צריך קצת עזרה

goblin572

New member
צריך קצת עזרה

שלום, בימים אלו אני לומד במכללת אורט, הרמלין, בנתניה במסגרת פרוייקט מרום טכנולוגי. הפרוייקט ובעיקר התלמידים בכיתתי אינם ברמה גבוהה (לא נעים להיות מתנשא, אבל זה מה יש). רום עשו מתמטיקה ברמה של 4 יח"ל, לא עשו בגרות בפיסיקה וסיימו עם ציונים בינוניים 80-70. אני סיימתי עם מתמטיקה 5 יח"ל עם 98, פיסיקה 5 יח"ל עם 94, 10 יחידות מחשבים ובכל תעודת הבגרות שלי אין לי מקצוע עם פחות מ-90. מצד אחד אני מרגיש שהמקום בו אני נמצא הוא מקום לא לי. מצד שני החלופה לא נראית לי טובה בהרבה. אני ניסיתי להתקבל לעתודה האקדמית ונדחיתי על הסף בגלל נתוני הצו הראשון שלי שהיו ככל הנראה נמוכים (הדפ"ר כנראה). הפרופיל שלי הוא 97, ולכן סביר להניח שאם אני אצא מהפרוייקט ישלחו אותי לקרבי, דבר שאני גם לא רוצה. כך שנוצר מצב שאומנם אני לא רוצה ללכת לקרבי ולצאת מהפרוייקט, אבל מצד שני אני נמצא במקום ברמה לא גבוהה כל כך. את המקצוע שאני לומד שם גם-מכטרוניקה, לא ברור לי למה כדאי ללמוד במכללה. הממוצע שלי בטכניון הוא 112, והסכם שלי שם הוא 86. אני יכול ללכת ללמוד הנדסת מכונות (ועוד הרבה מקצועות) בטכניון. או אפילו לשפר את הפסיכומטרי וללכת ללמוד שם. אבל נוצר מצב שלא מאפשר לי לעשות את זה עכשיו או בזמן הקרוב. הייתי רוצה שתנסו לתת לי עזרה כיצד כדאי לי לנהוג. האם עלי להישאר ללמוד במכללה (מקום שאני לא מרוצה ממנו בינתיים) או להתגייס וללכת למקום שגם בו לא בטוח שיהיה לי טוב יותר.

H20

New member
הלימודים שאתה לומד כרגע, הם לתואר

הנדסאי או מהנדס?

goblin572

New member
איך לתואר?

הנדסאי, בטח שהנדסאי. אולי אחר כך אני אוכל להמשיך ולהשלים לתואר מהנדס אבל זה לא בטוח. וחוץ מזה עושים את ההשלמה במכללה אקדמית ואני רוצה ללמוד בטכניון. זאת באמת שאלה טובה אם הצבא יאפשר לי ללמוד שם במידה ובכלל תהייה לי את האופציה הזאת.

הנדסה

רק אתה יכול להחליט איזה "רע" מבין השנים רע יותר- שרות קרבי או לימודים לא מתאימים. אם ברצונך ללמוד הנדסה עליך לדעת שלימודים לתואר הנדסאי (שנתיים) והשלמה לאחר מכן לתואר מהנדס (2-3 שנים) עשויה להוביל גם לתואר פחות נחשב( BTECH).

אכן,ועם זאת-

הוא גם ככה ימשיך עם תואר זה לעתודה..באזרחות אולי מפלים בין BSC לBTECH,אבל למיטב הבנתי "אפליה" זו פחות עקרונית ואף אינה קיימת בצבא.. [מצד שלישי, אם תקרא {פותח השרשור}בפורום עתודה תראה שגם ככה "שיבוץ במקצוע" לרוב הוא בתור קפ"ט,וכו'..]

H20

New member
אני הבנתי מההודעה שלו שכרגע הוא

לומד לתעודת הנדסאי, והשלמה לתואר מהנדס מטעם הצבא היא רק אפשרות. ה

ועם זאת...

אנחנו לא יודעים (וגם הוא בטח לא) שהוא ירצה לבלות את חייו בשרות קבע, ובחוץ ההבחנה חדה מאד, וחשוב להיות ער לה.

אכן, ובגלל זה סייגתי את מה שאמרתי

goblin572

New member
תנו לי רק עצה

הלימודי השלמה לתואר, ממש בסימן שאלה. לא בטוח שהצבא ייתן לי וגם אם כן אם לא יאפשרו לי ללמוד בטכניון אז אני לא מתכוון ללכת לזה. אני לא רוצה תואר ממכללה. דבר נוסף, בקשר לשירות בקבע. אני מאד מעוניין להיות קצין, אבל רק במסגרת של העתודה, אחרי לימודים לתואר (כמו בעתודה האקדמית). אחרת זה לא נראה שווה בעיני להישאר בצבא עוד כמה שנים.

טכניון

הטכניון לא מכיר בלימודי ההנדסאות. היינו תדרש להתחיל משנה א' כמו כולם.

H20

New member
בוא נאמר ככה: מרוב הבחינות, המסלול

שאתה נמצא בו עכשיו לא מתאים לך. הוא רק מאריך את הדרך לתואר בהנדסה מהטכניון. נוסף לזה, בצבא ,אם אני לא טועה, הנדסאים לא נחשבים לקצינים, אלא לחוגרים, וגם משרתים בקבע. היתרון של המסלול הזה (מבחינתך) הוא שהוא מוציא אותך מקרבי.

goblin572

New member
אבל נגיד ואני הולך לטכניון

לאיזה מקצוע יש כרגע יותר ביקוש בשוק העבודה? להנדסת חשמל? או להנדסת מכונות? ודרך אגב, הנדסת מכונות זה בעצם כמו מכטרוניקה, או שזה דבר אחר?

goblin572

New member
ממוצע בגרות

מאיזה ממוצע בגרות בערך (נגיד באוניברסיטת תל אביב) זה מתחיל להיחשב כממוצע באמת גבוה?

מה זה משנה,יה אללה???

ברצינות, לממי אכפת?..העיקר שתתקבל למה שאתה רוצה,וזהו...להנדסות באוני' אין ציון בגרות שממנו אתה מקבל פטור מהפסיכומטרי,אם אתה חותר לזה..

מדעי המחשב במכללה האקדמית נתניה

באוקטובר הקרוב, אתה יכול להתחיל למוד מדעי המחשב, לתואר B.Sc. , במסגרת העתודה האקדמית, במכללה האקדמית נתניה. בהצלחה.

דבר נוסף

לאחר שפרסמתי את הודעתי ראיתי, בהודעה נוספת כי אינך מעונין ללמוד במכללה. בתור דיקן בית הספר למדעי המחשב במכללה האקדמית נתניה, ברצוני להזמינך לפגישת התרשמות במכללה, ללא התחייבות מצדך. המכללה קרובה מאוד להרמלין ואין לך (כמעט) מה להפסיד. לתאום הפגישה, אם אתה מעוניין, שלח לי דוא"ל לכתובת [email protected] . להתראות ובהצלחה.

זה לא משנה-בתור עתודאי הוא

יוכל להמשיך רק במסלול שהוא המשיך או קרוב אליו. מדמ"ח זה לא בדיוק הנדסת מכונות/חשמל ולכן אאל"ט הוא לא יוכל להירשם אליכם...אחרי הצבא?..זה כבר עניין שלו אבל עד אז יש זמן

goblin572

New member
ד"ר עמוס ישראלי

יכול להיות שבאמת הייתי מעוניין ללמוד במכללת נתניה, אבל ישנן מספר בעיות: 1. בראש ובראשונה, צה"ל עשוי לא לאפשר ללכת וללמוד שם, ודאי שלא במסגרת העתודה האקדמית, אשר ממנה הוא הרחיק אותי כבר קודם לכן. 2. התואר הוא במדעי המחשב, תחום אשר אינני מעוניין ללמוד. אני מעדיף את לימודי החשמל והחומרה על לימודי התוכנה. 3. כפי שציינתי (ואינני רוצה להישמע מתנשא) אינני מעוניין ללמוד במכללה. הממוצע שלי באוניברסיטת תל-אביב עומד על 108-109. כך שציון פסיכומטרי, סביר אפילו, בהחלט יכול לאפשר לימודי הנדסה באוניברסיטה או בטכניון.

למעלה