צריכה את עזרתכם

דאנוש

New member
צריכה את עזרתכם

לא יודעת מאיפה להתחיל.הבן שלי התחיל השנה כיתה א,המורה מתלוננת שהוא כול הזמן מפריע,לא עושה כלום ,רק כשמאלצים אותו,ופותח פערים לעומת שאר הכיתה,רב עם שאר הילדים,ומאז שהתחיל ללמוד הפך מילד מקובל וחברותי,לילד שלא באים אליו חברים והוא כמעט שלא הולך לאף אחד,גם בבית המצב לעיתים לא קל,הוא כמעט ולא משחק לבד,וזקוק כול הזמן לתשומת לב,קבענו תור לנוירולוג,ורציתי לדעת אם יש למישהוא מכם המלצה על פסיכולוג שנוכל להתיעץ איתו באזור הדרום? ואיך אפשר ליצור שיתוף פעולה עם המורה שלו שנראה לי שכאילו שרק מחכה שהבן שלי כבר יקבל ריטלין כדי שיפסיק להפריע לה?

zivadina

New member
ילד שמפריע בכתה

נראה שהילד שלך סובל מקשיים מסוימים. כדאי לשוחח עם המורה והיועצת כדי להבין את סוג הבעיות שלו. את בוודאי מבינה שלמורה שלו קשה מאוד, כי יש לה עוד 34 תלמידים בכתה מלבדו. לדעתי, כדאי לשבת עם המורה ולשוחח, ובעיקר להפגין שאת לוקחת אחריות על הילד שלך ומראה שאת מוכנה לעשות כל דבר שיעזור לילד שלך לתפקד היטב בכתה. חשוב מאוד לקבל ממנה תאור ברור על קשיי ההתנהגות והרכוז שלו בכתה, כדי שתוכלי לתאר היטב את הבעייה לנוירולוג המאבחן. בדרך כלל, כאשר המורה רואה שההורים עוקבים ומטפלים בילד, היא שמחה לעזור להפיכת הילד לתלמיד שמשתף פעולה. תנסי להתעלם מיחסה לריטלין. היא לא רופאה ואסור לה לחוות דעה רפואית. אבל כן תתייחסי למידע הרב שיש בידיה על הילד שלך, ותתני לה הרגשה שלהורים ולה יש אינטרס משותף, והוא טובת הילד. אם את סומכת על הנוירולוג שיעשה עבודה טובה, לא הייתי לוקחת את הילד למומחה נוסף לפני האבחון. זה עלול לתסכל מאוד את הילד ולתת לו הרגשה שמשהו לא בסדר בו אם הוא נבדק על ידי אנשים שונים. את מוזמנת לצרף שאלה למומחית שלנו לנושאי למידה, דפנה זילבר.

דאנוש

New member
תודה ועוד משהו

תודה על התשובה,קודם כול ברור לי שלבן שלי יש בעיה,אני רק לא בטוחה שמדובר רק בהפרעת קשב ולא במשהו נוסף,כמו דיסלקסיה,לכן היתי רוצה להתיעץ עם מומחה שידע לכוון אותנו וגם ליעץ לנו לגבי הדרכים להתמודד,מפני שאני מרגישה שהענינים יצאו משליטה.לגבי המורה דווקא היה בתחילת השנה שיתוף פעולה טוב בניסיון לעזור לילד,אבל אני בתחושה שפשוט נמאס לה ,היינו בשיחה איתה שמטרתה היתה לקבוע איך להתקדם הלאה ונשארתי בתחושה ממש לא טובה בסופה.

zivadina

New member
מה לאבחן קודם?

לפי דעת מספר מומחים גדולים, כדאי לעשות קודם כל אבחון רפואי של הפרעת קשב, לטפל בה, ואחרי זמן מה, אם יש בעיות שמפריעות עדיין, לעשוב אבחון לקויות למידה. הסיבה היא, שהפרעת הקשב היא בעייה מרכזית מאוד שמשפיעה על הרבה תחומים. ברגע שמטפלים בה, יכולים לקבל תמונה ברורה יותר של שאר הלקויות.

דאנוש

New member
שאלה נוספת

האם טיפול תרופתי זאת הדרך היחידה לטיפול בהפרעות קשב,ומה מידת ההצלחה של טיפולים אחרים,אם יש?

שלום לך

גם לי ישילדה בא' והתחלנו את השנה ללא ידיעת המורה שהיא מאובחנת קשבוריכוז ומה אני יגיד לך היה קשה גם בכית הסתובבה הפריעה ציקה לא שיתפה פעול בבית בכלום לי ז נמאס לקחתי אותה לאבחון חוזר קיבלה ריטלין להגיד שלא פחדתי שקר אבל יש לי ילדה אחרת יום היתה שיחה עם המורה שאמרה שהילה יותר רגועה יותר קשובה משתתפת קשה לה עדיין אבל הרבה יותר טוב וגם בבית יותר רגוע ועוזרת ומתנהגת הרבה הרבה יותר טוב מקווה שעזרתי מהצדשלי.

דאנוש

New member
תודה

אנחנו כנראה עוד בתחילת הדרך,ואני עדיין מרגישה שאני צריכה קודם כול לאבחן ואז לבחון מה האופציות.

למעלה