צריכה את עזרתכן

pinnocchio

New member
צריכה את עזרתכן

בוקר טוב בנות יקרות,
שאלתי בעבר ורוצה לשאול שוב עבור חברה טובה שענייני הפורומים זרים לה

היא עברה לפני 3 שנים ניתוח אנדומטריוזיס ולאחריו נכנסה להריון וילדה בן.
כעת, לקראת הריון שני מצבה החמיר והיא זקוקה לניתוח חוזר
היא גרה בחיפה ונפגשה אצל ד"ר קאופמן שהרשים אותה מאוד אך אני בפולניותי מעוניינת לבדוק עבורה אופציות נוספות.

ד"ר קאופמן אמר שהמצב שלה הוא אחד החמורים שהוא ראה

סליחה על הבורות, אין לי את המכתב שלו לפניי אז אכתוב מה שהיא אמרה לי שהוא אמר ולא המונחים הרפואיים שהוא כתב.
כל האיברים הפנימיים שלה דבוקים, יש לה גוש אנדו' גדול שיושב על איזור הרקטום
יש לה חצוצרה אחת שלא מתפקדת
והשחלות שלה דבוקות אחת לשניה
בקיצור= נשמע נורא...

היא מעוניינת לבדוק אופציות נוספות לפני שקובעת ניתוח דרכו, נכון, יש לו שם עולמי אבל הוא די צעיר לא? ז"א אני מניחה שגם צעיר בשנות הנסיון שלו...- מישהי יכולה לאשש את הטענה הזו?

בנוסף, בעבר המלצתן לי על ד"ר סוריאנו וד"ר שינמן רון- יש למישהי השגות לגבי אחד מהם?

אשמח לכל מידע שיכול לעזור לנו..

תודה רבה ובריאות לכולכן

זואילי

New member
הי לך

תראי, לאורך כל שנות הפורום יש דעות לכאן ולכאן על סוריאנו ושיינמן.
זה מאוד אישי ואינדיבידואלי לכל אחת והחיבור שיש לה או אין לה עם הרופא.
ולרוב.. הביקורות הן פחות על הקטע המקצועי אלא על קטעים בין אישיים.
אז גם בעניין הזה צריך לעשות הפרדה. רופא לא חייב להיות פוצי מוצי אלא מצקוען במה שהוא עושה בתוך הבטן.

שניהם מאוד מנוסים.
ומכיוון שמרפאת האנדו בתה"ש היתה חלוצה, אז להם הנסיון הגדול ביותר (לרופאי היח', כולל שינמן שהיה שם ועבר למאיר).

כל הדברים שיש לחברתך - היו לי.
נותחתי בתה"ש ע"י סוריאנו.
מבחינתי הניתוחים האלה היו הצלחה כי אצלי מטרת הניתוח היתה להקל על הכאבים ולהחזיר לי איכות חיים. שני אלה קרו. טפו טפו..

pinnocchio

New member
היי

אני חושבת שבסוגי טיפולים כאלו, התחום הבינאישי פחות חשוב,
(כמובן שאני מתכוונת ברמת הקוצי מוצי, לא ברמת התנהגות מגעילה למטופלים ) כיון שאלו לא רופאים שעוברים איתם מעקבים ארוכים - כמו מעקבי הריון וכדומה.
כרגע חשובה לנו מקצועיות

זואילי

New member
אז חוץ ממה שכתבה ליאת

אני מוסיפה לגבי מעקבים ארוכים - שלהיפך!
אישה עם אנדו - חייבת להיות במעקבים ארוכים, ומי שלא עושה כך, האחריות (או חוסר אחריות) - עליה בלבד.
אני הולכת באופן קבוע לביקורות כל חצי שנה - ארבעה חודשים.
ובמצבים קשים - כל 3 חודשים עד אפילו כל חודש.

רופא האנדו הוא הרופא היחיד שמכיר אותי לעומק באופן שוטף.

China8

New member
מכיר אותי לעומק

אכן, הם מכירים אותנו לעומק, תרתי משמע.
הייתי חייבת להגיב על זה -:)

liats80

New member
תמיד תשמעי דגות לכאן או לכאן

כמעט על כל רופא.
אני אישית מטופלת אצל סוריאנו ומרוצה. הוא מקצועי ובעל נסיון. אבל יש בנות שברמה האישית לא מסתתדרות איתו. לי לא היתה שום בעיה ותמיד הוא נחמד אלי.
על שיינמן שמעתי המון דברים טובים. לא הייתי אצלו באופן אישי. מה שכן הוא בעבר עבד תחת סוריאנו ומבחינת נסיון נראה לי שיש לו קצת פחות נסיון מסוריאנו. אבל זו השערה שלי ולא בטוח שהיא נכונה.
לגבי קאופמן - הבנתי שהוא בן אדם מקסים. לגבי המקצועיות אני לא יודעת. עד היום בנות שעברו אצלו ניתוחים כתבו שהיו מרוצות.
למעשה מה שנשמע לי מעט בעייתי (מבחינה ניתוחית) זה המוקד על הרקטום. וגם זה לדעתי משהו ששלושת הרופאים האלו נתקלו בו בעבר כמה וכמה פעמים.
אני חס וחלילה לא אומרת שמצבה פשוט, אבל נראה לי שזה מצב ששלושת הרופאים האלו יודעים להתמודד איתו.
חשוב מאוד מאוד לדעתי לדבר עם הרופא שוב ולשאול מה מהלך הניתוח שהוא מתכנן, במה הוא מתכוון לגעת ובמה לא.
לא תמיד מנקים הכל. למשל לפעמים, אם יש חשש שנגיעה בשחלות עלולה לפגוע בהן מוותרים ולא נוגעים (למרות שבמקרה הזה אני משערת שאין ממש ברירה וצריך לפחות להפריד את השחלות). אותו הדבר בנוגע למעיים. אם יש מוקדים על המעיים לפעמים יטפלו בהם ולפעמים לא - תלוי במצב ובבקשת החולה. אז חשוב לסגור את הדברים האלו לפני הניתוח.
שיהיה בהצלחה ויעבור בשלום!!

ליאת.

China8

New member
לגבי מצבה של חברתך

מכל מה שכתבת לגבי מצבה החמור, הדבר היחיד שנשמע חמור הוא המוקד על הרקטום. עברתי באוגוסט ניתוח של כריתת מעי בשל מוקד כזה שמירר את חיי. בניתוח שכזה, שיכול להיות שגם חברתך תיאלץ לעבור תפקידו של הרופא הגניקולוג הוא יחסית מינורי ויותר חשוב הוא הכירורג שאיתו הוא מנתח. אותי ניתח פרופ׳ ברוך שפיץ בבי״ח מאיר (מנתח עם ד״ר שינמן) והוא היה מקצועי ומקסים.
אני לא מחובבות סוריאנו. גם לא את העובדה שרצה לנתח אותי לפני כמה שנים אבל בלי לגעת במעיים, מחשבה מצמררת מבחינתי, כי זה היה יכול להיות ממש ניתוח לשווא.
שיהיה בהצלחה רבה!

זואילי

New member
צודקת מאוד לגבי המעיים וכירורג כללי

אבל אל דאגה, בתה"ש יש את ד"ר רוזין, שמטפל יפה בחרא. (ומשאירה לך את התרתי משמע
)

lim35

New member
תמיד טוב לקבל חוות דעת שניה

אני נותחתי אצל ד"ר קאופמן והייתי מאד מרוצה - גם אצלי המצב היה קשה והוא עשה ניתוח יסודי מאד.
זאת מבלי לדבר על אישיותו - מקסים ומדבר בגובה העיניים - כי גם בעיני מקצועיות קודמת לחביבות.

לפני הניתוח אצלו ביקרתי אצל סוריאנו באופן פרטי כדי לקבל את חוות דעתו.
הוא החמיא לקאופמן ואמר לי שאני בידיים טובות. היו לו חילוקי דעות לגבי הדרך (חשב שאולי כדאי להמתין ולתת דיכוי לפני ניתוח), אז חזרתי לד"ר קאופמן ודיברתי איתו על מה שסוריאנו אמר, הוא הסביר את עצמו והשתכנעתי.

בקיצור, בהחלט כדאי לעשות בירורים לפני ניתוח אבל את יכולה לקבל את המלצתי האישית על קאופמן (ולהתנתח ב"כרמל" ולא פרטי, כן?).

למעלה