צריך קצת עזרה...

צריך קצת עזרה...

שלום אנשים! בימים אלה אני מחפש נושא לתיזה, כדי שאוכל להתחיל בלימודי תואר שני כבר בשנה הבאה. אני חושב על משהו בתחום התחביר, יותר לכיוון של העברית החדשה (כמובן - בהשוואה לעברית של המקורות, והעברית ה'נורמטיבית'). יש לכם אולי איזה רעיון, או משהו שאתם יודעים שיש מה לבדוק, בתחום הזה? תודה מראש!

המלצה עקרונית

אני ממליצה לך לא להחליט לפני שהתחלת ללמוד. זה לא תנאי קבלה, ואתה לא חייב להחליט על זה עכשיו. עם הלימודים תקבל כיוון מדויק יותר של מה מעניין אותך, ואתה גם עשוי לשמוע על כיווני מחקר אפשריים. לפעמים ממשפט אחד בהרצאה או בשיחה אקראית עולה נושא שלא חשבת עליו. חוץ מזה שיקול חשוב בהחלטה של כיוון/תחום מחקר הוא מי יהיה המנחה שלך. אל תזלזל בזה! ועד שלא תכיר את הנפשות הפועלות ממילא לא תוכל להחליט. ועוד דבר: גם אם תחליט עכשיו - עד שלא תפגוש את המרצה/ים המומחים בתחום לא תדע האם הנושא כבר נחקר, נלעס ונטחן עד תומו, או שיש בו עוד מקום גם בשבילך. לא תדע אם הנושא רחב מדי או מצומצם מדי (בד"כ מה שקורה הוא האפשרות הראשונה) וכו'. בקיצור: לדעתי, חכה בסבלנות. דרך אגב, איפה אתה מתכוון ללמוד?

אסופית02

New member
../images/Emo32.gif החתימה שלך מעניינת

היי שיבולת, מזמן לא ראינו אותך פה
רציתי לשאול על הצורה "תתאפלל"- מה את יודעת עליה? וריאציה על פל"ל? ואם כבר, מהן "חוצות המתכת"? יש לך השיר המלא? לינק? תודה.

../images/Emo13.gif

אני לא פה כי צמצמתי פעילות. ובכל זאת קפצתי לביקור. לשאלתך: זהו בית מהשיר 'גשם שני וזיכרון' מן הקובץ כוכבים בחוץ. מצטערת, בחיפוש קצר בגוגל לא מצאתי קישור, והשיר די ארוך. אולי מחר, אם יהיה לי זמן אקליד ואשלח לך במסר. תתאפלל למיטב הבנתי נגזר מאפֵלה. חוצות המתכת (גם כאן למיטב הבנתי) היא העיר. (ועיר אצל אלתרמן זו כמובן תל אביב)

אסופית02

New member
תודה, אשמח, אבל לא דחוף..

ולגבי 'תתאפלל'- וואללה, איך לא חשבתי על זה קודם
שבת שלום.

למעלה