צריך עזרה

• פותח הנושא rano1
  • פורסם בתאריך

rano1

New member
צריך עזרה

שלום לכולם אני בן 23 מהמרכז ורוצה להוציא רישיון לאקדח השאלה היא איך אני עושה את זה למי אני אמור לפנות ואיך? ומהם הקריטריונים להוצאת רשיון? ובכלל כל פרט שיכל לעזור לי יתקבל בברכה תודה מראש רן

wwICEww

New member
תפנה למשרד הפנים

לבקשה להוציא רישוי לאקדח אח"כ תעשה מטווחים נראה לי שגם צריך אישור בריאות שלא יהיה לך עבר פלילי וזהו

rano1

New member
תודה ואולי

יש לך טלפון לבירורים של משרד הפנים? או מושג למי אני צריך לפנות שם (איזו מחלקה?) ומאיפה אני משיג את הטלפון?

בבקשה מצאתי לך

כנס ללינקhttp://www.moin.gov.il/Apps/PubWebSite/services.nsf/HebrewFrameSet?OpenFrameset

שלום30

New member
הקריטריונים

מקום עבודה בסיכון מוכר ע"י המשרד, מקום מגורים בסיכון מוכר, מתנדב משא"ז עם ותק של כמה שנים + המלצת מפקדים, חבר בקבוצת ספורט בנושא ירי מעשי, חובב ואספן נשק מוכר. כל אחד מהקריטריונים הללו יזכה אותך בנשק להגנה עצמית או לאספנות או לאימוני קליעה. עליך להיות ללא עבר פלילי או נפשי הפוגם בכשירותך לקבל את הרשיון. אתה פונה למשרד הפנים מקבל את הטפסים, ממלא אותם, הולך לחנות נשק ובוחר את האקדח הרצוי - ולאחר מכן מגיש את הטפסים למשרד להמשך בדיקה וטיפול. יתכנו עוד כמה קריטריונים ונוהלים שאינם זכורים לי כעת.

הרבנית... טעות בידך יקירתי..

ב"ה בעבר וותק של 3 שנים במשא"ז הספיק לאקדח. אח"כ הוותק 'גדל' ל-5 שנים, וכיום הוא עומד על -8 שנים! זאת בעקבות ריבוי האנשים ש'התנדבו' למשא"ז בשביל האקדח... המשא"ז צריך אותנו לתת כתף, לא 'לחלק' לנו אקדחים. ביחידות המיוחדות של המשא"ז (מתמיד ית"מ וכו') אפשרי לקבל 'המלצה' לנשק לאחר שלוש שנים בלבד. רוב רובם של ההמלצות מתקבלות, ועוברות הלאה. חלקם נגנז, וחוזר למבקש עם תשובה שלילית. יום נעים.

Kיציק היקר...

יתכן שאני לא מעודכנת. אבל לפני שנה וחצי כשאני הוצאתי רשיון לנשק זה עמד על 3 שנים! אתה אומר 8 שנים היום?? ואווו המון זמן.
יום נעים גם לך.

hafifdalil

New member
קריטריונים של משרד הפנים

מצ"ב צילום של דרישות משרד הפנים. תיקון קל למה שכתוב בפרוספקט ולמה שנכתב כאן: מתנדב משא"ז אבטחה (קלאסי) רשאי להגיש בקשה לנשיאת נשק אישי בגין התנדבותו לאחר כ- 5 שנים. מתנדב משא"ז ביח"מ, רשאי להגיש בקשה לאחר 3 שנים. הבקשות טעונות אישור והמלצה של כל שרשרת הפיקוד של המתנדב ועד לרמת ק.אק"מ מחוזי בדרגת נצ"מ. כמו-כן, מדובר בהמלצות ואישורים בלבד, משרד הפנים רשאי שלא להתחשב בהמלצות אלו ולא לאשר למבקש קבלת רישיון.

היה חמש שנים, כיום שמונה שנים!

ב"ה כפי שכתבתי, היה חמש שנים, ועכשיו זה שמונה שנים. העניין בדוק. שיעדכנו ת'אתר שלהם :)

hafifdalil

New member
אם ככה, צריך לעדכן גם ת'משטרה

אני לא יודע מהיכן זה, אבל אצלי לא יודעים על זה.

מתנדב

New member
גם אני לא שמעתי שצריך 8 שנים

מה שידוע לי מספיק 5 שנים בקלאסי

למעלה