צריכה את עזרתכם

Axelove

New member
צריכה את עזרתכם

שלום, גיליתי את הפורום שלכם לא מזמן והחלטתי שהגיע העת לבקש את עזרתכם. אני בת 28 ויש לי סבתא חולת אלצהיימר. היא בביתה ויש לה מטפלת צמודה. המטפלת שלה הייתה צריכה לסוע לביקור מולדת (אוקראינה) ולכן קיבלנו מטפלת חלופית עד שהמטפלת הקבועה שלה תשוב (בעוד כשלושה שבועות). הבעיה היא כזו: סבתי, שתמיד הייתה חשדנית אך כעת עם האלצהיימר אף יותר, לא התחברה למטפלת החדשה בטענה שהיא "משגיינע" ושהיא מנסה לרצוח אותה. היא איתה כבר יומיים- ואתמול הייתי איתה כל היום וגם אבי (שהוא בנה ומטפלה היחיד) וראיתי שהמטפלת החדשה בסדר גמור ואף דוברת רוסית ומתקשרת איתה מאד בנעימים. אך סבתי בשלה- היא מתקשרת אלי כל היום (אני עובדת במשרה מלאה ולא יכולה לבוא אליה כל יום) ומתחננת שאבוא לקחת אותה ושאציל אותה מהמטפלת החדשה שמנסה לרצוח אותה. אני לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שהמטפלת החדשה בסדר ולא עושה לה כלום ושזה חלק מהמחלה של סבתי אבל אני יכולה לשמוע אותה ככה במצוקה. אם יש למישהו עצה עבורי איך לנהוג במצב זה אני אהיה אסירת תודה. נירית

ענתי44

New member
תזרמי עם סבתא

ותסכימי איתה שהמטפלת נוראית. אין טעם לנסות להסביר זה רק יחריף את הכעס. תגידי לה שאת תצעקי על המטפלת, שאת מסדרת שיגרשו אותה תוך כמה ימים, כדי שהיא תרגע וככה תעבירו את הימים עד שהמטפלת תשוב מחופשתה. את לא צריכה להגיע כל יום, הרי סבתא לא לבד. כשהיא תתקשר תבטיחי שאת מסיימת משהו בעבודה ומיד אחרי זה תבואי. מושגי הזמן ותפיסתם נעלמים לחולים כך שגם אם לא תבואי כמה ימים ורק תבטיחי להגיע היא לא תבחין. הכי חשוב זה שאתם, אבא שלך ואת סומכים על המטפלת ויודעים שהיא בידיים טובות. ואתם הרי בודקים ומפקחים על עבודת המטפלת. מחזיקה לכם אצבעות

Axelove

New member
תודה

אני מנסה לזרום איתה ואפילו ניסינו לעבוד עליה שהמטפלת הזו היא אחות של המטפלת הקבועה שלה, ולרגעים נרדמה כי היא נרגעת ואז היא שוכחת שנרגעה ושוב היא מתקשרת לבכות. אני יודעת שאין לי הרבה מה לעשות מלבד להיות סבלנית וחזקה אבל זה כל כך קשה. הלב שלי פשוט נקרע בגללה. תודה לך...

Axelove

New member
האם מרכז יום יוכל להקל עליה לדעתך?

היא גרה בחולון ואני יודעת שיש את מרכז עזר מציון, האם אתם מכירים או שמעתם עליו?

ענתי44

New member
זה לא סוד בפורום שאני מאמינה במרכז יום

לדעתי המרכז יום במקרה של אמא שלי נפלא. אבל לא כולם משתלבים, ולכן ניתן ללכת ליום יומיים ניסיון. אישית לא מכירה את המרכז בחולון אבל אני סבורה שהפעילות שם ברוכה. אצלנו זה נתן לאמא סדר יום, סיבה לקום בבוקר. יש לה תעסוקה מגוונת וחברה תוססת סביבה, היא להפתעתי התיידדה, עד כמה שהיא מסוגלת במצבה, עםחברות ועם הצוות ולי נחסכים מאבקי מקלחת ושתי ארוחות ביום. את צריכה הרבה סבלנות יקירה, אני יודעת הטלפונים ההיסטריים יכולים לשגע.

אביגיל70

New member
יכול להיות

שהמטפלת לידך מתנהגת יפה וכשאין אף אחד היא לא מתנהגת יפה מי יודע? אולי תשימי מצלמה ליתר בטחון ראיתי בטלויזיה כמה וכמה מטפלים ומטפלות כשהם לבד עם המטופל הם מכים אותם לכן שיהיה לך לב שקט שימי מצלמה נסתרת

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום נירית

אני חושבת, שמרכז יום הוא פתרון מצויין לסבתך. יחד עם זאת ,ההתנהגות של סבתך אופינית לחולי אלצהיימר במיוחד כאשר מביאים מטפלת חדשה.היא לא מכירה אותה, היא מפחדת מפניה ומדמיינת.אין לנו כל יכולת לדעת אם הדברים נכונים או פרי הדמיון. אלא אם ,היית מתקינה מצלמה נסתרת ומתעדת את היחסים בין השתיים.יתכן מאד שאין תקשורת בין הסתא למטפלת ולכן היא חרדה מפניה.תעשו ביקורי פתע ותבדקו.פעמים רבות המטפלות נראות לבני המשפחה נחמדות אולם כאשר הן לבד עם המטופל היחס שונה לחלוטין.הו הרבה פעמים מעמידות פנים, שהכל על מי מנוחות. המטפלות תמיד רוצות להראות שהן בסדר כאשר המעסיק מבקר, הן תצאנה מגדרן כמה הן טובות. מה הולך במהלך היום את לא יודעת.אני תפסתי את המטפלת של אמי על חם ,שהשאירה אותה לבד בבית והלכה לעבוד שעתייים בנקיון בתים. מטפלת אחרת עשתה בורדל בבית. אני לא הססתי לפטר כאלה שסרחו ולקחת חדשות. בשבילי הטיפול באמא שלי היה הכי חשוב. לבדוק ולהיות קשובה לכל טענה של הסבתא גם אם היא נראית לך דמיונית והזויה. כמובן ,שיש מטפלות טובות ,חמות ומסורות המטפלות בחולה כמו בתינוק כמו באמא או, אבא שלהם. זהבה

ronnyw

New member
תומכת בענתי בכל מילה.

כל פעם שתתלונן על המטפלת - תסכימי איתה. תגידי שנכון, ואתם מחפשים מטפלת חלופית. אל תנסי לשכנע אותה בהגיון ("היא טובה", "תראי איזה עוגה אפתה לך", "תראי כמה יפה היא מנקה" וכו' וכו. ) זה לא נכנס לראש החולה ולא משיג כלום !! מנסיוני, אם תסכימי איתה ותבטיחי לה שאת מטפלת - תשיגי שקט (עד הפעם הבאה, שיכולה להגיע אחרי 5 דקות...)

גם אני תומך בענתי ולדעתי אין לך סיבה להתקין

מצלמות. גם לא יעזור לנסות לשכנע את סבתא שזו האחות של הקודמת. ואגב, תתכונני לאפשרות של הפתעה לא נעימה. יכול להיות שכשתחזור המטפלת הקבועה, הסיפור יחזור על עצמו

למעלה