צריכה את עצתכן

canu7

New member
צריכה את עצתכן

אז ככה... יצאתי מהארון בפני הוריי לפני כשנה וחצי. התגובה היתה איומה, לא מקבלת אבל הם לא ניתקו קשר. עם כל נסיונותיי שיקבלו, יקשיבו ויבינו אפשר להגיד שאחרי שנה וחצי הם לא זזו מילימטר מהעמדה שלהם. הם עדיין חושבים שאני עושה טעות, שהחיים שלי לא שוים כלום, שהם מתביישים בי וכו'. לאחרונה נוצר מן מצב כזה שאמא שלי מתקשרת אליי ואנחנו מדברות שיחת חולין (עבודה, לימודים, הא ודא) אבל לא מדברות על החיים שלי במובן הלסבי והזוגי. אני אומרת לה תמיד "אנחנו", "עשינו" ומדברת עלי ועל זוגתי. לפעמים היא מתרעמת ולא מבינה למה אני מעדיפה להישאר איתה בשבת בבית שלנו ולא לבוא אליהם לשבת. אני מגיעה אליהם אחת לשבועיים-שלוש לארוחה או שתיים וחוזרת הביתה. הם רוצים שאני אגיע אליהם כל שבוע. הבהרתי להם שזה בלתי אפשרי כי אני חיה בזוגיות (מה לא ברור??) אני עדיין מנסה לעשות צעדים כדי לעזור להם להתמודד אבל הם לא מראים את הרצון שלהם בזה. בשיחה האחרונה שלי עם אמא שלי התחלנו בשיחה רגילה ואז אמרתי לה שאני רוצה לתת לה מספר טלפון של אמא מארגון תהל"ה (כמובן לאחר ששוחחתי עם אותה אמא) כדי שתוכל לשוחח איתה. היא מייד סירבה ואמרה שאין לה שום רצון לדבר עם אף אחד על הנושא. ואז התחיל ויכוח מאוד קולני שוב על החיים שלי ועל הבושה הגדולה ועוד כל מיני שטויות. היא אף פעם לא מעונינת לדבר על הנושא, היא חיה בהכחשה ולא מוכנה להתמודד. האשלה היא מה אני עושה עם זה? מצד אחד אני רוצה לשמור איתם על קשר אבל ברור לי שהקשר הזה הוא לא אמיתי כי אנחנו לא באמת מדברים על הדברים החשובים. הם חיים בהכחשה. תמיד בשיחה איתה היא לא באמת מקשיבה, היא מטיחה בי הרבה מילים קשות וכאב. אבל יש גבול כמה אני יכולה לשמוע אותו דבר כל הזמן. השיחות חולין שלנו הן לא אמיתיות והיא שומרת איתי על קשר מאוד שטחי כי ברור לי שהיא לא רוצה לאבד אותי וגם אני לא רוצה לאבד אותם אבל עד מתי. אני כמעט מרימה ידיים. אומרת לעצמי אם הם לא מקבלים אז שיעזבו אותי בשקט. לא הייתי אצלם 3 שבועות ואחרי השיחה האחרונה איתה אין לי ממש חשק ללכת לשם. למה? סתם מרגיש לי צבוע. אבל הם מאוד רוצים שאבוא אליהם, שאשמור על קשר. הם לא מבינים שזה לא קשר אמיתי. ככה הם מעדיפים? אני לא. העניין הוא שזה כמו מבוי סתום. הם לא זזים קצת לכוון שלי ולא מנסים אפילו להתמודד ולפתוח את הראש קצת. הם עקשנים, שמרנים בצורה קיצונית. מה אתן אומרות? מה עושים?

כל כך מוכר ממש מקרוב../images/Emo10.gif

לצערי גם אימי לא מקבלת את זה אצלה ואצל כולם במשפחה המורחבת זה מן "מחלה" שצריך לעקור מהשורש אבל אחי הצעיר קיבל זאת בהבנה ובאהבה אמר שמבחינתו כלום לא השתנה אצלי רק המיניות וכל עוד אני מאושרת וטוב לי כך גם לו גם בני בן 18 אמר אמא רק תעשי מה שטוב לך ואת אוהבת ועם את מאושרת אז אני גם בעבר ניסיתי להסביר לאימי אבל לצערי היא באה ממקום שמה שהיה לפני 60 70 שנה לא השתנה כלום אז אני ויתרתי בנסיונות להסביר וכן מקבלת המון מסרים בנייד ובכלל בשיחות טלפון ממש הזויות ופוגעות מתעלמת מכך כי על חיי רק ואך ורק אני מחליטה ולא אף אחד אחר

אני חושבת...

כשהם מבקשים ממך לבוא תסבירי להם בדיוק מה שאת מרגישה, שלא נוח לך להיות עימם כל עוד שהם ממשיכים בביקורת ובהטחת המילים הקשות שלהם. מדברייך נשמע שכן אכפת להם והם מנסים לשמור על סוג של קשר למרות שהוא שטחי ועוסק בכול חוץ מזה! זו התחלה...עצם זה שאת לא מוותרת, משתפת אותם ומדברת בלשון רבים בשיחות לא נותן להם לשכוח וכל הכבוד לך על האומץ,הכנות והמלחמה על עצמך!!! אם את מרגישה צבועה במפגש עימם אז אל תלכי תישארי נאמנה לעצמך ואולי הזמן יעשה שלו... מקווה שלאט לאט דברים ישתנו.. בהצלחה!!!

canu7

New member
תודה

אני אכן מסבירה להם למה אני לא מגיעה ומה אני מרגישה לגבי ההתנהגות שלהם והדברים שהם אומרים. הם עדיין לא מבינים... הם כן מנסים לשמור על קשר ואין לי ספק שהם אוהבים ורוצים אותי חלק מחייהם וזה גם מה שאני רוצה, אבל לא בכל מחיר. קשה לי להתנהג בצביעות, לבוא אליהם, לחייך, לדבר על הא ודא אחרי כל הדברים שנאמרים. עד לא מזמן הרגשתי ששווה להלחם ולנסות לגרום להם לראות מי אני, איך חיי וכמה אני מאושרת אבל אני רואה שכל מה שאני מנסה וכמה שאני מנסה פשוט לא עוזר. הם תקועים עמוק בתוך העמדה שלהם. אז אני כבר לא כלכך מנסה.

לא בכל מחיר...

את צודקת, אני ממש מבינה את הקושי של שלבת ולנהל שיחה ולצחוק כביכול שהל בסדר ואין שום דבר שצריך לדבר עליו... לפעמים דווקא שמוותרים פתאום מופתעים, אולי אם תעלמי לקצת זמן, הם ישנו את הגישה שלהם. אני מאמינה שצריך ללכת לפי מה שמרגיש נכון ואם להיות חלק מהמשפחה לא מרגיש לך כרגע נכון אז אל תהיי...אל תפחדי מהתוצאות...

פאמקי

New member
יש לי תחושה מדברייך

(ויכול להיות שאני טועה) שאת אומרת להם דברים של "ראש" (אני אכן מסבירה להם למה אני לא מגיעה ומה אני מרגישה לגבי ההתנהגות שלהם והדברים שהם אומרים). . בניגוד לדברים מהלב, כמו שיצאו לך כאן: "הם כן מנסים לשמור על קשר ואין לי ספק שהם אוהבים ורוצים אותי חלק מחייהם וזה גם מה שאני רוצה.... קשה לי להתנהג בצביעות, לבוא אליהם, לחייך, לדבר על הא ודא אחרי כל הדברים שנאמרים. עד לא מזמן הרגשתי ששווה להלחם ולנסות לגרום להם לראות מי אני, איך חיי וכמה אני מאושרת אבל אני רואה שכל מה שאני מנסה וכמה שאני מנסה פשוט לא עוזר. הם תקועים עמוק בתוך העמדה שלהם. אז אני כבר לא כלכך מנסה". הרגשתי שאם תצליחי להביע את מה שאת מרגישה, כמו כאן, הם "ישמעו" יותר טוב. כמובן שחשובה הדרך בה נאמרות הרגשות, כמובן שחשוב לזכור שהתוצאה לא תהיה מיידית. חשוב שתמשיכי להביע את מה שאת מרגישה, כשאת מרגישה צורך, תלכי אליהם ושימי גבול בדברים שלא נעים לך לשמוע מהם, שתמשיכי לדבר על הנושא ולא לשתף איתם פעולה בשתיקה, ולזכור- גם אם נראה שלא, הם שומעים והדברים מחלחלים. בסוף, תגיע גם ההבנה והקבלה. בהצלחה.

למעלה