להתקבל בגלל הממוצע בגרויות שלי, וציון פסיכו' יהיה לי שבוע הבא, אבל לפי הערכתי אני לא עוברת את ה-660, אבל אני מקווה להפתעה :) מדעי התזונה קרץ לי, אבל הבעיה היא שזה מקצוע שיהיה קשה למצוא בו עבודה.. פסיכולוגיה וסוציולוגיה הם לא תחומים חזקים שלי, יותר מדי חומר לזכור, וכמו שאמרתי אני טיפוס מתמטי, קשה לי לזכור הרבה חומר אבל אני טובה בנוסחאות.. בתיכון למדתי פסיכולוגיה וסוציולוגיה ומהר מאוד הבנתי שזה לא בשבילי.. אני חושבת על הנדסות למיניהם, תרופות, מכשור רפואי, ביו-כימיה, אבל הבעיה שאני לא מצליחה להבין מהסילבוס מה בתכלס המקצוע, ומה העבודה בשוק אח"כ, כאילו, אני יודעת שזה מפעלים והייטק, אבל אני רוצה לדעת אם יש לאן להתפתח בתחום... תודה!!

amitysomer

New member
לדעתי

את יכולה ללמוד סיעוד . אמרת שאת רוצה להיות יותר בתחום הפיתוח והמחקר. ביררתי על התחום ויש דרישה לאחיות במפעלי תרופות. בהרבה מקומות אם לא בכל המקומות שעושים מחקר , צריך אחות. המידע הזה קיבלתי מאחות שעובדת מעל 10 שנים בתחום

למעלה