צריכה את עזרתכן

שרון321

New member
צריכה את עזרתכן

ממש בקצרה, קיבלתי בתחילת ספטמבר דקפפטיל ארוך. עברתי הפריה, קיבלתי ביום ה- 12 תשובה שלילית. הפסקתי את התמיכה ויומיים אחרי קיבלתי מחזור מאד ארוך (כשבועיים). לפני כשבוע ראיתי כתם דם ממש קטנטן אבל המחזור לא הגיע עדיין. משהי מכן מכירה תגובה כל כך ארוכה לדקפפטיל? המליצו לי לעשות בדיקת הריון אבל אני ממש לא מסוגלת להביא את עצמי לזה כי ברור לי שאני לא בהריון. אני פשוט רוצה להוציא מהראש את האופציה הלא רציונאלית הזאת. משהי יכולה לעזור.

רומי 007

New member
הדיכוי של הדקא מתמשך

והתגובה שונה מאשה לאשה. יש כאלה שזה גורם להן דיכוי אפילו ל3 חודשים ויש כאלה (כמוני) שבייצו 40 יום לאחר קבלת הזריקה באופן ספונטני (נחשב נדיר). מאחר שכבר היה מחזור אחד לאחר הטיפול אני לא בטוחה שאת יכולה לייחס את האיחור להשפעה ממושכת של הדקא. אני מבינה את החשש שלך לפתח ציפיות ויכול להיות באמת שהדקא או ההורמונים בכלל קצת שיבשו לך את סדירות המחזור הטבעי אבל אולי אולי בכל זאת יש איזה שמץ של סיכוי? אל תפלי ברוחך ותני תמיד צ'אנס לניסים.

באאבו

New member
שרוני,

אין לי מושג, ואני לא מכירה את התהליך של ההפריות ובטח לא של הדקפפטיל אבל אני רוצה להתייחס למשהו אחר שכתבת. אני יודעת כמה קשה לעשות בדיקת הריון כשאת לא מוכנה נפשית לראות רק פס אחד או בטא אפס, זה מפיל לקרשים כל פעם יותר חזק מהפעם הקודמת. אבל, אני היום אמא לבאאבולון מתוק שחוגג שנה בעוד כמה ימים. היו לא מעט נסיונות (לא קלים) להביא אותו ליומהולדת הזה. (למרות שהיו נסיונות מהרבה סוגים
אני מתייחסת כרגע לנסיונות הטיפולים). אני זוכרת (והרבה מהפורום זוכרות את זה איתי) את שהחודש שבו שהיה לי הכי קשה להביא את עצמי לבדיקה - גם כשהמקל היה ממש לידי, לא הייתי מסוגלת לקום ולעשות את זה, וגם אני כמוך - מסיבות דומות של איתותי מחזור ופחד משלילי - אבל נאלצתי לעשות את זה, ואני חייבת להגיד לך, אהבתי את התוצאה (ואני אוהבת אותה עד היום
). זו היתה ההקדמה, וזוהי עצתי: תני את המכה, תעשי את הבדיקה ואני מתפללת בכל הכח שתאהבי גם את התוצאה. ואם חלילה, לא - לפחות תגמרי עם הסיוט הזה של ההמתנה וחוסר הוודאות. מבטיחה לך - זה הרבה יותר קל אח"כ, גם אם תוצאה לא חיובית (חס וחלילה
). בהצלחה!

debby12

New member
מנהל
לא מכירה מנסיון אישי - אבל

אבל אני זוכרת היטב כל מיני הודעות פה בעבר שבהן בנות כתבו שדקפפטיל ארוך "חירפן" להם את המערכת לחודשים ארוכים שבהן המחזור נעלם ולא חזר - יתר מחודשיים [אצלי אישית המחזור לא קיים גם בלי "דיכוי" תרופתי - הוא בדיכוי טבעי...].

vif

New member
../images/Emo4.gifמכירה

מכירה את הדקא הארוך ולא בבמיוחד אוהבת אותו מה שאני יודעת שהוא מדכא את המערכת לשלשה חודשים המחזור האחרוך נבע מהפסק התמיכה -אצלי זה תמיד קצר ואחכ מתחילים שוב בטיפולים כדי לנצל את ההשפעה של הדקא ..אם לא קיבלת שום טיפולאחרי הדקא אז או שאת בהריון או שאת לא במחזור כי זה היה רק בספטמבר ולא נגמרו עדיין השלשה חודשים בהצלחה בכל מקרה

s h i r a 3 0

New member
שרון היקרה, רציתי לומר שני דברים.

ראשית, נכון שהדקה משבש את המערכת. קיבלתי אמנם דקה 0.1 אבל במשך כמעט שבועיים עד הגונל, שזה כמו דקה ארוך. הטיפול נכשל ולמחזור הבא לקח הרבה מאוד זמן להגיע. כך שמה שאת מתארת נשמע כמו שיבוש של הדקה. אבל, ויש הרבה אבל - כי גם הרופאים לא יודעים הכל, אז מוטב לבדוק, אולי בכל זאת יהיה לבדיקה הביתית משהו טוב לומר (הלוואי, הלוואי) ואם לא (חו"ח), תוכלי לדעת איפה את עומדת. גם לי היתה את אותה התלבטות. כל אחת מגיבה אחרת, אבל כשהציעו לי לבדוק ובדקתי, התשובה היתה אמנם שלילית אבל הלחץ ירד. ושנדע רק טוב...

למעלה