צריכה את עצתכם

liranush39

New member
צריכה את עצתכם

בוקר מקסים לכם, טוב אז אני מרגישה צורך לשתף אתכם ומבקשת שתעזרו לי למצוא פיתרון. אני בחורה בת 26 שרק לפני חודשיים עזבתי את הבית. אנחנו שלושה אחים: אני (26), אחי (24) ואחותי (14). יש לי הורים מדהימים באמת! כלכלית הם נורא ייתמכו, אבל הבעיה היא כזו. יש לי אמא שחולת ניקיון.ובילדותי- כשלא הייתי עוזרת- הייתי סופגת מילים כמו עד כמה אני חסרת רגש,מה טוב בילדה כמוני, ועד כמה אני אדם רע, אינטרסנט, מנוכר ועד כמה שלא מגיע לי שום דבר.(אגב אמא שלי תמיד הייתה אומרת לנו שהיא פשוט חסרת מזל כי יש לה שתי בנות כמו שלה) לי אישית זה נורא פגע בביטחון העצמי שלי, הרגשתי (וכן זה קורה לי גם היום קצת), שכדי שיאהבו אותי ויקבלו אותי כמו שאני, אני חייבת להוכיח, ולעשות. היום אני מחוץ לבית,עושה עבודה נפשית עם עצמי, ומשפרת את הביטחון העצמי. גם אחי מחוץ לבית. אבל אני רואה את אחותי, מתייסרת מהמשטר שאמא שלי מציבה לה- ועצוב לי,אני יודעת כל שניה מה היא עוברת,אני כ"כ יודעת מה היא מרגישה. אז כשאני באה לבית הורי- אני קוטלת את אמא שלי שתפסיק עם המילים הקשות,ואני לא חושבת שבגלל שילד לא עוזר הוא חסר רגש ואדם רע.ולאחותי אני כל הזמן מפרגנת, ואמרת לה כמה אני אוהבת אותה. אבל באמת שעצוב לי- אני לא רוצה שהיא תעבור את מה שאני עברתי,ואת מה שאני עוברת. אני מסכימה עם זה שאחותי צריכה חינוך- אבל המילים שאמא שלי אומרת הם פשוט מאוד מאוד קשות והיא הורסת אותה. לפעמים אני אומרת לאמא שלי בציניות- שכשאלוהים נתן לך ילדים הוא נתן לך עונש. היא כל הזמן תבקר,ותגיד מה לא בסדר- וממש לא קל לחיות בבית. מה גם שהיא כל הזמן משווה אותנו לאחרים בקטע של תראו עד כמה הם יפי נפש- ואנחנו לא ניסיתי לדבר איתה,ולפעמים אני אפילו קוטלת אותה - כי אני באמת מזדהה עם אחותי. צריכה את עצתכם- בבקשה

kikona126

New member
חמודה

אחותך בחרה באמא שלך כאמא. היא לא סתם נולדה לה. בקשר לכל העלבות, אני חושבת שאלו דברים שכולנו עוברים. זאת מעין "נורמה" (מגעילה הייתי אומרת) שהורים נוהגים להשוות את הילדים שלהם לשל אחרים, על מנת לראות כמה הם טובים יותר או רעים יותר (כמה פעמים שמעת הורה שואל את הילד שלו שקיבל 89 בבחינה כמה קיבל החבר הכי טוב שלו? ואם הוא קיבל יותר ממנו אז ההורים היו אומרים "אתה לא משקיע, אתה לא יודע את החומר" ואם הילד שלהם היה עובר את החבר בציון התשובה היתה "כן, כי אתה יותר חכם... הוא חסר חינוך..." זה נכון שהעלבות והיחס אינו במקום, ואכן צריך לשים לזה גבולות. אבל האם את חושבת שאת הגבולות את צריכה לשים? או שאולי אחותך? ופה אול השאלה שצריכה להשאל היא איזה גבולות אחותך צריכה לשים? האם הם כלפי האמא? או אולי הגנה שלה? אני הייתי ממליצה על שיחה עם האחות, מעין שיחת חיזוק, ועם האמא בנפרד. אבל ללא האשמות. אל תשכחי שיש פער של "דורות" בינכן, שאמא גדלה בצורה מסויימת, וחשוב לה שגם הבנות שלה יגדלו ככה. השיחה צריכה להגיע ממקום של הבנה, ולא ממקום של כעס.

liranush39

New member
תודה אהובה, אבל..

היי....קשלה לי להבין את אמא שלי. אמנם באמת היא אישה מקסימה-ובאמת דואגת לנו להכל. אבל המילים הקשות שהיא משתמשת- באות גם אח"כ לידי ביטוי ביחס עם אנשים אחרים, בחוסר קבלה שלי את עצמי מול אחרים.(וזה מה שאני לא רוצה שייקרה לאחותי, כי אני עושה עם עצמי עבודה לא פשוטה) עם אחותי- את צודקת, אני אמנם עושה שיחות, אבל אני צריכה קצת יותר לעודד אותה

לפעמים אחות אחת עושה תיקון בשביל אחות

אחרת. אמא שלך עושה כמיטב יכולתה. תתני לאחותך מסרים אחרים חיוביים ותתני לי, כמוך להתמודד עם הדברים בעצמה.

naty3

New member
היי

אמא שלי קצת דומה לאמא שלך לאחותך יש מזל שיש לה אחות כמוך-לי יש אחיות (אחת גדולה ממני ואחת קטנה), אבל לי לא עזרו ככה כמו שאת עוזרת לה. אני התמודדתי לבד מול אמא שלי. איך עברתי את גיל ההתבגרות? בעייתי...היו הרבה צעקות מצד אמא שלי, היא מאוד ביקורתית וחייבת שיעשו דברים כמו שהיא רוצה. מה שמעניין-על האחיות שלי היא לא צעקה (בכלל) כמו שצעקה עלי. אני הייתי "שק החבטות" שלה. היה זמן שניסיתי לרצות אותה-עשיתי כל מה שהיא ביקשה, אבל זה לא היה מספיק. אחרי זמן קצר הפסקתי. בשביל מה לטרוח אם לא מעריכים את מה שאת עושה....? אמא שלי אמנם לא אמרה לי ישירות דברים כמו שכתבת, אבל זה מחלחל.... היא פשוט נקטה בגישה של "להקטין" אותי. אולי היא חשבה שאם אני ארגיש רע, אז פתאום אני ארצה לעשות מעשה שירצה אותה. מה עם אבא שלך? לא כתבת עליו. את כותבת "כשאלוהים נתן לך ילדים הוא נתן לך עונש"-את רק מעצימה את התחושה הקשה שלה ומשיגה את ההפך ממה שרצית-זה חוזר אלייך כמו בומרנג. למה עונש? את יודעת שזה לא נכון! כשהיא משווה אתכן לאחרים, תגידי לה בטון רגוע שאחרים מעניינים אותך כמו מזג האויר בקוטב הצפוני... תראי לה שלא אכפת לך ושאת (כנ"ל אחותך) בנאדם בזכות עצמך ולא בזכות אחרים. תעשי איתה שיחה, נסי להסביר לה שבצעקות היא לא תשיג כלום....רק את ההפך ממה שהיא רוצה וזה לא מקדם אף אחד.

למעלה