צריך עצות

Dark Mage

New member
צריך עצות

שלום אני חדש בפורום ומעריץ גדול של dragonlance אני כרגע DM (שומר מבוך) של קבוצת D&D בקרין, וצריך לעשות לקוסם שבחבורה את המבחן. אני צריך עצות (רצוי להבין ב-DND) לגבי סיפור המבחן, אויבים ומקרים שייקבעו את צבע גלימותיו (בעיקרון השחקן כבר קבע לעצמו שהוא רוצה להיות גלימות שחורות)

strahd

New member
מבחן הכישוף

לפי חוקי ה-DND, מתלמד אשר צריך לעבור את הכישוף צריך לעבור שלושה שלבים, שלא ניתן להשתמש בקסם על מנת לפתור אותם: לחימה נגד בן-ברית, קרב נגד יצור חזק ממנו (שתי דרגות מעל) וחלק שלישי לפי שיפוטו של השה"מ. דרך אגב, צריכה להיות אפשרות לעבור את המבחן והלחשים שמותרים להטיל בו, הם הלחשים שהמכשף יודע, לא לדוגמא: משאלה וכו'. אם המכשף יהיה חלק ממסדר הגלימות השחורות, אפשר להציב אותו מול הטוב שבעולם ולתת לו לבחור אם הוא בעצם כל כך רשע כפי שהוא חושב. אם כן, אז שילבש את הגלימות בהנאה. דרך אגב, מכשף צריך לקחת את המבחן רק כאשר הוא עובר את הדרגה ה-3, לא לפני ולא אחרי הדרגה ה-4.

Dark Mage

New member
בסדר

המכשף רמה שלישית עכשיו בדיוק, כך שזה בסדר. אני צריך עוד עצות בנוגע לעלילה של מבחן ואובים...

D gitaL

New member
תנסה לתקוע אותו אותו במהרה נגיד

שאותה הוא יכול לעבור רק בעזרת רצף של חידות לוגיות, ובסוף היום ימתין לו האוייב החזק ממנו. חוץ מזה לדעתי אתה צריך לשלב את זה בעלילה של כל החבורה אבל להעלים אותם (כאילו להפריד אותם ממנו ככה שהוא לא ממש יבין שהוא ממש במבחן, אלה אם תיתן לו רמזים. כמו שהיה אצל רייס. ואני לא ממש בקיא בספרים אבל ניסיתי

Dark Mage

New member
חשבתי דווקא

להגיד לו שהוא מגיע למגדל הקסם בווירות, ושם הוא פוגש את פר-סליין (או אחד הממונים על המבחן), שאומר לו שהמועצה טעתה והוא חלש מדי כדי לעשות את המבחן. הוא מתנצל ושולח אותו לדרכו, ושם מתחיל המבחן עצמו... בקשר לחידות הלוגיות, זה מאוד קשה להמציא אותם. אם למישהו יש הצעות אני אשמח לקבל אותן

D gitaL

New member
ברור שהמועצה לא טועה,

אבל אתה יכרול להגיד לו שהמועד נדחה. בקשר לחידות לוגיות.... נגיד יש דלת שעובדת על כוח הידרואלי, וצריך לבחור כלי מתוך חמישה כלים שהוא שווה בנפחו על שני צדדיו. המקום : נחל קטן שזורם, דלת המופעלת על כח המים מלפניו, בתוף מערה, קצת צמחייה, הקירות מורכבים מאבן גיר אבל הם עבים מדי והמועמד לא יכול לשבור אותם. המטרה היא שרק כלי בעל נפח (משקל) מסויים יפעיל את הדלת. ליד הדלת ישנה מין משאבה קטנה ששואבת כמות מסויימת של מים כל פעם, חמש שאיבות היא חצי מהכמות שדרושה בשביל להפעיל את הדלת. למועמד חמש כלים, מבינהם הוא יצטרך למצוא את זה שמתמלא עד חציו מחמש שאיבות של המשאבה. הכלים כולםדומים בנפחם אך לא שווים. דרך פיתרון: המשתמש יסמן את האמצע בכל הכלים, ימלא אותם בכמות המים מחמש שאיבות ויהפוך אותם לצד הנגדי, כך הוא יראה אם שני הצדדים (נפחיהם של שני הצדדים שווים). את הכלי המתאים הוא יניח על מדף מובנה בתוך הדלת שיוצר את המסה הנכונה כדי לפתוח אותה.

סנדרין

New member
חידות זו בהחלט לא בעיה... ../images/Emo142.gif

אני יכולה בקלות להגיד לך חמש. או יותר. (ועוד עבדתי על כמה חידות הגיון לסיפור שלי, אז בכלל)

Dark Mage

New member
אם יש לך חידות

אז הם ייתקבלו בברכה... רק אל תזכירי שום פרט שאמרנו כאן לצור

סנדרין

New member
*הן* ../images/Emo8.gif../images/Emo142.gif

וכמובן שלא. לכן, עדיף לעבור למסרים. *שולחת מסר* אנחנו עומדים לשחק את המבחן?

D gitaL

New member
תגידו, המשחק שלכם...

אתם משחקים ברשת או בבית של מישו ע"י איסוף כל החבר'ה? ואם אתם משחקים ברשת אני יכול להצטרף?

למעלה