צריכה את עצתכם

צריכה את עצתכם

לאחרונה אני מאוד מדוכאת ובעצבים נוראיים בגלל העבודה שלי. כרגע אין לי משהו אחר. כואב לי שמתייחסים אלינו שם כעבדים ואין לנו זכויות אלא רק חובות. העבודה היא קשה מבחינה נפשית וגופנית. הם מדליקים שם את המיזוג המרכזי פעם על קור נוראי ופעם על חום. הגוף שלי משתגע מזה. גם אני משתגעת מזה. הייתי כבר חולה פעמים מזה בחודשיים האחרונים. אני יודעת שזוהי רק עבודה זמנית עד שאסיים את המבחן האחרון שלי ואמצא עבודה אחרת, כי אצלנו בעיר קשה למצוא עבודה וזה מאוד חבל. אני רוצה למצוא דרכים כן להירגע אחרי 9 שעות עמוסות של עבודה קשה. אני צריכה מכם עצות איך להירגע ומה לעשות, כי נמאס לי להרגיש ככה. אני פוחדת להתפרק.

הגר שקד

New member
פיה יקרה

המצב שאת מציגה אינו שונה, לצערי, מזה של מאות אלפי עובדים אחרים במשק הישראלי. יש דרך לחולל שינוי. היא אינה קלה, אבל אני מאמינה שעצם העשייה מפיחה תקווה ועדיפה בהרבה על תחושת העבדות, התלות וחוסר הביטחון הכלכלי. מספר התאגדויות עובדים כבר עשו זאת בהצלחה. אם תרצי לשמוע יותר על האפשרויות שיש לך ולחבריך, את מוזמנת לשלוח אלי מייל ואפנה אותך לגורמים הרלוונטים (שכולם, אגב, פועלים בהתנדבות).

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עבודה לא נעימה

הי לך פיה, אפשר לחוש בדברייך עד מה קשה לך בעבודה הזו. נדמה שאת מרגישה שם קטנה וחסרת יכולת. מה יוכל לגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך? אילו פעילויות את אוהבת לעשות? מה דעתך לכתוב על דף את כל הדברים שאת לא אוהבת במקום העבודה הזה, כמה את לא סובלת אותו ומה שיוצא. האם תרצי לקרוע או לזרוק את הדף? לאחר מכן כיתבי על דף כיצד יראה מקום העבודה הבא שלך - מה יהיה טוב בו וכיצד תוכלי לעשות שם דברים שאת אוהבת. האם יש משהו שתוכלי לקחת מהמקום הבא אל המקום הנוכחי?

אם אני אכתוב הכול על דף

אני אתעצבן, אדרוק את הדף לרצפה וארקע עליו ואולי אח"כ אזרוק אותו כמו כדור לפח. לא נראה לי שאוכל לקחת מזה משהו לעבודה הבאה, אני חושבת שאם אחתום על חוזה אברר אם הוא באמת הוא נכון ולא סתם לחתום ולא ללכת לכל עבודה שמקבלים אותך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נשמע לי דווקא רעיון טוב ../images/Emo8.gif

לקרוע, לזרוק וכו'. אולי זו דרך טובה להוציא את הכעס והמתח? ההצעה שלי היתה לכתוב אחרי זה דף אחר שמתאר מה כן היית רוצה שיהיה בעבודה שלך, ומזה לקחת דברים, אבל אולי הצעה זו לא מתאימה לך. איך עוד תוכלי לפרוק את המתח באופן שלא יזיק לסביבה?

פיה יקרה, יש הרבה טכניקות שיכולות לעזור

לדעתי, המענה הוא בתחומי הרפואה המשלימה, היוגה וכדומה. 1. טכניקות שיכולות לעזור לך להרפות ולשחרר את היום כשאת חוזרת הביתה 2. טכניקות שיכולות לעזור לגופך תוך כדי אותו יום עבודה קשה. על מה אני מדברת? 1. תרגילים - להרפייה ולשחרור הצוואר, הכתפיים, הגב, העיניים. 2. תרגילי דמיון מודרך 3. תרגילי נשימה 4. חשיבה חיובית מעבר לזה, גם בתנאים גרועים ניתן למצוא יתרונות ולשפר את המצב. והחיים מלאים סיטואציות לא נוחות שמוכתבות מבחוץ. על זה, אפשר להתאמן. אבל כיון שאת כל כך קרובה לשינוי מצבך אני ממליצה להתפנות לאימון שכזה אחרי שתסיימי את לימודייך. בהצלחה!!

shoom12

New member
הכל מהכל..

הי פיה יקרה, ראשית אני חושב שכמדיניות אסור לנו לעשות דברים שלא עושים לנו טוב. מה שאני מציע לך זה להוסיף על מה שכבר נאמר, לא לראות רק את מה שאת לא אוהבת במקום הנוכחי, אלא לעשות רשימה של לפחות 20 דברים (באמת 20..) שאת כן אוהבת במקום הזה מקטן ועד גדול. בנוסף..אני לא יודע מה סגנון החיים שלך בדקות שאחרי העבודה, אבל אני מציע לך לפרגן לעצמך במשך שעה שלמה אחרי העבודה, ולשבת עם כוס קפה/שוקו/תה או כל מה שאת אוהבת, ולעשות רק רק דברים שאת אוהבת בשעה הזו. ואם אפשר אולי אולי לחשוב על דבר אחד טוב שהיה לך עד כה היום. כמו שאמרתי זה בנוסף למה שכבר נאמר..:) בהצלחה..

coach miriam

New member
קראתי כל מה שנכתב ...

וזה העלה בי הרבה מחשבות לגבי אנשים בסיטואצית עבודה כמו שאת מתארת. הרבה פעמים הפתרון נראה שצריך לעבור הלאה, למצוא עבודה אחרת, עם תנאים יותר טובים. נכון לפעמים זה הפתרון אבל כמו שאת גם מציינת אין הרבה אפשרויות כאלה במקום שבו את מתגוררת. אז אני תוהה ...הרי בכל מקומות העבודה האלה יש אנשים, כמו בכל מקום אחר, ואנשים הם אלה שעושים כך או אחרת. כשאת אומרת הדליקו את המזגן או כיבו אותו ....זה לא איזה אלמונים בקומות למעלה אלא אנשים שעובדים יחד איתך באותה חברה וגם להם יש רצון להצליח ולקבל סיפוק מהעבודה. בסוף הסיפור זה היחסים שלך עם האנשים שמסביבך ומידת האסרטיביות שאת מגלה כלפי הסביבה , האופן שבו את תופסת את מה שמגיע לך ואיך את יכולה להשיג את זה. את אומרת שאת לא יכולה לקחת כלום מהעבודה הזו למקום העבודה הבא ואני חושבת שאת צריכה לחשוב שוב....לשים את הכעס בצד... האם העבודה הבאה באמת תביא את השינוי שאת מייחלת לו? ... יש לך מקום לבחון מה את לוקחת איתך לכל מקום שאת הולכת ואם זה מועיל לך או מפריע ... נראה לי שלפנות לאימון אישי ולבחון את דרך ההתנהלות שלך יכול לעזור לך גם בעבודה הנוכחית (שאת עדיין צריכה להיות בה) וגם בעבודה הבאה. בהצלחה

למעלה