צריך עצה חשובה

aizik88

New member
צריך עצה חשובה

אולי תוכלו לעזור לי במשהו אני בן 18 דתי. נדלקתי על מדריכה שלי לשעבר בתנועת הנוער בני-עקיבא היא גדולה ממני בשלוש שנים(שנתיים וחצי אם נדייק).אני אין לי אומץ להתחיל איתה,אז אני אומר לעצמי שאני לא אתחיל איתה,ואז היא קצת יוצאת לי מהראש עד שאני שוב רואה אותה.וזה נמשך כך תקופה.מה לעשות? האם יש לי סיכוי איתה? או שחבל לי על הזמן.וזה יהיה רק פדיחה רבתי.

nirdagan

New member
תתחיל איתה

במקום להטריד את עצמך בשאלות זה יצליח או, תתחיל איתה ותגלה את התשובה. אם לא תתחיל איתה אז זה בטוח לא יצליח. ניר

טל קר

New member
אם עושים את זה יפה זו לא פדיחה רבתי

גם אם זה לא הולך. אולי אם באים למישהו או מישהי, ומספרים איך חולמים עליהם כבר חמש שנים, ושחייהם אינם חיים בלעדיו/ה ושהם חשים צורך לממש את אהבתם כאן באמצע השולחן בבית הקפה, זה עשוי להיות פדיחה, אם נמצאים בקשר אח"כ עם אותו אדם במסגרות אחרות. אבל מה פדיחה ללכת בגישה הישירה, לסדר איזו פגישה "מקרית" עם המדריכה, ושנתקלים בה, לומר משהו כמו "רותי! כמה אני שמח לראות אותך! איך השנים חולפות מהר, כמה נהניתי מהפעילויות שעשית. אם אנחנו כבר כאן, אפשר להזמין אותך לקפה בקפה "בן יהודה"?" (ואם היא אומרת שהיא לא יכולה עכשיו, לוודא שזה בגלל שהיא לא רוצה ולא בגלל שהיא באמת לא יכולה עכשיו)"את לא יכולה עכשיו? חבל. מה בקשר למחר או מחרתיים? או תחילת שבוע הבא/מוצ"ש". (אם היא מסרבת גם לעכשיו, גם למחר, גם למחרתים, גם למוצש וגם לתחילת שבוע הבא, וגם לא אומרת זמן חליפי, כנראה שזה לא). בכל אופן כל עוד הפניה נעשית באופן ידידותי לסביבה, עם הבעת ענין כנה לצד אפשרות סירוב ידידותי לצד השני, זה לא פאדיחה.

N e l l

New member
אכן כן...../images/Emo8.gif

פשוט לך על זה. אין תשובה לשאלה "האם יש לי סיכוי איתה", כל עוד לא מנסים ולא עושים דבר בנידון. נסה...מה כבר יכול להיות? במקרה הכי גרוע, בו היא תסרב להצעתך (תהיה באשר תהיה), לפחות תידע שעשית את שלך, ולא תחיה עוד בתחושת החמצה, שיכלת ולא עשית דבר...פשוט דבר איתה. אגב, אתה חושב שהיא מעוניינת? כי במידה והיא אי פעם שידרה כלפיך מסר כלשהו, זה בהחלט יכול להקל על הצעד שלך... בכל מקרה - פשוט נסה. ושיהיה בהצלחה...

אבשי ג

New member
נראה לי שאתם לא כל כך בקיאים...

ברזי החברה הדתית. בתור אחד שגדל שם אני יכול להגיד לכם שזה לא כ"כ פשוט מכמה סיבות. א. החשיבות להפרש הגילאים חשובה מאוד מאוד אצל דתיים. זה ממש נדיר לראות בני זוג שהבחורה מבוגרת מהבחור. ב. אצל דתיים (ברור שיש יוצאי דופן אבל אני מדבר בגדול), בחורות לא מעוניינות אף פעם (מעוניינות מאוד אבל לא מראות את זה כלפי חוץ) ולכן תמיד הבן צריך ליזום ואם הוא יוזם שיחה אישית עם המדריכה שלו זה לא ממש ישאר בינהם. ג. בגלל הסיטואציה של התנועת נוער המדריכה לא תקבל את זה כאילו שזה בחור שהתחיל איתה אלא זה החניך שהתחיל איתה, מה שאומר שזה עולה על שולחן הניתוח של צוות ההדרכה והם הולכים שם לדון בישיבת צוות מדריכים ביחד עם הקומונרית (רכזת סניף) על מה כדאי לעשות ואיך להתמודד עם העניין, כמובן הכל בכאילו ישיבה מקצועית. העניין הוא שהמדריכים עם כל הכבוד לאחריות שיש להם כאחראים על חבורת זאטוטים הם עדיין בני נוער ואיך שזה עובד אצל דתיים, אם יותר מאדם אחד יודע על זה, פשוט חבל לו על הזמן! תוך יומים כל החברים שלו, השכבה שלו, ה.. לא יודע מה! כולם כולל כולם כולל אמא שלו וכל מי שרק יכול להיות יודעים על זה... וזה לא בדיוק שמחזיקים ממנו איך יש לו אומץ (אולי בתוך ליבם הם כן, אבל כמו שאתם כבר מבינים הם לא טובים בלהחצין) מרכלים עליו יורדים עליו ואוכלים אותו חיים! אני מבין את המצב וכואב לי שזה צריך להיות ככה, אבל מנסיון והכרות עם החברה המדוברת, זה לא שווה את המאמץ. פשוט לא.

aizik88

New member
היא הדריכה אותי לפני ארבע שנים

עברו ארבע שנים!!! מאז שהיא סיימה להדריך אותי

ליאן.

New member
אז למה לא אמרת שעברו 4 שנים ?

מאוד התקמצת בפרטים, וקשה לעזור.. כי בעקרון, אם מישהי מוצאת חן בעיניך, אז אתה מתחיל איתה, לא כך ? אבל כנראה שיש משהו מעבר.. כי נותרו הרבה שאלות לא פתורות.. אתה מפחד להתפדח. מדוע ? מה מפדח אותך בלהתחיל עם מישהי שנראית לך ? ולמה שתסרב לך ?.. אולי יש לך הערכה עצמית ירודה ? וחוץ מזה, אתה דתי. גם היא דתיה ? אני לא מכירה כמוך וכמו אבשי את המנהגים במגזר הזה ולכן כדאי שתשאל בפורומים לבני נוער דתיים, אם לא בפורטל הזה אז אפילו באתרים אחרים. גם כתבת על זה שאתה פוגש בה מדי פעם.. באיזו מסגרת זה קורה ? ומה לגבי בנות אחרות וקשרים אחרים שהיו לך בעבר אם בכלל ? היו לך בעיות להתחיל עם בנות גילך ? סה"כ נראה לי שפיתחת איזושהי אובססיביות כלפיה (עברו 4 שנים(!!) ואתה מציף את הפורומים בתפוז) וכדאי לך לטפל קודם כל בעצמך לפני שאתה חושב אפילו על לפנות אליה כי יכול להיות שאם היא תסרב, אתה תפגע בצורה שתהיה מאוד הרסנית כלפייך.

למעלה