צריך עזרה...

pikachu!

New member
צריך עזרה...

תוכלו בבקשה להסביר לי מה זה לינקוס ויוניקס בלי לרדת עליי במיוחד אלייך S-T-G כי אצלך זה באופנה אז בבקשה אחי... תודה pikachu!!

mmm

New member
יש כבר קטע....

בפורום זה כתובות הרבה מאוד הודעות שמסכמות נושאים שונים הוספתי קישור לקטע שכתבתי על יוניקס, אני מקווה שזה יעזור.

nebbuchadnezzar

New member
unix and linux

יוניקס היא מערכת הפעלה הבאה לענות על משימות מחשוב רבות משתמשים. היא פותחה בסוף שנות הששים(S-G-T חשבת שאתה ותיק בתחום) ובשנת 1971 נכנסה לשימוש ככלי תפעולי במעבדות בל(BELL). לאחר מכן פותחו כל מיני טעמים של יוניקס כמו : Solaris BSD System V etc etc יוניקס אינה מערכת בעלת ממשק משתמש גראפי כמו חלונות , OS 2 , OS x למרות שאפשר להריץ עליה ממשקים גראפיים שונים(X Windows) משהו כמו דוס רק הרבה יותר יציב מתוחכם מורכב גמיש ועוד יתרונות ובגלל כל התכונות האלה גם קשה להבנה. היא משמשת לכל דבר המצריך יציבות ואמינות כמו ספקי אינטרנט מפעלים מערכות צבאיות וכו וכו אפילו מיקרוסופט עדיין משתמשים בה בחלק מאתרי החברה למרות השאיפה לעבור ל W2K לינוקס נכתבה ע``י סטודנט פינלנדי בן 19 בשם לינוס טורבלד כי לא היה לו מספיק כסף וציוד להחזיק לינוקס או סיבה טובה אחרת. הוא כתב את הבסיס ( הקרנל ) או הליבה של מערכת ההפעלה ובעזרת מכרים עמיתים ואנשים שהתנדבו נכתבה מערכת הפעלה זו כל הפיתוח לא נעשה עבור כסף ורב התוכנות הן קוד פתוח המאפשר למפתחים אחרים ללמוד ולשפר. אם לא שואלים לא לומדים

nebbuchadnezzar

New member
mmmmmmmmmmmm היקר

אם כבר אתה מצטט מספרים מן הראוי שתוסיף את שם הספר בטח כמנהל פורום הדואג ומטיף לפרטיות והגינות הספר הוא: UNIX למתחילים ויותר בהוצאת הוד-עמי שהוא ספר ארכאי שלא יתרום למי שקצת מתמצא עברית מיצתה את עצמה איפשהו באיזור לוחות הברית יוניקס מה לעשות צריך ללמוד באנגלית

S-G-T

New member
היייייי!

לא הייתי צוחק אל שאלה זו - זו שאלה טובה ... ;) - הסבר קצר : יוניקס - תשכח לבינתיים :) --> יש סיבות :) ומכיוון שנתנו לך הסבר למטה אני קצת אפרט אל לינוקס : ללינוקס הוצאות שונות כגון : redhat , slackware , suse , turbolinux , mandrake וכו .... למתחילים אני מציע mandrake או redhat לי יש את כל המצויינים למלאה ועוד :) לא שקשה להוריד מהאינטרנט .... ההוצאות הן לרוב הוצאות חינם --> לרוב כי אני חושב ש caldera התחילו לקחת כסף ....הלינוקבים הם קוד פתוח --> אפשר להוריד מהאינטרנט וכו .... בלינוקס יש משהו הדומה לווינדואוסנו שניקרא windowsx ויש משהו הדומה לדוס ה shell יש כל מיני שלים שונים אני לא זוכר הרבה אבל ניראלי כגון : korn,ksh,bash וכו ... מערכת ההפעלה ממש טובה - אין הרבה וירוסים היא כימעט אף פעם לא קורסת - מאד גמישה וכו ....

mmm

New member
אם ברצונך ללמוד יוניקס ו/או לינוקס.

אפשר לפתוח חשבונות SHELL בחברות שנותנות שרותים כאלה, כאשר יש חברות בתשלום, וחברות בחינם, השאלה היא מה הזכויות שתקבל, בחברות בתשלום לרוב יש שרות טוב וגישה מהירה, והרבה יותר זכויות. חברה המספקת שרותים חינם, ואני ממליץ עליה היא NETHER.NET כדי לקבל חשבון השתמש בTELNET ל NETHER.NET, ושם הקש בUSERNAME- NEWUSER לאחר מכן יש הוראות.

S-G-T

New member
..

למה ? - לא קשה להשיג לינוקס - מקבימום אפשר ליקנות לינוקס ביחד אם ספר באיזה 120 שקל ...

למעלה