צריך עצה

אלכס666

New member
צריך עצה

אז ככה. כבר מההתחלה היינו בדסמיים וכבר מההתחלה ידעתי שיש לו איזה סיפור לא סימפטי ברקע שמשפיע עליו. בהתחלה לא חשבתי שזה ביג דיל, אני לא מכיר הומו בלי סיפור ובגדול הכל היה בסדר. הנושא עלה בעיקר כשהייתי שם לב לכל מיני התנהגויות או כשרציתי לדעת מאיפה הוא הביא רעיון מסוים. הוא תמיד נתן תשובות לא ספציפיות ובהתחלה התעקשתי רק מתי שנראה לי הכרחי כי ראיתי שהוא ממש שונא לדבר על זה. ככל שהקשר התקדם הבנתי שיש פה משהו רציני יותר וביקשתי שנדבר על זה אבל הוא לא ממש שיתף פעולה והבטיח שהכול בסדר. עם הזמן נוספו עוד פרטים ועדיין הרושם שלי היה שאני לא צריך לדאוג. בשבועות האחרונים הוא היה לחוץ מאוד והיה ברור שמשהו מציק לו ולפני יומיים ישבנו לשיחה והוא אמר שהוא לא רוצה לשמור יותר בבטן. הוא סיפר לי הכל וגם השאיר לי הרבה מאוד חומר מצולם.

די איבדתי עשתונות. זה סיפור נוראי. היה מאוד קשה וכואב להקשיב למה שהוא סיפר והיה אפילו יותר גרוע לראות חלקים מזה בווידיאו. הוא ביקש שאני אראה הכל, כי הוא רוצה שאני אדע אבל לא הייתי מסוגל. היה מאוד קשה להבין שאני מזהה חלק מההתנהגויות והמצבים. דברים שעשינו או שאמרתי לו. אני יודע שזה בכלל לא כמו מה שהיה שם, כי אצלנו הכל בהסכמה ובטיחותי ובאהבה. כל מה שאני עושה אני עושה כדי שיהיה לו טוב. אני אוהב אותו מאוד והוא יודע את זה. לא עושים שום דבר לא בהסכמה ובלי שלמדתי וקראתי קודם איך לעשות אותו בצורה בטיחותית ובלי שניסיתי קודם על עצמי. וזה אף פעם לא נגמר עד שהוא מאופס ועד שווידאתי שאין נזקים ותמיד מדברים אחר כך כדי לראות שהכול בסדר.
ובכל זאת אני מרגיש רע. עזרתי לו מבלי שאני יודע לשחזר כל מני דברים. אני יודע שהרבה מזה בא ממנו, וזה עושה לו טוב. אנחנו מדברים הרבה ואני יודע לקרוא אותו. אם הסיפור הזה לא היה עולה לא הייתי שוקל אפילו לשנייה שמה שאנחנו עושים לא בסדר. ובכל זאת. על הרבה מהמגע שהיה ביננו מעיב צל של מגע דומה שנעשה בכוונה רעה, באכזריות. כל דבר שאנחנו עושים נהיה פתאום מלוכלך. אני לא רוצה להיות האיש בווידיאו, אני לא רוצה שום קשר אליו אבל הקשר קיים. וכל כך כואב לי עליו. כואב לי שזה מה שהיה, כואב לי שהוא צריך להסתובב עם התמונות האלה בראש.

אני לא יודע מה לעשות הלאה. פיזית כרגע אני לא יכול להציע לו יותר מחיבוקים וזה מדאיג אותו. הוא חושב שזה בגלל שאני כועס עליו אבל פשוט הכל מתערבב לי. ביקשתי ממנו לדבר עם מישהו מקצועי, אפילו למפגש אחד או שניים. הוא התנגד אבל הסברתי לו שירגיע אותי לדעת שיש עוד מישהו שמשגיח שהכל בסדר איתו והוא הסכים. סיכמנו גם שאני אסיים לראות הכל והוא יענה על כל שאלה שיש לי. חוץ מזה אני לא יודע מה עוד צריך לעשות.

למישהו קרה פעם? למישהו יש עצה איך מתמודדים עם דבר כזה?

Dan_Kap_

Active member
סביבה בטוחה, אוהבת ותומכת

אני יכול להבין את החששות שלך.
&nbsp
אבל נסה רגע להסתכל על זה מנקודת מבט אחרת - גם אם יש כאן שחזור, הוא בחר בך כדי לעבור את אותם דברים עם אדם שאוהב, תומך, מקשיב ושומר עליו.
&nbsp
זה ביטוי של האמון שיש לו בך.
&nbsp
יתכן שזו הדרך שלו להתמודד עם מה שנשמע כמו עבר טראומטי. והוא בחר בך כשותף ומלווה בהתמודדות הזו.
זו הזדמנות של שניכם לגרש את השדים, לתת לאותם מעשים משמעות אחרת לגמרי כאשר הם באים מתוך אמון הדדי, תקשורת וממקום שמחפש לעשות טוב לשניכם.
&nbsp
דוסי איסטון, פעילת בדסמ ותיקה ואדם שאני מאד מאד מעריך אמר אמרה פעם בנאום שלה בכנס "אז מה אם לחלומות שלי יש שורשים מלוכלכים?!"
&nbsp
עד כאן לגבי הצד שתומך בו.
&nbsp
ומכאן לצד ששומר עליך - שולטים/ות נתקלים באיזשהו שלב בבקשות לדברים שהם מחוץ לגבולות שלהם (כן, גם לנו יש גבולות). לפעמים השאלה שיש לנו בראש היא "האם זה נכון לעשות את זה לו/ה?" ולפעמים השאלה היא "האם זה נכון לי לעשות את זה?".
&nbsp
נסה לנקות את השולחן מהעבר שלו ולבחון - האם יש לסשנים האלו ערך בשבילו? האם יכול להיות להם ערך בשבילך? האם אתם יכולים להגדיר ביחד מילות ביטחון או דרך אחרת לדעת שהוא במקום טוב או כשהוא במקום רע וצריך חילוץ?
&nbsp
בנוסף, לפעמים כשולט/ת אנחנו צריכים איזשהו חיזוק אחרי סשן קשה שיזכיר לנו שאנחנו לא שודד הים האכזרי שמשליך אנשים לים אחרי שהתעלל בהם. בדוק עם עצמך ואיתו מה יכול לחזק ולחבר אותך חזרה למקום הטוב שלך.
&nbsp
זו לא דרך קלה, אבל הנוף בגבהים יכול לפצות את שניכם על הקשיים שבדרך...
&nbsp

אלכס666

New member
הבעיה היא שאני לא חושב שהוא מודע

עכשיו כשראיתי יותר מההקלטות ברור לי שיש פער די גדול בין מה שהוא חושב שהוא זוכר למה שהיה. כשאמרתי לו שהוא משחזר הוא טען שאני מדבר שטויות ואני חושב שהוא משוכנע בזה, אבל הוא טועה. אני לא מתכוון לשחזור עקרוני של להיות במצב קיצוני או חסר שליטה אלא אקטים שלמים שהם אחד לאחד, כל מיני גינונים שהוא מאמין שבאו לו טבעי אבל עכשיו ברור לי שמישהו השקיע הרבה מאוד אנרגיה בלהטמיע אותם עמוק. אי אפשר להתבלבל. אני מניח שחלק גדול מזה מודחק אבל יש גם קטעים שהוא אאוט לגמרי אז אני לא חושב שהוא יכול לזכור גם אם הוא רוצה. זה לא אירוע ספציפי, זה משהו כמו שנתיים מהחיים שלו כשמידי פעם מישהו החליט ששווה לקרוא לגורם שלישי לתעד. ואפשר ממש לראות את ההבדל אצלו בין קטע לקטע.
&nbsp
הוא לא ראה את ההקלטות, אני לא חושב שהוא מבין עד הסוף מה הלך שם. ולך תדע מה היה ולא צולם. אני מבין שזאת דרך לא מודעת עד הסוף להעלות את מה שהודחק ולהתמודד עם זה. הוא כנראה מבין שזה גדול עליו והוא לא יכול לבד ואני שמח מאוד שאינסטקטיבית הוא "הפיל" את זה עליי, כי אני מוכן לעשות כל מה שצריך ואפשר. אבל אני מפחד שכשהוא יבין זה פתאום ישפיע בדיעבד על הכל ואז יקרה משהו נוראי, לא יודע מה. אי אפשר למחוק את מה שהיה בינינו והלוואי שלא צריך.
&nbsp
אני מפחד שבדיעבד זה יעשה לו נזק. יש לנו מילת ביטחון ואנחנו יודעים להשתמש בה. עד עכשיו הייתה רק פעם אחת שחשבתי שעשיתי לו נזק אבל זה היה משהו מאוד ספציפי שלא קורה מאז למרות שהוא רוצה. בדרך כלל זה להפך: הוא מתחזק מזה וזה ברור לי. אף אחד שהייתי איתו קודם לא היה מושפע באופן כל כך בולט מהדברים האלה ולראות כמה זה עושה לו טוב רק חיזק אצלי את הנטייה לבדסמ (ואת האגו). אבל עכשיו אני יודע למה הוא כל כך מושפע ולמה אנחנו עושים דברים מסוימים ואני לא חושב שהוא מבין עד הסוף למה, ויכול להיות שכשהוא יבין הכל יתהפך. ואז מה? זה לא משהו שאני אוכל לתקן ואני לא יודע איך אני אוכל לחיות עם מחשבה שעשיתי לו נזק.
&nbsp
המון תודה לך, לאנה מיי ולmatteryou2, זה בהחלט עוזר.

היי

מה שיש לו זה פוסט טראומה.
אם הוא נראה אאוט לגמרי, אז הוא מתנתק נפשית כדי להגן על הנפש שלו ובגלל זה הוא לא זוכר שום דבר אחרי והזיכרון בא לו אחרי כמה ימים או עד שבועות.
אני לא חושבת שאתה עושה לו נזק, כי אצלכם זה בא מאהבה ובסרטון שצולם זה בא מהתעללות (לא קראתי עד הסוף כי כבר הבנתי מה הולך) וכשאתה נותן לו חיבוקים ואהבה וחום ומגע אחרי הסשן, זה עוזר לו, אפילו שהוא מתנתק.
אז אתה לא עושה לו נזק. והוא צריך זמן בשביל שהניתוקים האלו יעברו לו, עדיף שילך לפסיכולוגית ויוציא את מה שהוא צובר בפנים או יכתוב את מה שהוא מרגיש.
אני לא יודעת אם זה אצל כל הפוסט טראומתיים זה ככה, אבל שים לב -
כשהוא מתנתק, הוא נמצא במקום אחר, הוא לא שומע אותך, תצטרך לקרוא לו כמה פעמים כדי שהוא יענה לך והעיניים שלו לא מסתכלות עליך.
בדרך כלל למחרת, יהיה ניתוק (אין זיכרון של הדברים, הוא יהיה ישנוני) ואז יום למחרת הוא יחזור לעצמו פחות או יותר. אז פסיכולוגית, לדעתי יהיה לו טוב לדבר על הדברים, להוציא את זה סוף סוף.

אני כותבת מתוך ניסיון אישי.

אנה מיי

New member
אולי אוכל לעזור לך קצת

יש הרבה אנשים בקהילה שעברו תקיפות או ניצול מיני וגם אונס. מצד שני, בערך כל אדם חמישי לפי הדיווח והרי יש הרבה יותר לא מדווח....
אז אומנם הסיפור שלו נשמע קשה מאוד ורחוק מהתקיפה המינית הכביכול פשוטה שעברתי אני בצעירותי, אבל אני רוצה לנסות לקחת אותך לBDSM דרך העיניים שלי.
התקיפה שעברתי הייתה בגיל גן. היא לא ממש יכולה להיקרא אונס, ולא עירבבה מגע מיני ובטח לא מגע מיני מלא, אבל בהחלט יצרה עלי מצבי כפייה שהיו קשורים לעירום ולשרות הילד שיצר אותה על כל גחמותיו.
כשגדלתי תמיד התייחסתי לאירוע בביטול כ"ילד מאוד לא טוב" וזהו. לא כתקיפה מינית ולא נעלי בית, על אף שכפה עלי גם דברים בעלי אופי מיני.
קשה להגיד מה גרם למה אצלי אבל אין לי ספר שהנטייה ל BDSM התחילה אצלי סביב גיל הגן. אני חושבת שהדברים קשורים, אבל אי אפשר לדעת.
כל השנים הסתובבתי עם כעס עצום לילד הזה (שגם גדגל להיות מתבגר אידיוט דרך אגב) עד שמצאתי את הBDSM.
ביום שהבנתי שאני בידיאסאמית ושייתכן שהאירוע הזה בעברי שהיה כל כך נורא הוא זה שניתב אותי לשם, נעלמו מתוכי כל הכעסים שהיו לילד שניצל אותי.
כאילו הרגשתי במקום מסויים שאני אפילו חבה לו תודה. אולי בלעדיו הייתי ונילית כמו כולם, אולי בלעדיו חיי הסקס שלי היו משעממים. לא יודעת. מחשבות כאלה.
וכן, זה נראה לי הגיוני לנסות לשחזר מצבים קשים שהיית בהם בעבר כי כשאתה עושה את זה בשליטה, בהסכמה ועם פרטנר אוהב זה כל כך טיפולי.... אתה נכנס למצב קשה שהיית בו, אבל שעכשיו אתה הוא השולט בסיטואציה. אתה יודע שזה יכול להפסיק מתי שתחליט ואתה בוחר לעבור אותה עם הבן אדם שאתה הכי סומך עליו.
זה ממש מרפא. כך אני מרגישה לפעמים.
אז כן, טיפול פסיכולוגי זה אחלה, אבל אם הוא לא רוצה, אז גם יד תומכת ממך, חיבוק, הבנה והכלה יכולים מאוד מאוד לעזור.
שיהיה בהצלחה!

matteryou2

New member
טריגרים

כואב לשמוע את החוויות שלו ואת איך שזה משפיע עליך.
לכל אדם יש את הנקודות שלו. כעיקרון, הנפש שלנו מחפשת באופן אוטומטי לתקן נזקים וחוויות עבר, לשחזר ולסיים אחרת מהתוצאה הכואבת.
במידה ותבחר להישאר איתו, אתה צריך לשים לעצמך את הגבול ולהבין שאתה שונה. אתה מתקן. בעניים שלך אתה רואה שטוב לו, לא? אז למה הבלבול?
חשוב שתבין שזה תהליך טבעי ומותר- כל מה שעולה לגיטימי (אצלך ואצלו), זה התמודדות שלו שאתה צריך להיות ער אליה אך לא לפחד ממנה. סמוך עליו :) הוא אומר שזה בסדר... חבל לתת לו את התחושה שזה אסון.
&nbsp

A לוןA

New member
עניין רגיש

בהרבה מאוד מקומות, שהם לאו דווקא בדסמיים, אנשים באופן חצי מודע או תת מודע מחפשים תיקונים או שיחזורים לעברם בתוך מערכות יחסים זוגיות.
זה יכול להיות למשל מישהו שהוריו עברו פרידה שהוא חווה כנטישה, ומאז הוא עם חרדת נטישה חזקה מאוד גם כלפי בני זוג, או הפוך- לא מסוגל להתחייב והוא זה שנוטש לפני שינטשו אותו- והדוגמאות יכולות להיות רבות. זה לא אופייני רק לבדסמ.
במקרה שלך זה כנראה מישהו שחווה מערכת יחסים פוגענית ומתעללת, וכמו שאמרו לפני- מנסה לשחזר אותה במקום בטוח מבחינתו.
כמה שאלות:
1. האם המשיכה לעולם השליטה היתה אצלו לפני המערכת ההיא?
2. האם מה שאתם עושים יחד עושה לך טוב?
3. האם זה עושה לו טוב?
4. האם יש השפעות של המערכת ההיא על עוד אספקטים בחיים שלו? האם הוא בדיכאון, סובל מפלאשבקים וכו'?
5. אני מניח שאתה יודע מה הגבולות שלו, אבל מה הגבולות שלך?
&nbsp
בקשר לעצות פרקטיות להמשך-
א. לראות מטפל בפגיעות מהסוג הזה. אתה לא אחד כזה, ולמען בריאותו הוא חייב לדעתי להיפגש עם מישהו שיעזור לו לעבד את הפגיעה
ב. שאלת מה יקרה אם פתאום בעקבות תהליך שהוא יעבור הוא כבר לא ירצה יותר בדסמ- זו שאלה שכל אחד שנכנס לזוגיות עומד בפניה. מה יקרה אם פתאום בן הזוג שלי לא ירצה יותר סקס/יבגוד/יהפוך לאדם קר ומנוכר/יתמכר לאלכוהול/סמים/הימורים- יש הרבה סיכונים בכניסה לזוגיות ארוכת טווח ואני אומר- דיה לצרה בשעתה.
ג. נראה כאילו בן הזוג שלך סומך עליך בצורה מעוררת הערכה. גם אם קשה, זה המקום שלך לתת לו את הכתף התומכת ואת המשענת שהיית בשבילו עד עכשיו. עטוף אותו ותשאר קרוב אליו- זה מאוד חשוב, ביחוד לאחר גילוי כזה בו הוא מרגיש בטח חשוף ופגיע מולך.

אלכס666

New member
אני צריך לעבוד על זה

1.אנחנו לא בטוחים, לא היה לו שום דבר לפני זה ואליו הוא הגיע מתוך אילוץ. אם אתה מוצא את עצמך לבד בגיל כזה אין לך יותר מדי דרכים להתארגן על אוכל ומקום לישון.
2.כן.
3.כן. הוא אף פעם לא סמרטוט אבל זה עוזר לו להיות הרבה יותר בטוח בעצמו ואסרטיבי עם הסביבה ואני גאה בו מאוד. וללא ספק משפר לו את מצב הרוח.
4.אין דיכאון, אין פלאשבקים, יצר הרס עצמי ממוצע לחלוטין, לא מכור לכלום, מתנהל כמו בן אדם בריא.
5.אני כבר לא יודע מה הגבולות שלי. אולי הגבולות שלי צריכים לזוז.
לא שאלתי מה יקרה אם בסוף הוא לא ירצה יותר בדסמ. זה לא משנה. אני מתכוון לעשות או לא לעשות כל מה שהוא רוצה וצריך. אני נשאר כל עוד הוא מעוניין בי, כל השאר פתיר. אם כבר, אני חושב שזה ידחוף אותו עמוק יותר לבדסמ ואני חייב לעבוד על זה.
&nbsp
הבעיה היא אצלי, לא אצלו. אני ראיתי בהקלטות האלה ילד בן 14 מתנהג עם מישהו שיותר מכפול ממנו בגיל כמו שהוא מתנהג איתי וקשה לי להפריד. אני יודע שאין מה להשוות בכלל: הוא לא תלוי בי בכלום, יש לו עוד אנשים בעולם חוץ ממני, הוא איתי מבחירה, הוא מכיר אופציות אחרות, הכל בהסכמה ובאהבה והוא מבוגר גם חוקית וגם מנטלית. אבל לדעת ולהרגיש זה לא אותו דבר. כרגע אני נותן לו אוזן וכתף והרבה הרבה חיבה פיזית אפילו שהוא רוצה יותר אבל אני לא מסוגל. הוא כועס עליי ובצדק. אני צריך לסמוך עליו כשהוא אומר שהוא בסדר ויכול להתמודד עם דברים. אני חייב לסדר את הראש לפני שכל מה שמודחק יעלה אצלו, וזה יעלה, כי הוא יצטרך אותי מאופס.
אני אתגבר. בינתיים אני מתלונן פה.
&nbsp

Dan_Kap_

Active member
התלבטות לא קלה

אני יכול להבין את החששות שלך - אבל אולי עצם זה שהם קיימים אצלך מראים עד כמה אתה שונה ממה שהיה בעבר שלו?
&nbsp
בכל מקרה, אנחנו כאן - בפורום ובתיבות הדואר הפרטיות לכל שאלה או התיעצות...
&nbsp

אני הייתי הולכת להתייעץ

שניכם יחד עם איש מקצוע.
אתה לא המטפל שלו וזה עומס גדול מידי עליך ולא בריא למערכת היחסים שלכם.
יש לי גם המלצה למישהו שלא יעקם פרצוף ולא יחשוב שאתה פסיכיים.
דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין.

למעלה