צריך עזרה...

דהול

New member
צריך עזרה...

שלום. העזרה שאני צריך אולי תראה מוזרה לאנשים בשלב הזה של החיים ( מה אני חושב על זה בכלל??) או קיי אני משתחרר עוד חודש בדיוק. מזל טוב עם זה מגיעים הרבה כאבי ראש. אני צריך להתחיל לנהל את חשבון הבנק שלי בצורה יותר חסכונית ואפקטיבית. השאלה היא איך אני עושה את זה? אני רוצה לפתוח תכנית חסכון, גם לטווח הארוך וגם לקצר.. האמת חשבתי או יותר נכון שמעתי על קרנות נאמנות מה זה ואיך אני משקיע בזה והאם זה שווה? רווחי? מסוכן? בכלל יש את כל העניין של הקרנות? איך אני מקבל עניין איך להשקיע את הכסף שלי אם בכלל..? אני יודע שזה נשמע שאלה מסובכת אבל אני אודה אם תוכלו להבהיר לי קצת מהעניינים... תודה רבה

דינו13

New member
הכל תלוי בכמה דברים

א.על איזה סכום מדובר (יש הבדל בין 500, ל5000, ל50000) ב.האם אתה צריך את הכסף או את חלקו שיהיה נזיל, כלומר שתוכל להוציא כל יום להוצאות שוטפות, או שאין לך צורך בו והוא יכול "לישון" לפחות לכמה חודשים, שנה ,שנתיים ומעלה. ג.הריביות בתוכניות חיסכון ופק"מים(פקדון קצר מועד) די ברצפה, אבל אם אתה מעוניין אתה צריך לעשות סקר שוק איפה יתנו הכי הרבה (בדרך כלל יתנו יותר בבנקים קטנים) וכן לקחת בחשבון שהריבית במשק עשויה לעלות ולכן עדיף לשים בפק"מ בריבית משתנה ולא בריבית קבועה. אלא הם השקעות בטוחות שמבטיחות גם קרן(את הסכום שהכנסת +הריבית שאתה אמור לקבל). קרן נאמנות נושאת איזשהו סיכון , ורמת הסיכון תלויה במה הקרן משקיעה(האם היא סולידית או לא, סולידית-פחות סיכון). במק"מ (מלווה קצר מועד, שהוא בעצם מניה שמבטיחה את הקרן והתשואה רק אם אתה מוציא את המק"מ בזמן הפרעון)למשל , לא כדאי להשקיע בפחות מ-30,000. כי רק עמלת קניה , מכירה (שלא לדבר על דמי משמרת, אם קונים את זה בבנק)אוכל לך את כל הרווח. לכן חשוב: מה הסכום האם אתה צריך אותו נזיל לקחת בחשבון את המצב במשק(למשל המניות שבירידה, הריביות הנמוכות בחסכונות) בנוסף, אמרת שאתה רק משתחרר. אם אתה לומד למשל, אתה יכול לפתוח חשבון סטודנט(או אולי עדיין בחשבון החייל) והרבה עמלות בבנקים אתה לא צריך לשלם. צריך לברר בכל בנק איזה תנאים הוא מוכן לתת לך.

למעלה