צריכה את דעתכן

קריןעדי

New member
צריכה את דעתכן

שלום בנות יקרות, אני מיואשת, כבר לא יודעת מה לעשות...הייתי תקופה די ארוכה בדיכוי אך תופעות הלוואי היו כל כך קשות שהפסקתי. היו לי מיגרנות קשות ביותר שאף פעם לא הכרתי, עד כדי התעלפויות. בלי דיכוי חזרו הכאבים הבלתי נסבלים של האנדו. לפני 3 שבועות הייתי מאושפזת עם כאבים כל כך חזקים בצד ימין שהרופאים לא היו בטוחים שלא מדובר באפנדיציט. ד''ר סוריאנו המליץ לפני כמה חודשים לנסות שוב את הדיכוי אך אני לא מסוגלת. הכאבי ראש היו כל כך חזקים שלא יכלתי לתפקד בכלל ובלי עזרה של אף אחד, עם 3 ילדים, עבודה ובית אי אפשר להמשיך ככה. חוץ מזה אני צריכה לעבור עוד ניתוח לפי ד''ר סוריאנו והגינקולוגית שלי בקופת חולים. אז מה דעתכן ? מה עושים כשהדיכוי גורם לתופעות הלוואי האלה ? מה הייתן עושות ? אשמח לשמוע אותכן ! מזל שהפורום הזה קיים...

זואילי

New member
הייתי בוחנת סוג אחר של דיכוי

עד שהייתי מוצאת שקט. שיהיה בהצלחה

מנסה סוגים שונים

עד שאחד מהם היה מתאים. לצערנו כל הטיפול באנדו' הוא ניסוי ותהייה (ואנחנו עכברי מעבדה
). מקווה שבקרוב ימצא לך פתרון

nira7up

New member
אולי טיפול אלטרנטיבי ../images/Emo13.gif

דיקור, צמחי מרפא, תזונה....

זואילי

New member
סתם הצעה ידידותית

הרבה יותר הוליסטי להתייחס לזה כאל רפואה משלימה. ברור שכל אחת עושה כראות עיניה. מנסיוני - כטיפול משלים זה מצויין. אין שום אלטרנטיבה להפסקת המחזור והביוץ בכל דרך שהיא לא הורמונלית, הלא כך? ותמיד אפשר לנסות לטפל בסימפטומים של הדיכוי עם מה שהצעת. יש כאלה שזה עוזר להן וכאלה שלא.

גם אני מתלבטת - אפשר התייעצות עם המומחיות?

הפסקתי גלולות וקיבלתי מחזור של גלולות (דימום לא ברור כזה). החלטתי שני מחכה למחזור אמיתי בלי גלולות ואז חוזרת שוב לצערי הרב לדיכוי. גלולות עושות לי איום ונורא-עם הפסקת הגלולות ירדו לי כל הבצקות וחזרו לי עוד כל מיני דברים שהגלולות הרסו.. בבדיקת אולטרא מהשבוע-אנדומטריומה של 4 ס"מ וציסטה צלולה=זקיק לקראת ביוץ מתלבטת האם ךנסות משהו לא פומי כמו מדבקות אוורה או נובה רינג- לתת צ'אנס לפחות תופעות לואי של ההרומונים. מצד שני - האם יש מקום לתת צ'אנס לאור האנדומטריומה הקיימת? אם מה שאקח לא יהיה אפקטיבי-יש סיכוי למחזור נוסף וההמשך ידוע... לא יודעת מה להחליט ודי נטולה מכל הסיפור. למישהי הפתרונים?

תגידי עם ציסטה כזו

למה לא לנסות חודשים שלוש של דקא' על מנת לנסות להעלימה ואח"כ לחזור ולנסות דיכויים קלים יותר כגון המדבקות או הנובה רינג, הרי הסיכויים שהדיכויים הקלים יעלימו את הציסטה כל כך קלושים. נראה לי שזה מה שאני הייתי מנסה.

זואילי

New member
אם היה לי איזה נסיון ב 2 אלה

אז הייתי רושמת לך חוויות. אבל אין לי
אם אני הייתי במקומך אז כן, הייתי מנסה את אלה וגם אני חושבת שהייתי מנסה התקן מירנה באיזה שהוא שלב.

nira7up

New member
אפשר לראות באלטרנטיבי גם רפואה מונעת

אני קוראת פה על בנות שהטיפול ההורמונלי להפסקת מחזור ותופעות הלוואי יותר גרועות מהאנדו' ובטח יש גם בנות שמסתדרות עם הדקא' או גלולות והרי שני אלו בכ"מ לא מעלימים את האנדו' אלא מונעים החמרה כמו ברפואה האלטרנטיבית בעזרת תזונה, וטיפול כלשהו למנוע החמרה של האנדו' וכמו רופא קונבציונלי להגיע למקצוען באלטרנטיבי שמבין באנדו' הרי המחלה הזו לא התגלתה בעשור האחרון

זואילי

New member
אני מדברת על סמנטיקה

המילה "אלטרנטיבה" מול המילה "משלימה". מה שבטוח, שום אלטרנטיבה לא תמנע אנדו. רק כמו שאת אומרת, יכול בהחלט למנוע החמרה. או כמו שאני קוראת לזה, יקל על - סימפטומים. אבל צריך להיזהר מאוד ממקצוען אלטרנטיבי/משלים שיגיד לך שריפא נשים עם אנדו. או אחד כזה שאם נניח את תהיי גם בטיפול קונבנציונלי - הוא יגיד לך להפסיק אותו לגמרי במקום שהוא ישלב.

תודה-בשלב הזה החלטתי

לקחת מינולט - גלולה חזקה יותר מהבלרה ולאחר מכן על דקא כנראה ל-3 חודשים (אחרי שב.צפיפות עצם תאשר שזה בסדר) מאד קשה ההחלטה אבל אני יודעת שזה הדבר הנכון לעשות כדי להימנע מהתערבות כירורגית בזמן הקרוב. לגבי רפואה משלימה-למרות דיקור סיני ושימוש קבוע בפורמולות המצב נראה כמו שהוא-אז אצלי זה ממש לא רפואה מונעת... ולגבי העשור האחרון-המחלה הזו היתה כתובה רק בספרות הרפואית והגניקולוגים (רובם) שכחו מקיומה עד לשנים האחרונות. תקראי כאן קצת על הבנות מתי אובחנו ותראי מה עברו עד לאיבחון כך שלא שאני לא מסכימה עם המשפט האחרון שלך כי המציאות מוכיחה בהחלט ההיפך,שהמחלה מקבלת טיפול ראוי וגם לא ע"י כולם בשנים האחרונות ויותר מקרים מאובחנים בזמן ולא אחרי שנים של יסורים מצד המאובחנות מאוחר. בואי נאמר שרק בזמן האחרון מתחילים להבין וגם לא כולם איזה נזקים אדירים יכולה לגרום המחלה למטופלת ולסביבה בה היא חיה.

nira7up

New member
היי בואינג וזואילי

לא חושבת חד משמעית רק על טיפול אלטרנטיבי. אני מודה שאני די אבודה עם עצמי, אני עדיין לא מבינה את משמעות האנדו' בחיים שלי את הסיבוכים האפשריים מהמחלה לא מצליחה להוציא הסברים נאותים מהרופאים ולצאת עם תובנות. ואני פוחדת נורא מהדקא' וההשפעות שלה. לגבי בדיקת צפיפות העצם - רופא המשפחה צריך להפנות? איך מתבצעת הבדיקה הזו? וזו בדיקה שחייבים לעשות כדי לקבל אישור לדקא'? גלולות אסור לי לקחת והיום הבחילות הנוראיות חזרו וכאבי אגן ורגליים

זואילי

New member
זה בדיוק הזמן והמקום ללמוד

הפורום פה מלא וגדוש באינפורמציה ממקור ראשון בכל מיני אנדואים במיני צורות ודרגות והמון המון סיפורים מהם אפשר ללמוד. תקראי את הפורום מדף מס' 1... וכמובן האינטרנט זה עולם ומלואו. כשאת מבינה את המחלה, את יכולה להבין את המשמעות שלה על החיים שלך ובתוך החיים שלך. מדוע את מפחדת כל כך מהדקא? אמרתי פה כבר כמה פעמים, שכשאנחנו מגיעות לטיפולי IVF ונותנים לנו דקא כמו מים, אנחנו לא ממצמצות ודוחפות את זה לגוף. אפילו עצמאית... אז אם יש לזה גם יתרון בהקלה על תופעות האנדו, מדוע לא לתת צ'אנס? אם זה יהיה זוועות עולם - אז זה לא מתאים לך, אבל אם זה יעשה טוב, אז למה לא לנסות? אני באמת לא מבינה ב - מה עושים כשאסור גלולות ואם יש גם איסורים מסויימים על נטילת דקא - זה רק הרופא שלך ואת יודעים מהיכרות מצבך הרפואי. אבל אם מותר לך דקא - אז כדאי לנסות והלוואי והוא יתן הקלה לך ולכל מי שחוששת מזריקה זו. צפיפות עצם - גם רופא האנדו יכול לרשום המלצה לעשות את הבדיקה, ואם יש לך מכתב זה, או בלי זה - רופא המשפחה (עם הסבר עבורו על התרופה, או לתת לו לעיין בעלון - במידה והוא לא שולט בחומר...
) - הוא רושם לך הפנייה ואת עושה את זה באיזהשהוא מכון של הקופה שלך. אני בקופ"ח כללית עשיתי במכון מור. זו לא בדיקה כדי לקבל אישור לדקא'. זו בדיקה שכדאי לעשות מתוך מודעות לגופך, אם את לוקחת דיכוי בזריקות מעל 3 חודשים רצופים. או אם את "טוחנת" דקא כבר שנים בלי לשים לב בטיפולי פוריות.. תרגישי טוב

נירה

ממש אין קשר בין הבדיקה לאישור הדקא'. לקבלת אישורל דקא' את צריכה המלצה מהגניקולוג/ המנתח. לגבי צפיפות העצם, בדר"כ רופא לא יסכים לתת לך הפניה לבדיקה. לאחר מספר חודשים של שימוש בדקא' בהחלט ייתכן שתקבלי הפנייה מהרופא. אם את חוששת את יכולה לעשות את הבדיקה באופן פרטי, זה עולה משהו כמו 100ש"ח (כבר לא כל כך זוכרת). אם אין לך היסטוריה משפחתית של אוסטופרוזיס לא נראה לי שיש סכנה לקחת זריקה אחת או שתיים אבל אם תקחי 3 כדאי לעשות לאחר מכן בדיקה כדי לבדוק שאין בריחת סידן, האמת היא שההמלצה הרפואית מדברת על בדיקה לאחר לפחות דיכוי של חצי שנה בדקא (עד כמה שידוע לי)'. אני עשיתי בפעם הראשונה באופן פרטי אחרי 3 חודשי דקא' (מאחר ויש לי היסטוריה משפחתית) אחרי 9 חודשי דקא' הגניקולוגית נתנה לי הפנייה. שתי הבדיקות היו תקינות לחלוטין. אם את
(כמוני
) אז בכלל אין מה לדאוג, לפחות יש יתרון אחד בריפוד
. יאללה תקחי כבר את הדקא' ותפסיקי לדאוג ולסבול

למעלה