צריך עזרה

צריך עזרה

מה כדי לי לנות את האיי ריבר 5 ג'יג או איי פוד מבחינת איכות יש לאיי ריביר איכות טובה? ומה זה אומר שיש לו90db?

PuRe in§anitY

New member
תשתדל להיות ספסיפי לגביי הדגמים

שחשבת עליהם.....איזה אייפוד ? איזה אייריבר?

LinkTree

New member
יחס אות לרעש

כשכתוב לך 90DB זה אומר שיחס האות לרעש הוא 90DB זה בעיקרון מונח מקצועי שמגדיר את כמות ה"רעש" החשמלי שיש באות שיוצא מהתקן. 90 זה נחשב טוב. הטענה אומרת של IPOD יש 96 (שזה יותר טוב) ומהדוק יש 100 (שוב יותר גבוה יותר טוב) אבל כל מכשיר מעל 90 הוא באיכות טובה שספק אם באוזניים לא מיומנות במיוחד אפשר להבחין.

db=דציבלים

דציבל זה יחידת עוצמה (כמו שמטר זה יחידת מרחק) אין שום קשר בין כמות הדציבלים לבין איכות הסאונד!

LinkTree

New member
אז כמה הבהרות בנוגע ל SNR

ראשית יש קשר בין איכות הסאונד לבין Db כאשר מדובר ביחס אות לרעש. הינה אחת מההגדרות שמצאתי ב GOOGLE לעניין: signal-to-noise ratio (SNR): The ratio of the amplitude of the desired signal to the amplitude of noise signals at a given point in time. [JP1] Note 1: SNR is expressed as 20 times the logarithm of the amplitude ratio, or 10 times the logarithm of the power ratio. Note 2: SNR is usually expressed in dB and in terms of peak values for impulse noise and root-mean-square values for random noise. In defining or specifying the SNR, both the signal and noise should be characterized, e.g., peak-signal-to-peak-noise ratio, in order to avoid ambiguity. אז כמה דברים: 1. כן מודדים את זה ב DB. 2. למרות ש DB זו מידה לעוצמה היחס בין עוצמת הסיגנל לעוצמת הרעש על הסיגנל (האות) כן מסומן לעיתים ב DB. סתם נתקלתי בזה שוב ונזכרתי בטרד - לידיעתכם.

השוואה

האיי ריבר h10 או אייפוד פוטו עובו זיכרון וכסף 5 אני מדבר על איכות תמונה ועל איכות שמע מי יותר טוב? ובכמה?

LinkTree

New member
איך אתה משווה?

אתה משבר על ה H10 מול IPOD PHOTO? (שתהיה בריא אתה כותב לא ממש מובן) אז אין כלכך מה להשוות כי ראשית מדובר כאן ב 5GB מול 40GB (עבור ה PHOTO הכי קטן) ה IPOD יודע לקרוא תמונות בכל גודל ועד כמה שאני יודע ה IRIVER יש לו הגבלה של תמונות עד 3MP (שוב יתקנו אותי המומחים אם אני טועה) איכות השמע - לפי נתונים יבשים שניהם פחות או יותר אותו דבר למרות שהטענה אומרת שהאוזניות שבאות עם ה IPOD הן מהיותר טובות שמגיעות עם הנגנים אבל זה משהו שצריך לשמוע ואני לא שמעתי את ה IRIVER (את H10) והמחיר! ה IPOD PHOTO עולה בערך פי אחד וחצי לפחות (בארץ...) ככה שזה מאוד קשה להשוות

לא הבנת

אמרתי עזבו את הכסף והזיכרון את זה אני כבר יודע אבל דיברתי על איכות תמונה ושמע .

שאלה

לאיזה נגן יש יותר צבעים או איכות תמונה טובה יותר? וגם באיז נגן שומעים יותר טוב ?

oren*

New member
ההבדל במחיר ביניהם הוא כמעט פי-2

ולא קונים נגן MP3 בגלל איכות מסך, בטח שלא במחירים כאלה (ב-3000 ש"ח שעולה האייפוד פוטו אפשר לקנות מסך שטוח מקצועי). לאייפוד פוטו יש מסך 65 אלף צבעים ונפח אחסון של 60-80 ג'יגה לאייריבר יש 260,000 צבעים ונפח אחסון של 5 ג'יגה

אתם לא קוראים הכול

אני יודע כמה הם עולים ומה הנפח של הזיכרון אני בכלל לא רוצה את הפוטו רק לעשות בניהם השוואה כדי לדעת עם לקנות את האיריבר כי לחבר שלי יש פוטו אז אני יודע איזה איכות תמונה ושמע יש לו רק רציתי להשוות בין הפוטו באופן יחסי לאייריבר כדי לדעת אם לקנות אותו. אז איכות תמונה אמרתם לי חלקית באיזה,מכשיר רואים יותר ברור? ובאיזה שומעים יותר טוב?

oren*

New member
סלח לי, אבל הקריטריונים שלך להשוואה

ממש לא רציניים, בהוצאות כספיות כאלה ובהתייחסות לאיכות המסך המזערי. איכות מסך בגודל של טלפון סלולרי היא המדד שלך להחלטה אם להוציא 1800 או 3200 ש"ח והאם בנגן שלך יהיה מקום לאלף או לעשרת אלפים שירים? נגני האייפוד הגיעו לגדולה שלהם בזכות הפשטות והנוחות שבעבודה עם הממשק, למרות שהוא בצבע אחד - אתה מחפש נגן מוזיקה או טלוויזיה? צא מנקודת הנחה שבשני המכשירים שומעים מצויין, גם לאייריבר יש קהל לקוחות מרוצה ותקן של מייקרוסופט שמבטיח איכות של נגני מדיה.

OrlyNL

New member
מחקתי לך הודעה

אני מבקשת ממך לשמור על השפה. לא רוצה לראות קללות בפורום.

למעלה