צריך עצה.

Stageman

New member
צריך עצה.

אהלן, שבת שלום. אני בוחר לשתף אתכם בלבטים אישיים והתלבטויות ואשמח למספר עצות ורעיונות. אני מגיל צעיר לומד משחק, בחוגים פשוטים יותר ובשנים האחרונות גם במקומות מקצועיים יותר. דרך הלימודים התמקצעתי, עברתי חוויות נפלאות, הכרתי עשרות אנשים מדהימים, והתעסקתי המון בתאטרון ובמשחק. בשנה שעברה למדתי במכינה של ניסן נתיב, שזה מבחינתי היה השיא. פשוט נהנתי מכל רגע. ואילו השנה, חשבתי לאן ללכת הפעם. לאן יש להמשיך מכאן? זה לא שהרגשתי שמציתי חס וחלילה את התחום... אלא איפה הפעם אני אוכל ללמוד? להמשיך בניסן נתיב מביחנתי לא נראה לי הגיוני- רוב הקבוצה שלי התגייסה (כולם היו אז בי'ב ואילו אני בי'א), השיקול הכספי הוא גם צעד גדול, יש המון השקעה נפשית, וגם כי אני חושב שזו חוויה חד פעמית ואילו כדאי שאשאר עם טעם של עוד (מניסיונות קודמים ודומים, המשכתי והתאכזבתי). ואני התחלתי לברר על מקום חדש שאולי אוכל לפנות אליו. שמעתי המון על בית ספר "הבוסתן" שנמצא בפולג, ליד נתניה. שקרוב גם אליי, מאחר ואני גר באזור השרון. בדרך פלא וצירוף מקרים, התקשרתי שעה לפני שהאודישן האחרון בהחלט מתחיל. הגעתי לבית הספר, עברתי את האודישן, התרשמתי מבית הספר לטובה ונרשמתי לחודשיים ניסיון. הגעתי לשיעור הראשון, ואפשר להגיד שפחות או יותר נהנתי. בחודש הראשון עוד בחנתי את הבית ספר והתרשמתי- הקבוצה, ההנהלה, התלמידים, היחס ודרך הלימוד כמובן. בחודש השני החלטתי שזה לא בשבילי, כי הרגשתי שאני הולך די אחורה, שאני חוזר שוב ושוב אחרי שנים רבות על אותם דברים, שהקבוצה לא כל כך מקצועית וכי המקום והקבוצה לא ממצים את התשוקה והלהט האמיתי שלי למקצוע. החלטתי לפרוש. היה טוב וטוב שהיה. במקביל התחלתי לעבוד על סרט קולנוע, שאותו אני כותב ומביים. אני נעזר בהמון אנשי מקצוע שמביעים עניין בסרט, והתחברתי לקבוצת אנשי קולנוע מכושרים ומעולים, ואני חושב שאוכל למצוא שם סיפוק יצירתי. עכשיו אני עומד בפרשת דרכים, לא כל כך יודע לאן לפנות. הצעה ראשונה- למצוא מקום חדש ללמוד משחק. אך הבעיות- כבר חודש דצמבר ורוב החוגים החלו מזמן ולא מצרפים אנשים נוספים. וגם, אני לא יודע על עוד מקומות מוכרים באזור שאוכל ללמוד בהם. הצעה שניה- למצוא מורה פרטי ולעבוד על עצמי יותר ועל המשחק האישי שלי, לשנות כיוון בלמידה ולא ללמוד במסגרת קבוצה כמו שלמדתי כל השנים. אך הבעיות- אני לא יודע אם דבר כזה (למידת יחיד) הוא הדבר הנכון לשחקן, וכאמור אני לא מכיר באמת מורים פרטיים שאוכל ללמוד אצלם באופן קבוע כמו בשיעור פיתוח קול לדוגמא. הצעה שלישית- לפתח את התחביבים הנוספים שאותם אני אוהב- להתחיל ולפתח ללמוד מחול ותנועה שאני מאד אוהב ומתחבר. אולי להתחיל ביוגה, ללמוד במסגרת מקצועית כתיבה, ציור, פיסול או צילום? זה באמת יכול לאוורר אותי מהמשחק ולתת לי פאן נוסף בחיים, איזשהו משהו שרק יוסיף, מעין תבלין נוסף לחיים ותחביב שונה מה שאני רגיל. אך הבעיות- האם באמת כדאי לי להזניח את המשחק בכיתה י'ב? הרי בשנה הבאה אני מתגייס, ואני לא יכול לדעת האם "אזניח" את המשחק 3 שנים נוספות.. יש כאן סוג של הימור מסוים. הצעה רביעית- בבוסתן הציעו לי לנסות להצטרף לקבוצת הטיפוחים שלהם. הקבוצה המושקעת והמקצועית באמת, ההיא שמגבשים אותה במהלך של 3-4 שנים. אך הבעיות- לא קיבלתי רושם טוב מהבוסתן כל כך, לא יודע למה. הרגשה פנימית כזו. והאם זה באמת יהיה נכון להיכנס לקבוצה שעוברת תהליך כל כך ארוך? להיכנס בשנה האחרונה? אני בספק. הצעה חמישית- באמת להתרכז בעשייה אישית ללא מסגרת מקצועית.להתרכז בבימוי ובניית הסרט שעליו אני עובד. ולהגשים את החלום הגדול ביותר שלי- להקים קבוצת תאטרון ולהעלות חומרים מקוריים שלנו. (בואו נגיד שציפורלה הם האבות הרוחניים שלי). הצעה שישית- אולי אתם תגידו?
אשמח לכל עזרה, רעיון, תמיכה, עצה, משהו. אפילו כמה טיפים. מה אתם הייתם עושים במקומי ומה כדאי לבחון, לבדוק ולהתרכז. תודה למי שקרא הכל, שיהיה שבוע טוב...

כנס.

בס"ד קודם כל לא משנה מה תחליט לעשות אז שיהיה המון בהצלחה
בקשר לאן שאתה רוצה להתפתח אני שולחת לך קובץ מאיזה מורה שקיבלתי באיימיל משהו שנראה לי מתאים בישבילך. תמשיך עם הסרט שאתה עושה ותילמד ציור ורישום אם אתה אוהב (זה מה שאני לומדת ולמדתי).

לא הצלחתי במסר לשלוח:( כנס לפה

אנסמבל "מאה שבעים" להקת תיאטרון רחוב אנסמבל שחקנים יוצר המשלב הופעות רחוב כחלק מסדר היום האומנותי. פיתוח הדמיון והיצירתיות אשר מהווים את הבסיס לכל עבודת אומנות תוך שילוב לימודי יסודות המשחק, האימפרוביזציה והתנועה. בתוך המציאות המורכבת בה אנחנו חיים, בכוחו של התיאטרון להוות מפלט עבור הפחדים והחששות, הדעות והרעיונות ולהיות מחובר לחברה ממנה קבוצת התיאטרון צמחה ועבורה הוא מציג. מימוש הפוטנציאל הביצועי הטמון בכל אחד תוך שימת דגש על הכישורים השונים של חברי הקבוצה. תנאי קבלה ראיון אישי יכולת התחייבות לטווח ארוך זיקה עמוקה לעולם התיאטרון מספר המשתתפים בקבוצה מוגבל ל-15 תלמידים בלבד. הקבוצה מיועדת לבני נוער מכיתות י'-יב' מכל רחבי הארץ המעוניינים להיות חלק ממיזם זה. הפעילות תתקיים אחת לשבוע, בימי רביעי, בין 17:00 ל20:00 ברחוב ברנר 14 בתל –אביב. במידה ומזג האוויר יאפשר, תוקדש השעה האחרונה של הסדנה למופע תיאטרון רחוב. תוכניות עתידיות כחלק מתפיסת עולם הרואה את התיאטרון חלק מהחברה, תשאף הקבוצה להתרחב להגיע לכל מקום בארץ להופעות רחוב. באחת מחופשות הלימודים נקיים מסע בין שלושה ימים מרוכזים המשלב בתוכו סדנאות לימוד ומופעים. שילוב אומנים מתחומים שונים לסדנאות לימוד מעשירות. (עליהם ייגבה תשלום נפרד) עלויות על מנת לאפשר את ההשתתפות בקבוצה לכל נער/ה, עלות הסדנה הינה 150 ₪ לחודש בלבד. במידה ויהיה צורך להוסיף על סכום זה בעבור ביטוח צד ג', בעבור מופעים מחוץ לחדר החזרות, הסכום לא יעלה על תוספת של 30 ₪ חודשיים. התשלום בעבור פעילות סדירה בלבד. פעילויות החורגות מהמסגרת יתומחרו בהתאם והודעה תימסר מראש. מנחת הקבוצה יעל געתון [email protected] בוגרת בית הספר לאומנויות הבמה "מכללת סמינר הקיבוצים", מגמת בימוי והוראה. סטודנטית לתואר שני, החוג לתיאטרון "אוניברסיטת תל אביב". שחקנית בתיאטרון "אקו" פלייבק.

מרמרה

New member
אאא למה אני לא ב- יב?!

נשמע מאד מאד מעניין! ובלי קשר.. אתה מאד מזכיר לי את עצמי לפני שנה.. אני הייתי מכיתה ט-יא בסדנאות נוער של בית צבי.. ובשנה האחרונה התלבטתי מאד אם להשאר או באותן סיבות שלך.. בסוף נשארתי ונרשמתי לעוד מסגרת של סדנאת תיאטרון שמתקיימת אחת לחודש במסגרת הכנות לשנת שירות.. למרות שהסדנא עומדת גם בפני עעצמה. הסדנא מאד מעניינת.. ממ הסדנא מתעסקת בעיקר בתיאטרון מדוכאים (פורום,תיאטרון עיתון, תיאטרון בלתי נראה), אבל גם בעוד הרבה סוגים שונים כמו פנטומימה, מסיכות, פלייבק ועוד.. הסדנא היא יהודית ערבית אם אתה בעניין צור איתי קשר =] ואם אתה גר בקטע של שנת שירות אז עוד יותר טוב! השנת שירות מתעסקת בתיאטרון.. אנחנו גרים בקומונה יהודית ערבית מלמדים תיאטרון ופועלים כקבוצת תיאטרון עצמאית שיוצרת בעצמה הכל. וווהוווו!

מרמרה

New member
אה אה

ותשאר עם הסרט!! ותלמד ציור ותנועה והכל! זה לא סותר כשאני הייתי ב- יב.. בשנה שעברה גם סיימתי סרט גם העלתי הפקת בגרות גם הייתי בסדנאות נוער של בית צבי וגם בסדנא ההיא שכתבתי למעלה.

למעלה