צריכה את עצתכן...

M o n a L i s a

New member
צריכה את עצתכן...

שלום לכולן, אני אשמח לקבל את עצתכן... אני וחבר שלי כבר ביחד כמעט 4 שנים (אני בת 20 והוא 21), ובסה"כ יש לנו (עכשיו זה מעורער) מערכת יחסים טובה ויציבה, שנינו אוהבים אחד את השני. בזמן האחרון, אני מתחילה להרגיש שהוא ממש מגעיל אליי. הוא טוען שהתחלתי להיות קנאית, שאני נדבקת אליו ולא נותנת לו "לנשום",וכל הזמן מתעצבן בגלל זה. כן, אני מודה, אני מקנאה ביחס שלו לידידה שלו - הוא טוען שהיא כמו אחותו, אבל תמיד מדבר עליה כ"כ יפה, ואף פעם לא מתעצבן עליה - ובקיצור אני לא מדמיינת, למרות שאני יודעת שלא קרה ולא יקרה כלום - כל עוד אנחנו ביחד. ובענין הנדבקת, הוא טוען שאני "חופרת" כשאני מדברת איתו, ושואלת יותר מידי שאלות. היום דיברתי איתו בטלפון, בפעם הראשונה הוא נשמע רגיל, צחקנו ופתאום בפעם השניה הוא התחיל להיות מגעיל ואפילו קרא לי מפונקת ופרינססה. (לא בצחוק כמובן...) דיברתי איתו על כל זה, אבל זה כאילו שהוא חושב שמותר לו לשחק בי ככה... לפני כמה זמן אמרתי לו שאני לא מרגישה שהוא אוהב אותי, וכמעט שנפרדנו - ואז הוא אמר שהוא מת עליי ושהוא לעולם לא ייתן לי ללכת. את האמת? לפעמים, כמו עכשיו פשוט נמאס לי מכל זה, אבל אני מאוד אוהבת אותו. מה אני יכולה לעשות?

orit281

New member
תראי זה קצת מסובך

בעיקרון אני נגד לדבר בצורה כזו אפילו זה ממש מתבקש הבסיס של כל מערכת יחסים בחלקו הוא כבוד הדדי ואת זה ברור שאין לו (או שעבר לו) את באמת מציקה לו עד כדי כך? אולי כדאי שתציבי מראה מול עצמך ותראי למרות ששוב זו לא עילה!!! להתנהג אליך כך ואני תמיד טוענת שאם יש חשד יש מי שיוצר אותו וכנראה שהוא לא ממש גורם להרגיש בטוחה וזה בטוח לא תקין. יכולתי להגיד לך לדבר איתו עד מחר אבל יש לי 2 עיצות פרקטיות בשבילך 1. תתנהגי אליו כמו שהוא מתנהג אליך= תמצאי ידיד תדברי עליו יפה ובסלחנות ובלי סוף וכשהוא יעיר לך תתנהגי מגעיל תמונת מראה זה הדרך הכי יעילה להראות לו איך הוא מתנהג 2.תנסי להכיר את הידידה הזו שלו טוב יותר יכול הליות שתגלי שהשטן לא נורא כל כך או לחילופין משהו אחר לא עלינו יש כאן כל כך הרבה אופציות שזה לא יאמן יכול להיות למשל- נתת לו איזה סיבה להרגיש לא נאהב לאחרונה? אולי הוא מנצל את הקשר התמים שלו עם הידידה שלו כדי לעצבן אותך ושתקנאי כדי שהוא יהיה בטוח שאת אוהבת אותו בקיצור הנקודה שלי היא כזו רק את יכולה עם עצמך להעריך את המצב הכי נכון אבל לדעתי חסל סדר שיחות והתחל מעשים!!!

Miss פטל

New member
האמת ש..

קראתי..פעמיים..ולא ידעתי כל כך מה לענות. התחושה שעולה מההודעה הזו היא שאתם לא צריכים להיות ביחד. אבל זאת רק תחושה ראשונית, הרי אני לא מכירה אתכם ואת היחסים שלכם לעומק. אני למשל לא הייתי נשארת במערכת יחסים כזו. הכי חשוב לי זה שיתייחס אלי הכי יפה שבעולם! שום ידידות כאלה ושום מילים מזלזות..לא מקובל עלי! לכן אני הייתי זורקת אותו. אבל כל אחד והדרך המתאימה לו. יש כל כך הרבה בחורים טובים שיתאימו לך הרבה יותר! תזכרי- להיתאהב זה קל למצוא בן אדם מתאים - זו המשימה הקשה

maybesure

New member
שלום

ליצירת המופת
את נשמעת מהנכתב בעלת חשיבה בוגרת, ולכן יכולה להבין בקלות כי הרגשת החנק גורמת לו "לבעוט" רגשית. התסכול מתחקירי הבטחון שלך גורם לו לנסות לנער אותך, אבל בעצם זה לא אותך שהייתה לו פעם-זה אותך שלא מניחה לו לנשום (ככה לפחות הוא מתאר את הרגשתו) אני אישית נגד קנאה, זה רגש מומת אצלי, כמו שנאה. משום ששניהם בעיני רגשות אלימים ומיותרים. אני לא מאמינה באמרות כמו "קנאה מדודה היא סממן לאהבה ואכפתיות" משום שאהבה ואכפתיות אפשר לבטא במליוני דרכים אחרות-ולא בדרך של שלילת החופש. מה גם שחקירות רק ידחפו אותו להתרחק ולנסות לחפש משהו פחות חונק, וחבל
מנסיוני-קנאה ממש לא מקרבת, ויכול להיות שבעקבות ההתנהגות החקרנית שלך לאחרונה, הוא מפרש כל שאלה שלך כחקירה לראות איפה הוא ומה הוא עושה בכל רגע נתון, וכך הוא הופך להיות אדם מתגונן ודוחה כל נסיון התקרבות והתעניינות שלך בו, רק מהחשש של לעמוד בפני עוד חקירה. אפילו שאלה תמימה כמו "מה התכניות שלך היום?" או "איך עובר עליך היום?" או " מה הספקת הבוקר?" "אם מי דיברת כשהייתי בממתינה?", "הגעת כבר לעבודה?" עלולות להתפרש כבדיקת אמינות, ואף אחד לא אוהב לעמוד במקום בו הוא נאלץ להתנצל על קיומו רק בגלל חשדות! יש לכם פז"מ מכובד יחד, למען הזוגיות שלכם-הרפי לחץ ממנו, הוא יאהב אותך הרבה יותר ויעריך את אורך הרוח שלך. בהצלחה!!!

M o n a L i s a

New member
תודה לכן ../images/Emo13.gif

בזכותכן התמונה התבהרה קצת יותר...אבל עדיין אני צריכה לחשוב טוב טוב על היחסים שלנו, והאם זה נכון בשבילי. אחרי הכל, כמו שמיס פטל אמרה - קל מאוד להתאהב אבל קשה למצוא מישהו מתאים, ואני חושבת שעם כל האהבה הכאב של פרידה - אני צריכה לשקול את זה. שוב, תודה
ואשמח לקבל עוד עצות...

Miss פטל

New member
../images/Emo24.gifשמחה שיכולתי לעזור!

רק את נמצאת שם איתו ורק את יודעת האם זה רק רגע רע כזה או שזה משהו חוזר על עצמו וכדאי לחשוב על זה לעומק. לכולנו יש רגעים רעים בזוגיות, אבל העיקר שאחריהם באים הרבה ימים טובים!!! ואם זה לא המקרה שלך, הרי אין טעם להישאר . בהצלחה מתוקה, לכל שיחה את תמיד יכולה לפנות אלי!

למעלה