צריכה את עזרתכם

papya7

New member
צריכה את עזרתכם

לאחותי היה הליקו בקטר והגסטרו נתן לה סטוק של אנטיביוטיקות.
וכשהיא הלכה לקנות הרוקח אמר לה שמומלץ לשלב את זה עם פרוביוטיקה.
אז את זה היא ידעה כבר. הקטע שכל 12 הימים שהיא לקחה היא לא היתה מסוגלת לקחת את הפרוביוטיקה.
כי היא הרגישה נורא לכל מה שהיא רק ניסתה לקחת.
איך שנגמרו ה12 יום היא חזרה לתוספים שלה ולפרוביוטיקה.
אבל יום אחרי שהיא סיימה הכל. היא הרגישה כאבים בגרון ובחך. היא הראה לי את הלשון שלה
שהיא לבנה כמו סיד ויש לה על הלשון בחלק היותר אחורי הקרוב לבליעה מין פס לבם מחוספס שהוא קצת בולט .
שמקשה עליה לנשום.
אם תוכלו לעזור לנו להבין מה זה והאם זה יכול להיות תוצאה של לקיחת האנטיביוטיקה?
היא חוששת להראות זאת לרופא שלא יתן לה עוד אנטיביוטיקה.
תוכלו לכוון אותנו להבין מה זה ?

0 אור 0

New member
'צטערת אבל אין ברירה אלא להגיע לרופא

אני לא חשבת שמטפל שאפילו לא ראה אותה יכול לקחת אחריות ולהגיד לה מה זה.
כדאי להביא בחשבון שזה יכול להיות בכלל פטריה על הלשון (לקיחת אנטיביוטיקה הרבה פעמים גורמת להתפרצות של פטריה),
בכל מקרה, אפשר ורצוי עכשיו לאחר סיום האנטיביוטיקה לקחת פרוביוטיקה חזקה לתקופה מסויימת (מכיוון שמדובר באנטיביוטיקות מאד חזקות נגד הליקובקטר - אז לפחות חודש לדעתי).
ושלא תצטער שלא לקחה בזמן האנטיביוטיקה - גם ככה , רוב מה שאת לקוחת ממילא מושמד מיידית על ידי האנטיביוטיקה.

papya7

New member
זה באמת נראה כמו פטריה

האנטיביוטיקה לא אמורה להרוג הכל? איך בכלל יכולה להתפרץ שם פיטריה?
זה יכול להיות להיות גם בגלל חוסר הקפדה בנוזלים??? כי אני יודעת שהיא לא שתתה מספיק.
איך הורגים פטריה על הלשון?

0 אור 0

New member
בדיוק ההיפך

יש לנו פטריות בגוף כל הזמן, אבל בדרך כלל החידקים הטובים שמצויים בגוף מנטרלים אותה ומונעים ממנה להתפתח.
כאשר לוקחים אנטיביוטיקה, שהורסת את פלורת החידקים, קורה לפעמים שיש התפרצות של פטריה.
האמת היא שאני אישית לא נתקלתי בזה בפה , אלא יותר באיזורים נשיים, ולעתים נדירות יותר במערכת העיכול ובריאות.
לכן תמיד חשוב להגיע לרופא טוב לאבחון - ובמקרה הזה, אני דוקא ממליצה על הרופא המערבי שיש לו הרבה יותר נסיון בכל מיני ארועים כאלו, ויש לו גם את הכלים לאבחון.
אחרי שיש את האבחון של הרופא, כדאי להתייעץ עם המטפל הטבעי החביב עליך אם יש חלופות טבעיות ופחות מזיקות מהתרופות.
בכל מקרה אני ממליצה באופן מיידי על פרוביוטיקה - אם זו פטריה היא עשויה להועיל מאד בשיפור המצב, ואם זה משהו אחר, היא לא תזיק.

hal767

New member
מצב הלשון מתאר לעיתים בעיה פנימית.

לא אתפלא אם זה קשור לרעל התרופתי, אבל גם לבעיה האמיתית שגרמה לתופעה. ואגב, פרוביוטיקה לא תסייע לה. להפך, היא עלולה להזיק.

הבעיה המתוארת בשאלתך נובעת מטעויות שאדם עושה כלפי גופו ונפשו, והיא בהחלט ניתנת לריפוי יסודי בדרך טבעית שאינה מרעילה את הגוף בתרופות מיותרות. תזונה גרועה, תרופות מזיקות, צריכת סיגריות וסמים ולחצים נפשיים הינם עיקר גורמי הבעיה. סילוק גורמי הבעיה ןמעבר לדרך חיים נכונה, בהתאמה אישית לך, יהוו דרך ריפוי יעילה.
הגורם המרפא הוא הגוף עצמו, לו יש כוחות ויכולות לתקן נזקים שנגרמו לו (בדומה לריפוי פצעים), ודרך החיים הנכונה היא התנאי לכך שהגוף יוכל לבצע את המשימה.

הגישה הקונבנציונאלית מאשימה את החיידקים בהיווצרות המחלה. לכן הרופא המליץ על טיפול אנטיביוטי. גישה זאת מתעלמת מהסיבה שהביאה את החיידק, והסיבה היא הזיהום שנוצר בגוף כתוצאה מתזונה לא נכונה (המזהמת את הגוף) ומשאר הגורמים שהוזכרו בתשובתי.
בפועל מה שקורה הוא שהתעלמות מהטיפול בגורמי הבעיה והרעלת הגוף ברעל אנטיביוטי אינם מבטיחים שהבעיה לא תחזור, כפי שקורה במקרים רבים. וכך אנו רואים מקרים רבים שמטופלים שוב ושוב באנטיביוטיקה (כי הבעיה חוזרת), וישנם שמקבלים באופן קבוע טיפול אנטיביוטי בשל כך, כטיפול פרופילקטי. זאת גישה טיפולית גרועה. היא מטפלת בסימפטום, משאירה את גורמי הבעיה (ולכן היא קיימת) ומזיקה לגוף בשל רעילות התרופות.

אני מתנגד לכל שיטה שמתרכזת בטיפול בסימפטום ומתעלמת מהגורם האמיתי של הבעיה. אין תרופות קסם וקיצורי דרך. גם תרופות אלטרנטיביות הינן תרופות לכל דבר, והשמוש בהן אינו קשור לטיפול שורש במחלות.
שיטות כאלה לא יכולות להחליף דרך חיים בריאה. אני בדעה שבריאות יש לבנות בעבודה יום יומית תוך שמירה על כללים פשוטים של תזונה וחיים נכונים יותר. דרך זאת מאפשרת לגוף להיות הרופא של עצמו ולשמור על בריאותו. הטבעונות הנכונה היא הדרך שעוסקת בזאת.
המחלות לא נופלות עלינו מהשמים. הן תוצאה של כל הטעוית שאנו עושים כלפי הגוף שלנו, ואין תרופה בעולם, קונבנציונאלית או אלטרנטיבית, שיכולה לכפר על הטעויות האלה ולהשיב לנו את הבריאות.

למעלה