צריך עזרה..

t a m i r 3

New member
צריך עזרה..

המתכדרת שלי השילה לפני כמה ימים והיה חלק קטן בעין שלא ירד והצבע של העין עם הנש שונה מהצבע של העין בלי הנשל האם זה מסוכן בשבילה? או שזה ירד לבד? אם זה לא ירד לבד מה אני צריך לעשות?

תקח נייר סופג

קצת תרטיב אותו אבל שלא יהיה רווי במים אלה רק לח. תחזיק את הנחשה מאחורי הראש כך שהיא לא יכולה להזיז אותו ובעדינות תצמיד את הנייר לעין עם המשקף שלא ירד. תפעיל לחץ ממש עדין ותנסה להזיז את המשקף כלפי מעלה או מטה. חשוב להיות מאוד עדינים במיוחד בגלל שמדובר על עין שהיא חלק רגיש ופגיע אצל הנחש. אם זה לא עובד אני מציע שתפנה למישהו שיש לו ניסיון עם זוחלים ויוכל לעשות זאת במקומך. אם אתה לא בטוח בעצמך עדיף שתוותר על זה וישר תלך למישהו כזה. בהצלחה!

Rea Livny

New member
דווקה אני לא חושב ככה...

אין הרבה וטרינרים בארץ שמבינים בתחום הזוחלים והטיפול שלהם והצרכים שלהם.מה מותר ומה אסור וכד'... נחש/לטאה/צב זה לא כמו כלב(זו רק דוגמא), שאתה הולך לוטרינר הוא נותן לכלב חיסון וסגרנו עניין..כל וטרינר מבין כמעט בכל החיות.אבל כמעט שלא בחיות אקזוטיות(זה ברור לי שיש כמה שכן, אבל רובם לא). דעתי האישית- תלך למישהו שמבין בזוחלים ויודע מה לעשות במצב כזה..בהצלחה!ואולי אפילו אתה יכל לעשות את זה ממה שיונתן המליץ לך לעשות.זה לא חייב להיות כזה מסובך.

gaichuk

New member
מסכים.

מגיע שלב שבו אתה צריך לעשות כל מיני דברים כגון הורדת נשל מהעין ואם אין לך נסיון ואתה לא צובר ניסיון,תמשיך ללכת לוטרינרים או אחרים שכן צברו ניסיון. קצת קשה לי להגיד לך לקחת נייר טואלט ולשפשף את המשקף כי אי אפשר יהיה שלא להרגיש אחראי אם יקרה משהו...אבל זה מה שצריך לעשות. אם נסיונות להזיז אותו לטה ולמעלה לא יעזרו,נסה להזיז אותו לכיוון הקדמי (כייון האף).לפעמים הנשל כבר התנתק ורק תפוס על הקצה בין העין ושפת הארובה. זה לא סיפור כ"כ גדול ולא צריכה להיות בעיה לסדר את זה. הדגש כאן הוא עדינות. זה הכל.

רן333

New member
האם אתה מתכוון לומר שחלק מהמשקף

המכסה את העין לא ירד בנשל? אם כן - זה נשמע מוזר מאוד. בכל המקרים שיצא לי להיתקל בהם - או שהמשקף כולו ירד עם שאר הנשל (כפי שאמור לקרות), או שכולו נשאר דבוק לעין. האם אתה בטוח שהנשל נשאר דבוק לעין? צבע שונה של העין עשוי להיגרם גם כתוצאה מזיהום חיידקי בחלל שבין העין והמשקף המגן עליה. במקרים כאלה - אחת העיניים נראית בד"כ אפרפרה, כמו לקראת נשל. לפעמים ישנם גם שינויים אחרים בעיניים של פיתונים מתכדרים, כגון קמט קטן במשקף או התרחקות קלה של המשקף מהעין. דברים כאלה עשויים להיות קשורים בלחות, והם אינם מהווים שום בעיה. כדי לבדוק האם אכן מדובר בנשל דבוק, אפשר להסתכל בחלק הנשל שכן ירד, ולבדוק האם המשקף אכן חסר בו. אם לא מדובר בנשל שנשאר דבוק לעין, שפשוף המקום, או פעולות מכניות אחרות באותו סגנון, עשויים להזיק.

למעלה