צריכה את עצתכם

צריכה את עצתכם

לאחרונה אני מאוד מדוכאת ובעצבים נוראיים בגלל העבודה שלי. כרגע אין לי משהו אחר. כואב לי שמתייחסים אלינו שם כעבדים ואין לנו זכויות אלא רק חובות. העבודה היא קשה מבחינה נפשית וגופנית. הם מדליקים שם את המיזוג המרכזי פעם על קור נוראי ופעם על חום. הגוף שלי משתגע מזה. גם אני משתגעת מזה. הייתי כבר חולה פעמים מזה בחודשיים האחרונים. אני יודעת שזוהי רק עבודה זמנית עד שאסיים את המבחן האחרון שלי ואמצא עבודה אחרת, כי אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה וזה מאוד חבל. אני רוצה למצוא דרכים כן להירגע אחרי 9 שעות עמוסות של עבודה קשה. אני צריכה מכם עצות איך להירגע ומה לעשות, כי נמאס לי להרגיש ככה. אני פוחדת להתפרק.

Alleycat74

New member
האם אני מביטה בראי?!

אני מרגישה בדיוק כמוך אלא שאצלי העבודה הזו נמשכת כבר מעל 5 שנים וכשאני באה הביתה אין לי פנאי להירגע כי אני עוד עובדת בבית ויש לי פעילויות ואני גם לומדת. אם כשאת מגיעה הביתה יש לך אפשרות לקחת לעצמך זמן אז הרפייה ו/או מדיטציה תסייע לך להירגע. באשר לבעיה הפיזית - את לוקחת ויטמינים? אני גיליתי שמאז שאני לוקחת (ואני לוקחת מינוים גבוהים מאוד) אני פחות חולה ויש לי יותר אנרגיה.

"אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה"

אני יכולה לתת לך מדיטציה של הירגעות, אך אני לא בטחה כמה זה אפקטיבי אם 9 שעות מיומך את נמצאת במקום שמתיש אותך. יותר חשוב לי לעזור לך מהבסיס וכך אעשה: האמונות הפנימיות שלנו (או דפוסי המחשבה שלנו) מנהלות את החיים שלנו, אם איננו רואים אותה ובטוחים שזו המציאות. המשפט שציטטתי למעלה זה אחד מהאמונות שלך שמנהלות לך את המציאות. המציאות שאת חיה בה כיום וסובלת בה. דוגמאות לדפוסי מחשבה לא אפקטיבים: קשה למצוא עבודה בעבודה צריך להתאמץ עבודה זה קשה אני לא ראוי לעבודה טובה עבודה זה תמיד מאמץ וסבל וכו' וכו' אדם שמחזיק בדפוסי מחשבה אלו יצור לעצמו מציאות זאת. לעומת זאת, הנה כמה דפוסי מחשבה בונים: אני מממשת את עצמי בעבודה נפלאה ונעימה אני מוצאת עבודה נעימה בקלות קל למצוא עבודה טובה אני אוהבת את עצמי וראויה לטוב אני מוכשרת וראויה לעבודה שמבטאת את כישוריי עבודה = הנאה יכול להיות שלמילה "עבודה" יש כבר כל כך הרבה קונטציות שליליות בתוכך, ובמקרה כזה עדיף בהתחלה להחליף את המילה "עבודה" למילה אחרת. למשל - עיסוק, משרה, עשייה. ואז זה יהיה משהו כגון: מצאתי עשייה שבה אני מבטאת את יכולותיי ונהנית בה או אני מבטאת את היצירתיות שבי בעשייה מהנה ומכניסה אלו רק דוגמאות. צרי לך רשימה. בעמודה הימנית תרשמי את כל האמונות השליליות ודפוסי המחשבה השליליים שאת מזהה בתוכך לגבי עבודה וכסף. בעמודה השמאלית צרי אמונות ודפוסי חשיבה חיבויים וחדשים, בהתאם למה שזיהית בעמוד הימנית. לכל דפוס מחשבה שלילי, את יוצרת דפוס מחשבה חדש חיובי. למשל: בצד ימין = אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה בצד שמאל = אני אציע כמה אופציות תראי למה את הכי מתחברת: -אני לומדת למצוא עבודה/עשייה בקלות -אצלנו בעיר קל יותר ויותר למצוא עבודה -אני מוצאת בקלות עבודה בעיר שלנו מקווה שהבנת את הכיוון. חשוב שהמשפטים שאת יוצרת בצד שמאל יהיו נעימים ולא תרגישי שהם שקר. יש לציין שהמשפטים בצד ימין הם באותה מידה שקריים, מכיוון שאלו דפוסי מחשבה שרכשת במהלך חייך (מהבית אולי?) והם רק נראים אמיתיים כי הם מתממשים במציאות שלך. המחשבות, הרגשות והדמיונות שלנו יוצרים את המציאות שלנו. אל תאמיני לי, אלא תבדקי זאת. נתתי לך כלי ראשוני. דווחי אחרי שעשית אותו

נהדר ../images/Emo13.gif

רק מציינת משהו - יש הבדל בין לנסות לבין לעשות
את הולכת לעשות את זה?

אני אעשה זאת, רק לא היום כי אין לי זמן

אני צריכה זמן לעצמי לעשות זאת ולכתוב הכול על דף ולסחוב איתי כדי שאם ארגיש רע, אוציא אותו ואקרא מה שרשום, אולי זה יעזור.

רציתי לומר שעשיתי זאת

ועכשיו רשמתי ואני מרגישה נוח עם המשפטים החיוביים שרשמת לי. אני מתכננת לסחוב את זה עמי עד שזה ישפיע עליי ובאמת אחשוב שאני ראויה ואמצא עבודה אחרת שבה אני מממשת את עצמי. לבינתיים אשמח בכל מקרה לקרוא על המדיטציה שאת מציעה להירגעות

יפה. אפשר לאתגר אותך?

את מוכנה לקרוא מדי יום את המשפטים החיוביים שכתבת? לגבי המדיטציה, קצת מאתגר להסביר בכתב. את מוזמנת לטלפן אלי.

כן, יש לי.

אבל הם עובדים אם הם מותאמים לאדם. כל אדם הוא אחר ומשפטים אחרים מרוממים אותו
תרשמי את המשפטים שכתבת, ואוסיף לך עוד כמה.

בשמחה!

ראיתי ששכחתי לעדכן, אבל השבוע התפטרתי מהעבודה לאחר שהם לא רצו לעזור לי עם השעות כדי שאוכל להתכונן למבחן שלי.

האמת שהעתתי ממך את המשפטים

ורשמתי לעצמי דברים אחרים: שלילי חיובי אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה אני לומדת למצוא עבודה בקלות אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה בקלות אני מוצאת עבודה בקלות אני לא מאמינה שאמצא עבודה טובה שבה אני אמצא עבודה טובה שיהיה לי טוב בה. עכשיו אני מחפשת משפטים שיעזרו לי לשפר ,להעריך ולאהוב את עצמי, כי זה הכי קשה לעשות. אני מנסה לתת לעצמי קצת פידבקים ואתמול התחלתי להסתכל בתוך המראה ולראות מה אני יכולה לשנות בהתנהגותי, באיך שאני מביעה את עצמי מבלי לשים לב. אבטא את עצמי

למעלה