צריך עזרה--

noamshochat

New member
צריך עזרה--

שלום, אני סטודנט שמתגורר ברמת גן ומעוניין להתחיל ללמוד את אחת אומנויות הלחימה. האם - א. אפשר להתחיל ללמוד בגיל 20פלוס? ב. האם יש אומנות לחימה שיום בשבוע מספיק לה? אשמח לעצתכם...תודה

crane

New member
א. כן ב. בוודאי שכן

לגבי ב', כל עוד אתה לא מצפה להיות אלוף העולם האומנות שבחרת, אז גם יום אחד מספיק. תעשה מה שכיף לך ומה שמרגיש לך טוב.

noamshochat

New member
אתה יכול בבקשה להמליץ על..

1. סוג של אומנות לחימה שיום בשבוע הוא הכי אופטמילי בשבילה? 2. מקום באיזור ר"ג שמלמד אותה

Tonjin

New member
ההמלצות ה"קלאסיות" לעניין הזה הן

כנראה טאי-צ'י (או אולי עוד שיטות סיניו פנימיות אחרות, שאני לא בטוח שמיוצגות ברמת-גן) ואייאיידו (שזה אמנם עם חרב, אבל רוב התרגול הוא אישי, כך או כך אני לא בטוח שזה יתאים להגדרה שלך לאמנות-לחימה).. בשתי השיטות האלו עיקר הדגש הוא על תרגול יחידני בבית וחזרה, הפנמה וליטוש על החומר שהמורה לימד/ה בשיעור. מצד שני, לא בטוח שצריך להלחץ ויכול מאד להיות שעדיף שתבחר משהו שמתאים לך ושאתה נהנה ממנו במקום דווקא לחפש את האמנות שמתאימה לדרך לימוד מסויימת.. צא וראה את כל המורים שסביבתך שמלמדים בשעות הנוחות לך - תראה מה נראה לך, למה (ולא פחות חשוב - למי) אתה מתחבר וכמו מי אתה רוצה לדעת לזוז ותתחיל שם.. אומנות לחימה זו דרך לכל החיים - ככה שלא ממש חשוב עם בשנים הראשונות (כן, כן - אפילו עם התחלת ב"גיל המופלג" של 20) תלך קצת לאט. חוץ מזה, עם הזמן ועם הכוונה ממורה טוב, תוכל להרכיב לעצמך מספיק חומר לתרגול בודד בבית... בהצלחה

hhillel

New member
לא לצפות

ליותר מידיי מיום בשבוע. אבל שיהיה בהצלחה. ====================================== http://www.wuweigungfu.co.il

למעלה