צריך עיצה

צריך עיצה

אחד מהדברים שאני הכי שונא שאמא שלי עושה לי זה ריגשי. היא מנסה לדאוג שהכל יהיה כמו שהיא רוצה בדרכים ממש לא הוגנות. כמו למשל לנסות לגרום לי לגשת למתכונת חוזרת בספרות ע"י לומר ליד המורה שלי לתקשורת(שהיא חברה טובה שלה, והמורה היחידה שיודעת עליי ואני מעריך אותה) ש"תיגש למתכונת חוזרת, קיבלת 42!!!!" והרי אני מעריך את המורה שלי לתקשורת, הרי אני יודע היטב שאיכפת לה ממני(בניגוד להרבה מורות) וידעתי שהיא תצטרף לאמא שלי בללחוץ עליי שאגש למתכונת החוזרת. הפעם מדובר בנושא השנת שירות. כן, כל המשפוחה יודעת כבר שהחלטתי לוותר. אמא שלי, כהרגלה, עלתה על משהו חדש! שנת שירות בצפון! מדובר בתכנית "תנופה" או משהו כזה. יש מספר מקומות אחרונים בתכנית...אחד מהם הוצע לי. מדובר על תכנית שבמהלכה יש אפשרות להשלים בחינם בגרויות בעזרת מורים ב"אורנים" בבוקר....ואחה"צ הולכים להתנדב כעוזר מדריך בפנימיות או משהו כזה...אחת בטבעון ואחת ממש ליד טבריה. בסוף השנת שירות מתגייסים לצ.ה.ל, למחווה אלון(או משהו כזה), בסיס הדרכה...והופכים למדריכים. עכשיו. אני באמת לא יודע למה אני מבקש את דעתכם, אבל פשוט חשובה לי דיעה נוספת. אני בגישה של או נוער עובד או כלום אבל אמא והאחים עושים לי ריגשי עצבני בסגנון "אתה לא יודע מה אתה מפסיד, זה כמו בכלל לא לשרת בצ.ה.ל...אם לא תלך קרוב לודאי שתאכל חרא בצבא". אני ממש שונא את הקטעים האלו שלהם. אבל אני ממש לא יודע מה לעשות. מתוסכל. מחפש עיצה.....יש לכם אולי אחת? או לפחות הבעת דיעה על המצב.

טל קר

New member
שני הסנט שלי -

חבל לפספס משהו טוב רק כי הציעו אותו בנסיבות גרועות. חבל גם ללכת למשהו שאתה לא רוצה רק כי מפעילים עליך מניפולציות רגשיות. אז אני מציעה להתנתק לרגע מהנסיבות בהן הציעו לך את ההצעה. נראית לך? מושכת אותך? סבבה. לא נראית לך? שים ללחצים סוף. ´אמא אני מאוד מעריך את מה שאת עושה למעני ושאת רוצה לפעול לטובתי, אבל אלו החיים שלי, ואני לא מעונין´.

לא רק שלא נראית לי ההצעה

גם מפחידה אותי, מישהו מהפורום, שאני דווקא די סומך עליו פנה אליי בICQ וסיפר לי קצת על מחווה אלון...אני לא רוצה להיות שם
זה לא קטע שלא אמרתי לאמא שלי תודה על ההצעה אבל לא, אני כן אמרתי, אבל היא מתעקשת להתערב, לנסות לשכנע אותי ולא לקלוט שאני לא מעוניין...היא עושה לי את זה המון. זה ממש מציק לי. תודה על התגובה

שמנתולה

New member
בקשר למחווה אלון,

אני מכירה גיי אחד שמשרת שם בתפקיד הדרכה ומאד מרוצה! אל תשפוט את הבסיס ע"פ הטירונים אלא ע"פ הסגל!

EyeSeeYou

New member
אני לא מאוד מבין בזה

אבל שמעתי המון דברים חיוביים על מחווה אלון, יש שם גם לא מעט גייז

../images/Emo13.gif שרימפ´קה...תקשיב:

א´ - יפה שההורים שלך כל-כך מעורבים. יש כאלו שבקושי זוכרים איפה הילד שלהם משרת בכלל. (אולי כי הוא לא מספר להם
) ב´ - לא כל מה שהם מציעים, אתה חייב/צריך/ מחוייב לקבל. יפה מצידם, בכל אופן. ג´ - שמור טוב על הורים כאלו. נראה לי שקיבלת (לפחות אמא) מהסוג היותר טוב. ובכלל: מחוו"ה אלון הוא בסיס הדרכה. אני מקווה שידוע לך שאחד התפקידים היותר טובים בצה"ל הוא הדרכה, וכמעט ולא משנה מאיזה סוג, ולאיזו מטרה. אני אישית היית שמח לשרת בבסיס הדרכה. (להיות חופ"ל של פלוגת טירונים, זה הכי קרוב שהגעתי). בקיצור, תפקיד כזה גם פוטר אותך מרוב הצדדים המעיקים שיש לחיילים בד"כ - שמירות, מטבחים ושאר מרעין-בישין. "המדריך" הוא תמיד יצור נקי ונעלה, שהחיילים מסתכלים עליו באיזושהי יראה והערצה. ככה אני חושב לפחות. ואם לא הבנת עד עכשיו - אז אני מנסה לשדל אותך ללכת להיות מדריך
מה שכן... במחוו"ה אלון נמצאים בד"כ חיילים ממה שנקרא "אוכלוסיות מיוחדות" (עולים, בודדים וכו´) נדמה לי. אז ככה שאפשר להסתכל על זה כאתגר מיוחד. בכל מקרה, פנייה לקבלת חוות דעת נוספות היא מצויינת. ככה אני תמיד עושה, שומע כמה שיותר חוו"ד ורק אז מחליט. בסופו של דבר - ההחלטה היא שלך ורק שלך, ואני בטוח שתחליט נכון.
המון המון בהצלחה וכל טוב. שבת שלום.

טל קר

New member
בהנתן זה שאתה לא מעונין,

מהסיבות שלך, השאלה חוזרת להיות ל´איך מעבירים את המסר שכשאני אומר לא אני מתכוון ללא´. וזה תלוי במע´ היחסים שלך עם אימך. בכל אופן, כשאתה נחוש שאתה לא מעונין, ולא רוצה לדבר על זה יותר, תהיה יותר אסרטיבי. ´אמא , אני מסרב לדבר על הנושא הזה, החלטתי סופית´. כל פעם שהיא מתחילה לדבר על זה, תחזור על המסר, ותעזוב את המקום. יותר סביר שהיא כן קולטת שאתה לא מעונין, אבל זה לא פרמטר מספיק חשוב בשיקולים שקובעים לדעתה. תתנהג באופן שיגדיל את החשיבות של הפרמטר הזה. אל תלחץ מהבגרויות - יש המון שמשלימים בגרויות אחרי צבא, ובשביל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה לא צריך בגרויות.

Liroy25

New member
האמת? נשמע לי אחלה!

להסכים עם הורים זה לא קל אני יודע, אבל לפי מה שמוצע לך זה נשמע אטרקטיבי מכמה סיבות: א. אלא אם כן תלמד באוניברסיטה הפתוחה בגרות תצטרך אם יש לך כוונה לגשת ללימודים אקדמאים. בלי תעודת בגרות אף אחד לא יסתכל עליך! ב. אני בצבא הייתי מ"כ וסמל של טירוני 02, כל הקשור בהדרכה לא היה קל בשום שלב אבל זה בהחלט גרם לי לסיפוק נפשי אדיר! במחווה אלון או חוות השומר אתה נתקל בעבודה מול נוער/חיילים שהחיים לא הקלו עימם וזה מאתגר ומעניין! לדעתי? שווה לך ללכת על זה!

BlueCat

New member
רגע, רגע שרימפי....

תן לי להבין משהו קטן- אתה מוותר על ההזדמנות הנדירה לראות אותי כל בוקר עם חיוך על הפרצוף ב"אורנים"? לא יעלה על הדעת! אורנים מקום מדהים. נקודה. אבל עכשיו צחוק בצד, אל תתחיב לשנה שלמה רק בגלל שאמא שלך רוצה. העובדה שאתה הופך להיות מדריך כבר הופכת אותך לאחראי על קבוצה מסויימת שאני חושב שזאת בושה לעזוב אותם באמצע הדרך כי "לא מתאים"... זה שחזר ממש עכשיו מאורנים, ולא אהב את העובדה שUNICORN לא אירגנה קבל פנים גראנדיוזית או לפחות קפצה להגיד שלום. לירון המתוק חיפה עלייך הפעם. תודה לירון!

.m

New member
שרימפי...

"...אבל אמא והאחים עושים לי ריגשי עצבני..." - אתה מודע לעובדה שמדובר במניפולציה. אתה יודע שאתה לא רוצה לעשות את זה. אתה יודע מה אתה כן רוצה לעשות. אתה לא מחפש עצה - אתה מחפש אישור. אישור שמה שאתה חושב הוא נכון, אישור שמה שאתה רוצה הוא לגיטימי, גם אם אמא לא מרוצה מזה. נחש מה? יש לך אישור. בד"כ אני לא נוטה לדבר בשם אנשים אחרים, אבל הפעם אני מרשה לעצמי לומר שכל הפורום כולו עומד מאחוריך ואומר לך
שרימפי, אתה יודע מה טוב עבורך! אתה. לא אף אחד אחר!
mai

כנראה שאת צודקת.

תודה
אני דיברתי אחרי ששיגרתי פה את ההודעה והתחלתי לקבל תגובה עם אמא שלי(בעיקר בעקבות התגובה של טל קר) ואמרתי לה- אמא, סוף פסוק, אני לא יוצא לשנת שירות, אני לא מעוניין לשמוע על זה יותר. היא עשתה פרצוף כלבלב ושחקה אותה קצת נעלבת אבל היא עכשיו בסיידר
תודה לכוווווווווולכם

למעלה