צריך עזרה

The BellBoy

New member
צריך עזרה

היי אני בן 22 (משוחרר טרי מהצבא) ויש לי בעיה כזאתי אני גר בבית יחסית חדש (8 שנים) עם הורי בי-ם וכבר 5 שנים ברציפות יש פה סכסוך שכנים מפחיד תלונות רבות למשטרה, תביעות משפטיות וכל דבר המאפיין סכסוך שכנים סתמי אני מבקש מהורי לעבור דירה שכן המקום הינו "ארור" (שוב אני לא מבין בנושא בכלל) אך בשל מס הגובה סכום כסף רציני מאנשים שמוכרים דירה וקונים דירה חדשה ולאחר פרק זמן קצר מוכרים את אותה הדירה וקונים אחרת הורי אינם מסכימים לדבר. הורי מבוגרים (אבי בפנסיה) ואני דואג בשל המצב העכשווי והעתידי ולשאלה שלי: האם ישנה איזשהי דרך/ מקום לפנות אליו על מנת לבקש הקלה במס ואף פטור? כל הצעות נוספות יתקבלו בברכה

אם הוריך גרים בדירה 8 שנים

או אם זו דירת המגורים שלהם לא צריכים להיות מסים במכירה מה שכן- מכירה זה תהליך שכרוך בהרבה עצבים ומתח וזה אכן מרתיע אנשים.

The BellBoy

New member
שכחתי לציין

ההורים שלי מכרו לא מזמן את הדירה של סבתא שלי ז"ל ולכן אם אני לא טועה יהיה מס שבח או איך שקוראים לזה

shlomiz100

New member
אם הדירה של הסבתא עברה בירושה...

והסבתא היתה זכאית למכור את הדירה בפטור ממס שבח ואכן הדירה של הסבתא נמכרה בפטור ממס שבח (השתמשו בפטור שהגיע לסבתא) , אז הוריך זכאים למכור את הדירה שלהם גם כן בפטור ממס שבח. ברכישת דירה חדשה הורייך יהיו חייבים במס רכישה בלבד.

למעלה