צריכה את עיצתכם

soulbird

New member
צריכה את עיצתכם

טוב אתחיל מההתחלה . משום מה מאז התאונה אני כבר לא נהנת מהטאי צ´י . זה כבר לא עושה לי את זה כמו פעם אבל למרות זאת אני מכריחה את עצמי ללכת אבל משתכלת כל הזמן על השעון בשיעור. האיכות של התרגילים כבר לא מה שהיו ונימאס לי להישתמש בתאונה כתרוץ עלוב ורוצה לחזור להנות כמו פעם. יש לכם אולי איזה כיוון אחר ? רעיונות? משהו?? ערב טוב אני

Yin

New member
על טאי צ´י ותאונת דרכים

אני לא יודע איזו תאונה עברת ואיך יצאת ממנה, אני מקווה שהכל בסדר. אני רוצה לספר לך על ניסיוני האישי בנ"ל. באוקטובר 1999 (התאריך סתם בשביל יצירת אוירה) נסעתי בדרכי לאימון בצאלים. מילואים אלא מה. נסעתי לא ממש לאט, רוב הדרך, אפילו באיזה קטע עצר אותי שוטר, על מהירות, וויתר לי, לצערי. פאוזה קצרה, באותה תקופה התאמנתי מספר ניכר של שעות ביום, כהכנה לסדנה של המסטר שלי, בה רציתי להבחן, על מנת לקבל דרגת מדריך. מצבי הפיזי והנפשי היה טוב מאד. חזרה לסיפור, עברנו (עוד חבר ואנוכי) את אופקים, ממשיכים לכיוון צאלים, עצרנו לאכול בפונדק אסא (לא זוכר את שם הצומת), ושוב לדרך. קצת לפני נחל צאלים, הכביש מתעקל ימינה בחדות מה, תוך כדי ירידה. פניה לא ממש צפויה (לי לפחות). האוטו מאבד אחיזה. מושך שמאלה לנתיב השני. אני בולם, חריקת בלמים. מתחיל לחזור לנתיב שלי. הפס הלבן מתחת לאוטו שלי. האוטו עדיין לא בשליטתי, מתנדנד. החבר אומר "אוי ואבוי". בום. לבן מול העיניים, לא רואה כלום. מחשבה "האם זהו?!" אחרי שנייה, יוצא האויר מהכרית שהתנפחה. האוטו עוצר. המנוע נעצר בברך שמאל שלי. ידים חטפו מכות חזקות מההגה וחלון שמאל. יוצא מהאוטו, מהצד השני, הולך, בודק מה קורה עם החבר והאנשים שבאוטו שבא ממול. פצועים קל. קצת אמבולנס, קצת בית חולים, והביתה (עוד באותו לילה). שבועיים אחרי, קיבלתי תעודה מהמסטר. הטאי צ´י + מסאז´ים עצמיים, נתנו לי כח להתגבר על התאונה, ללא כאבי שרירים מהמתח ומכות. תרגילי צ´י גונג נוספים עזרו לכאבי העצמות שנרפאו, כנ"ל אמת יד שמאל שחתיכת עצם "שוּיפה" ממנה. לא ויתרתי, לא האצתי בעצמי, נתתי לגוף לרפא את עצמו. כנ"ל לנפש. סתם שתדעי, מיכל - סעי לאט שלך, Yin

soulbird

New member
אני הולכת לטאי צ´י

(היום הייתי) אבל האיכות שלהם ירדה( אני מתאמנת הרבה שנים). גם זה קשה לי פיזית לרגל. בעבר מאוד נהנתי . היום זה מתסכל לילה טוב אני

WhiteBear

New member
אולי שווה ללכת לחפש מקום אחר.

לא בהכרח לעבור, פשוט לעשות "טיול". אני הרגשתי משהו דומה בנינג´יטסו, ועברתי לטאי צ´י, ואני שמח מהמעבר. והיית שואלת אותי לפני שנתיים, לא הייתי מדמיין. משתנים... אוקצור, זה ההצעה שלי, מה דעתך? הדוב הלבן.

deep ocean

New member
אני הבנתי אגב מי אתה בפורום

אחרי שנפגשנו
סתם כתבת לי "מיכל תסעי לאט" והכנסת אותי להודעה או שחשבת שאני זו ציפור הנפש??? כי אם כן, אני ממש לא אני תמיד כותבת בשם המשתמש DEEP OCEAN אגב כבר הורדתי את המהירות למשל היום חזרתי מסרט נסעתי 100-110 בכביש ריק......... (למחוא כפיים להילר שלי שעוזר לי כל הזמן ומשפיע עלי לטובה)

deep ocean

New member
כי אני מאאאאאאאד נהנית

משיעורי הטאי צ´י והצ´י קונג!!! לציפור הנפש- אולי תבדקי אם הצ´י קונג יהיה לך קל יותר ומהנה יותר? אצלי לפחות זה היה כך התחלתי טאי צ´י לפני חצה שנה והיה לי מאד קשה לעמוד על הרגלים (היציבה שלי אז היתה לא טובה) עברתי לצ´י קונג והיה לי מדהים!!!!!!! עכשיו חזרתי לטאי צ´י והיציבה שלי שונה מאז וממש טוב לי לעשות טאי צ´י אז אולי תעברי לצ´י קונג? מה את אומרת?

Yin

New member
לא התבלבלתי, במסגרת ההודעה לציפור

הנפש, הכנסתי שורה ל Deep Ocean. סעי לאט. שלך, Yin

אשכר

New member
אחרי הניתוח

שעברתי, לא יכולתי לעשות טאי צ´י. אם ניסיתי, אז כאב לי יותר מדי באזור הניתוח. אבל התחלתי, בעדינות, 3 חודשים אחרי כן, והיום אני עושה פעמיים ביום.

soulbird

New member
היי לכם אנשים נחמדים

בוקר טוב אני עושה צ´י גונג מזה כמעט 3 שנים פלוס מינוס . שאני אומרת טאי צי´ אני בעצם מתכוונת לצ´י גונג למרות שאני יודעת שזה לא ממש אותו הדבר. אבל משום מה לא נהנת כמו פעם . משוום מה יש לי איזה בלוק . פיזית זה גם קשה כי עדיין אין לי ישור מלא של הברך. יש לי מדריכה מעולה ל צ´י גונג שהיא גם פיזיוטראפיסטית לא שלי אבל זה אומר שהיא מבינה את הקשיים ועוזרת לי להבין. אני גם עושה קונג פו (עגור לבן) . אני חושבת שיש לי איזה בלוק ואני לא מצליחה למצאו מה הוא. בלוק = חסימה (למי שלא הבין) בוקר טוב או מבורח ציפור

deep ocean

New member
הי מתוקה

אני ממש לא יודעת איך לעזור לך כי רק את יכולה לעזור לעצמך. בקונג פו לא קשה לך??? הצ´י קונג-את לא נהנית כי זה קשה לך. או שבלי קשר זה גם קשה לך? את יודע את התשובות לא אף אחד אלר. תעני לעצמך באומץ אפילו אם זה כרוך במאמץ/החלפת מורה/התבוננת פנימה והבנה של משהו/החלפת אומנות לחימה לאחרת/הישארות בצ´י קונג תוך החלטה לשינוי עצמי! את יודעת את התשובה לשאלתך לא אף אחד אחר.

deep ocean

New member
אני מדפיסה מהר...

את יודעת את התשובות לא אף אחד אחר. (זה מה שהשתבש בהודעה הקודמת) יודעת מה זה ה-BUTTOM LINE של ההודעה שלי לא סתם זה השתבש! זה המסר העיקרי שאת אמורה להבין מההודעה שלי השאר זה סתם קישוט!!! נ.ב.-כנראה שאני באמת מדפיסה מהר בכל מקום שאני שולחת מיילים או הודעות בפורומים ויש אנשים לידי תמיד מסתכלים אלי ואני מבינה למה מסתכלים (לא בגלל שאני נראית מדהים...חהחחה..אני באמת נראית מדהים, אבל גם בנות מסתכלות) אלא בגלל שאני מדפיסה מהר. אני יודעת לזהות את המבט (מבלי להסתכל על המבט) כי הם יושבים בצדדים או מאחורי רגע אז בעצם אני חשה את המבטים כי אני לא רואה את המבט עצמו אני חשה מה המבט אומר ומה הבחורה שעכשיו יושבת לידי שלבושה בשחור חושבת........ המממממ

soulbird

New member
אומרים שב טאי צ´י \ צ´י גונג

יש יותר אומס על הרגליים ושצריך יותר יציבות. בטאי צ´י יותר קשה לי (צ´י גונג) מאשר בקונג פו. לפני התאונה הייתי ממש טובה ב צ´י גונג וגם תאי צ´י . היגעתי לרמה ממש גבוהה. אחרי התאונה עשיתי הפסקה של כמה חודשים כי הייתי על קביים ונאסר עלי לדרוך על הרגל ( על היחס של אנשים על קביים יש לי המון מה לומר) . אחרכך אחרי שזרקתי את הקביים חזרתי לצ´י גונג (למרות שעדיין אין לי ישור של הרגל). מקווה שלאט לאט זה יחזור למה שהיה ערב טוב ומבורך אני

rubber duck

New member
אין פה פתרון יחיד

את יכולה להסתכל על התמונה ולבחון מה עושה לך טוב יכול להיות שאת צריכה הפסקה יכול להיות שאת צריכה שינוי יכול להיות שאת צריכה משהו אחר אולי פסק זמן אגב ניסית לצלם את המצב מכיוון אחר ( כולמר להסתכל מכיוון שאת לא ריגלה אליו ) יכול להיות שנקודת מבט שונה תיתן לך את הכייון שאת צריכה ברגע זה שרון

למעלה