ועוד מתכון -הפעם של חיים כהן
חזה עוף בתנור כשאופים חזה עוף, אני ממליץ לאפות אותו עם העצם. הדבר דומה לצלע של בשר שהחלק הכי טעים הוא הקרוב לעצם. העצם בעצם מוסיפה טעם ושומרת על העסיסיות של החזה שהוא מטבעו נתח יבש. אופן ההכנה: לוקחים חזה עוף עם העצם ועם העור. פורסים לימון לפרוסות דקות מאוד וחותכים כל פרוסה ל 4. בעזרת סכין דקה מרימים את קצה העור ודוחפים ברווח לימונים. מתבלים למעלה במלח גס וטימין. מכניסים לתנור שחומם לחום של- 200 מעלות, ל- 15 עד 20 דקות או עד שמוכן, תלוי בגודל החזה. מרינדת סויה ודבש זוהי מרינדה מאוד נפוצה אבל תמיד מאוד טעימה אופן ההכנה: לוקחים את נתחי העוף, כפית דבש לכל כוס סויה (לא הסויה המרוכזת) מערבבים את הדבש ואת הסויה בעזרת מטרפה עד שהדבש נמס. משרים את נתחי העוף במרינדה למספר שעות, רצוי לילה. לאחר מכן, מוציאים ומנגבים. לפני האפייה, שמים נייר כסף על התבנית, לא צריך לשמן את התבנית. אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות. הפייבוריט שלי מרינדה שאני באופן אישי מאוד אוהב, מאוד פשוטה להכנה: המצרכים: שמן זית פרוסות לימון טימין פלפל שחור מעט יין לבן (כף יין על כוס שמן זית). אופן ההכנה: משרים ללילה. לפני האפייה, יש לשים נייר כסף על התבנית, לא צריך לשמן את התבנית. אופים בתנור כ 45 דקות בחום של 200 מעלות. לכל מי שרוצה להכין עוף שלם, מרינדת הסויה והדבש מומלצת. למי שעושה עוף בחלקים, מומלץ להכניס את המצרכים שציינתי לתוך שקית "קוקי".