צריך עזרה...

אסףV200

New member
צריך עזרה...

החיים שלי לא היו ממש קלים... די הרבה זמן הייתי בדיכאון ורבתי אם כולם והייתי בודד במשך שנים. איך שהוא יצאתי מזה שנה שעברה... השנה הגעתי לכיתה חדשה עם אנשים חדשים (חלק אני מכיר) והתחברתי עם ילד מהכיתה, הילד הזה(נקרא לו מנחם-שם בדוי) עברו עליו חיים לא קלים גם, מנחם כל הזמן נמצא בדיכאונות וקשה לי לראות אותו במצב הזה כי אני הייתי באותו מצב הוא הרבה ימים מחסיר ולא רואים אותו הוא חושב על דברים שלא צרכים לקרות(כמו התאבדיות) ואני ממש משתגע שאני לא יכול לעזור לו.. מה שאני לא עושה לא מספיק טוב, הוא לא יוצא מזה אני מדבר איתו מעיר אותו בבוקר מנסה לתמוך בו בכל דרך והוא לא יוצא מזה.. פשוט יש לו תקופות שהוא מרגיש יותר טוב ותקופות שהוא מרגיש פחות טוב... אני עצמי נכנסתי לדיכאון בגללו כי אני ממש משתגע ולא יודע מה לעשות בשביל לגרום לו להיות בן אדם מאושר... עכשיו יש לי שאלה שחשובה לי מאוד..כשהוא מרגיש טוב עם עצמו ואני מרגיש חרא האם לצפות שהוא יבוא ויעזור לי לצאת למזה ויבוא לדבר איתי כמו שאני בא אליו ועוזר לו בעזרת כל מה שיש לי.? או לחשוב בצורה של לפתור את הדברים לבד ולעזור לו לשמור על המצב שלו? אם יש לכם עוד שאלות או הצעות מה לעשות אני אשמח שתגידו לי * אנחנו בסביבות גיל 18

גרא.

New member
V200אסף,הידידות, החברות בינך ..

לבין הנער השני,כנראה אינה כל כך מאוזנת.לדבריך,אתה מקדיש זמן רב,משוחח איתון, תומך, מנסה לעודד, אבל כל מה שאתה עושה אינו מספיק טוב עבורו, כדי כך שאתה עצמך, לדבריך נכנס לדיכאונות גם בגללו. העובדה שאתה אינך מצליח לעזור לו, אינה סותרת בהכרח את האפשרות שכאשר אתה נמצא בדאון, והוא בהיי שהוא יוכל לעזור לך..זה תלוי בראש ובראשונה בך.בכל מקרה אסף,אם התקפי הדיכאון של חברך, ושלך עצמך, כל כך תכופים וקשים, כדאי שתחשבו על התייעצות עם פסיכולוג או פסיכיאטר..יתכן שטיפול תרופתי בתרופות נוגדות דיכאון,יעזור לך, וגם לחברך להרגיש הרבה יותר טוב.מצב אחר שיוכל להקל על שניכם ללמוד לקראת בחינות הבגרות הממשמשות ובאות.יחד עם זה,אם הרעיון להתייעץ עם איש מקצוע, אינו מקובל עליך..וודאי שאינך מחוייב לעשותו, זו החלטה שלך, שלו. ואם זה יהיה מצב,אפשרות אחרת להתמודד עם דכאונות, היא לשוחח, פשוט לשוחח עם מי שמוכן להקשיב לך,ללא דרישות או הכתבות. בהרבה מקרים העובדה שאפשר לשוחח עם מישהוא אוביקטיבי על מצבי הרוח, על כל דבר שבעולם, מקלה מאד,כמו חמצן לנשימה, עד הפעם הבאה.לפיכך מצ"ב קישור לטלפונים אליהם תוכלו שניכם לפנות בעת מצוקה.הפנייה אנונימית,אין צורך להזדהות..ואפשר כאמור לדבר כל על הבעייות.

למעלה