צריך עזרה...

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
צריך עזרה...

בהלכה, ממזר הוא אדם שנולד כתוצאה ממעבר על איסור עריות בין גבר ואישה יהודים. דהיינו מי שנולד לאשת איש (ולא לאישה רווקה) כתוצאה מניאוף (קיום יחסי מין עם מי שאינו בעלה), מי שנולד מיחסי מין בין אח לאחותו וכדומה. יוצא דופן הוא ילד שנולד מנידה שאינו ממזר, אף שמיוחסות לו תכונות שליליות כמו עזות פנים. הממזרות עוברת בירושה:ילד יהודי שנולד לאב ממזר או לאם ממזרת, נחשב גם הוא לממזר
לשאלה
ילד שנולד בין גרושה וגרוש ללא נישואים האם הוא ממזר
מעוף

לא

כל ילד שנולד מחוץ לנישואין הו ילד כשר מלכתחילה. אין בו שום מום ופסול, והוא זכאי לכל הזכויות שלו כמו ילד שנולד בתוך הנישואים - מזונות וירושה וכד'. להבדיל מחוקי הנוצרים. ממזר הוא ילד שנולד כתוצאה מאחד הקשרים האסורים בנישואים כפי שציינת - אשת איש או עריות וכד'. וגם ממזר זכאי לכל זכויותיו כמו כל ילד יהודי אחר - מזונות וירושה וכד'. ממזרות הוא מום רוחני. ממזרים אסורים להנשא ליהודים, אך מותרים להנשא בינם לבין עצמם ולשפחות. ממזר שנשא אישה יהודיה , הקידושין תופסים, אך ילדיהם יהיו גם כן ממזרים. מקוה שעזרתי.

maof

New member
עזרת מאוד תודה../images/Emo39.gif

ואם הגבר לא מכיר בילד עדין לא נחשב לממזר
מעוף

אבהות היא סטטוס

אין היא נתונה לפרשנותו של כל יחיד ויחיד ראה את סיפרו של פרופ' קורינאלדי על הסטטוס. האב חייב בכל חובותיו כלפי ילדיו הקטינים בין אם הוא מכיר בהם או לא, בין אם הם ממזרים או כשרים לבוא בקהל.

maof

New member
תודה על התשובה אבל...

פיקששת ת'שאלה
אם הוא משלם את חובותיו או לא...זה לא הענין ונניח מוכן לשלם את ההוצאות בסתר, ולא מוכן להכיר בילד כבנו האם הילד ממזר
האבא אחלה מוכן לשאת בכל ההוצאות שכרוכות בילד, אין לו בעיה לממן את הילד ואת האמא, רק שתעודת הזהות במקום שם האב יהיה כתוב "לא ידוע"
מעוף

שוב פעם - לא

ההחלטה לא נתונה בידי האב מה לרשום בתעודת הזהות - אלא החוק הישראלי קובע במפורש מה הדין - ניתן לעיין בספרו של פרופ' קורינאלדי ולראות כאשר אב לא נשוי לא מוכן להכיר בבנו - הילד לא ממזר! על האישה להגיש תביעת אבהות לבימ"ש או לביה"ד (וואלה, לא זוכרת למי הסמכות הייחודית, ישנתי בשיעור...) ולדרוש ששמו של האב ירשם. נקודה. והוא ירשם ועוד איך יירשם...

תאר לעצמך...

כל ילדי תרומות הזרע... שאביהם לא ידוע...ולכן גם לא יכול להכיר בהם... דור של ממזרים הייתה מצמיחה לנו הטכנולוגיה המתקדמת. אבל...תהיה להם בעיה להנשא...מחשש לנישואי אח/אחות...עד כמה שידוע לי,ואם לא השתנה החוק הקשה הזה...הם פסולי חיתון. בקיצור...לא! אה ו... תודה על שהגנת על סייסטתי

magic40

New member
../images/Emo6.gif

פנויה ופנויה מבחינת הדת לא מולידים ממזר מולידים

maof

New member
למה צוחקת../images/Emo35.gif

עד שסוף סוף אני רציני מעוף

Rinattt

New member
לא

ועוד מעט הרבנית קוק [להלן קטלנית] תבוא ותתן פירוש רש"י גם

maof

New member
הרבנית קוק...../images/Emo13.gif

כבודה במקומו מונח...היא עדין בסייסטה שששששששש לא להפריע
מעוף

maof

New member
אופססססססססס ../images/Emo46.gif

אני דורש שתחזירי בך לאלתר
ומי העניק לך ת'סמכות להכריז על מינוי של רבנית
מעוף

Rinattt

New member
../images/Emo88.gifים לא מפחידים אותי...

נסה להיות יותר כועס... נראה אולי אבהל...
מה ביני לבינה - זה ביני לבינה מה אני אומרת? היא מצדיקה אותי
ככה שלא חוזרת בי

maof

New member
אמאלההההההההההההה../images/Emo46.gif

ועכשיו הענקת לה מינוי של צדיקה
העם שמעת על אישה שנמצאת "בשולחן ערוך"
רינתייייייייייייייייייייי חזרי בך מיד
לפני שיקומו עליך כל ה...
מעוף

Rinattt

New member
כל מלאכי השולם? [במבטא תימני חחח]

שיקומו! מקסימום נשחק איתם דוקים
קטלנית? צדיקה צדיקה צדיקה! כי אין בה ולו טיפת רוע
עכשיו תגיד לי שאני לא צודקת? נווווווווווווווווווווווווו

maof

New member
איזה דוקים בשוטים ובמלקות ../images/Emo88.gif

צדק
לא הולך ברגל...
עזות פנים לפי ההלכה עוד לא ידעת את הפסיקה. מעוף

Rinattt

New member
עזות פנים???

כשהכל נאמר פנים מול פנים מבלי רמיזות והלבנות זו לא עזות פנים זו האמת... אך כשנשלחים רמיזות\עקיצות מה שנקרא "בין השורות" זו עזות פנים מעופי מאמי ודי לחכימא ברמיזא...

Kטלנית

New member
ברמיזא ../images/Emo12.gif

היא הלכה מי-בקרת ועושה סולחה "בין קמצא ובר קמצא" ששששששששששששששששששששש לא מפריע

למעלה