צריך עצה...

PhoenixSuns

New member
צריך עצה...

אני לקראת כיתה י'... ויש צומת דרכים
עליי לבחור מגמה.. בין ביוטכנולוגיה לזה ביולוגיה ביוטכנולוגיה כימיה מתמטיקה ואנגלית 5 יח"ל או מסמ"ת שזה פיזיקה מחשבים אלקטרוניקה אנגלית ומתמטיקה 5 יח"ל... אין לי מושג לאיפה ללכת... שני הנושאים מעניינים אותי בשניהם יש לי ציונים קרובים...... אני רוצה משהו שישמש ויעזור לי בעתיד.. נכון שזה כיתה י'.. אבל בכל זאת זה הזמן לרכוש בסיס (למרות שתכלס אפשר להשלים אחר כך ותמיד טוב עוד ידע כללי) מה לדעתכם כדאי? במה משתמשים במקצועות האלו בעתיד?

fighter21

New member
אל תחשוב

שהמקצועות שתלמד בתיכון אכן כל כך חשובים או רלוונטים למה שתלמד בעתיד, באקדמיה. בעקרון, עדיף לך ללמוד מקצועות שבהם תוציא את הציונים הגבוהים ביותר, כדי שתשיג את ממוצע הבגרות הגבוה ביותר. ממוצע הבגרות הגבוה הוא זה שייפתח לך את אפשרויות הבחירה בעתיד, בין אם תרצה להיות רופא, מהנדס או ביוטכנולוג. שים לב שבטכניון יש דרישה לרוב התחומים ל-5 יח"ל פיסיקה על מנת להסתווג לרמות הקורס הבסיסי בפיסיקה. מי שאין לו 5 יח"ל פיסיקה בטכניון צריך לעבור מבחני סיווג שהכנה אליהם גוזלת זמן מיותר. לכן, אם בכוונתך ללמוד בטכניון, או באב"ג, עדיף שתלמד פיסיקה 5 יח"ל. כאמור, זאת רק במידה ותוציא ציון טוב במקצוע זה. שוב פעם, כדאי שתלמד כרגע מה שמעניין אותך, ומה שאתה טוב בו. מי יודע מה תרצה להתחיל ללמוד בגיל 21,22, 23 ומעלה.. אולי בכלל אומנות?

למעלה