צריך קידות?

zspirit

New member
צריך קידות?

היי, חזרתי לעשות מדיטציה לבד, משום מה פעם הייתי מפחד מכל המחשבות שעולות, וגם היה מדאיג אותי שאני לא מתרכז, אבל החלטתי שלא אכפת לי, אני פשוט יושב בלי לדאוג איך ומה... מקווה שלא ימאס לי
אבל צריך גם קידות? מה המשמעות שלהם, והאם אפשר גם בלעדיהם? תודה, צביקה.

עינתיתי

New member
היי צביק ../images/Emo140.gif

שמחה להרגיש את החוזק שבך והרצון להתחזק לחיות נכון. לקבל מחשבות מטרידות לפעמים ובלי דאגה מרובה מצידך כל הכבוד. לפי מה שהבנתי מהקידות והאמת גם מה שאני מרגישה בעצמי זה שהסנטר שלך מתחזק יותר ויותר. יש את היכולת להתמודד יותר טוב עם דברים כאילו אתה נשאר חזק כמו סלע, למרות שלפעמים קשה, עצוב מרגישים רע, נמאס מהכל, מחשבה של כלום לא הולך וכו' , בקיצור אתה נשאר חזק, נכון חש את הדברים, התחושות וכל זה אבל לא מתמוטט רואה הכל בפרופורציה נכונה. בצורה יותר צלולה. הקידות לי בכל אופן עזרו מאוד להתמקד, להיות בפוקוס יותר, זה קשה נכון אבל זה אכשהו לא יודעת איך מכניס לפוקוס לריכוז. כך אני חשה בכל אופן. בהצלחה עינת.

zspirit

New member
../images/Emo6.gif היי בחזרה..

תמיד שמח לקבל התייחסות ממך
עדיין לא הבנתי מה ייחודי בהן לעומת המדיטציה , לאמר את האמת אני מתעצל לעשות קידות, וגם לא נוח לי בבית לעשות את זה, ופשוט רציתי לדעת מה ההבדל בהשפעה. צביקה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מתעצל ולא נוח ../images/Emo13.gif

האין אלו בדיוק המקומות אותם צריך לשפר?

darmha

New member
קידות../images/Emo140.gif

אתה כבר יודע אם אתה צריך קידות או לא. התרגול לבד מלמד אותך מה אתה צריך ומה לא. אם אתה צלול בלי קידות, אז קידות אינן הכרחיות. הצעתי היא שתנסה שבוע בלי ושבוע עם קידות ותראה את ההבדל. רק זכור זאת: התרגול הפורמלי [ישיבה, עמידה, הליכה קידות וכד'] אינו שונה מהתרגלו הלא פורמלי. מה שחשוב הוא לא להיקשר לטכניקה אלא לכיוון שלה. הכיוון הוא להיות צלול מרגע לרגע. אז אם אין הבדל, למה לא? מה חוסם? זאת שאלה מאוד חשובה שגורמת לך להתבונן פנימה ולראות את הרגלי המיינד שלך [קרמה] ולהשתחרר מהם. בברכה, יובל

למעלה